Ak túžite po lahodnom a výdatnom jedle, môžem vám doporučiť recept na steak z diviny s cibuľovou omáčkou. Tu je, ako na to:
Potrebné suroviny:
- 4 kusy divinového mäsa (cca 200 g na porciu)
- 2 veľké cibule, nakrájané na tenké krúžky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne posekané
- 2 lyžice masla
- 1 lyžica olivového oleja
- 250 ml hovädzieho vývaru
- 100 ml smotany na varenie
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
Steak z diviny a cibuľová omáčka
Postup prípravy:
- Na panvici rozohrejte maslo spolu s olivovým olejom na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a osmažte ich, kým cibuľa nezíska jemnú zlatistú farbu. Potom ich odložte na bok.
- Vložte do panvice divinové mäso a opečte ho z oboch strán, až kým sa nevytvorí krásna hnedá kôrka. Po upečení mäso vyberte a nechajte chvíľu oddychovať.
- K panvici pridajte hovädzí vývar a nechajte ho zredukovať na polovicu. Následne pridajte smotanu na varenie a opäť nechajte omáčku zhoustnúť.
- Vráťte späť cibuľu a cesnak do panvice a premiešajte ich s omáčkou. Dochutnite soľou a čiernym korením podľa podľa preferencií.
- Vložte mäso späť do panvice a nechajte ho prehrevať v omáčke niekoľko minút, aby sa chute spojili.
- Servírujte steak z diviny s cibuľovou omáčkou a prílohou podľa vlastného výberu, ako sú napríklad pečené zemiaky, dusená zelenina alebo čerstvý šalát.
Dúfam, že si tento recept obľúbite! Dobrú chuť!
2) Divina steak a cibuľová omáčka
Ak hľadáte perfektný recept na divinový steak s cibuľovou omáčkou, ste na správnom mieste! Tento vynikajúci pokrm nielenže očarí vaše chuťové poháriky, ale aj poteší rodinu a priateľov. V tomto článku vám ukážeme jednoduchý postup a potrebné suroviny na prípravu tohto jedinečného jedla.
Na prípravu steaku z diviny budete potrebovať:
- 4 plátky divinového steaku
- soľ a čierne korenie na dochutenie
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku (posekané)
Cibuľová omáčka ešte vylepší toto jedlo, a preto budete potrebovať:
- 2 veľké cibule (nakrájané na tenké plátky)
- 1/2 šálky červeného vína
- 1 šálku hovädzieho vývaru
- 1 lyžicu masla
- bylinky podľa chuti (například rozmarín alebo tymián)
Postup na prípravu
Teraz, keď máte všetky suroviny, prejdime na prípravu. Najprv si očistite a pripravte steak z diviny. Ochuťte ho soľou a čiernym korením a nechajte ho odležať na izbovej teplote približne 15 minút. Tým zabezpečíte, že mäso sa upečie rovnomerne.
Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Vložte steaky a opražte ich z oboch strán (asi 4-5 minút na každej strane pre stredne prepečené). Po upečení ich vyberte z panvice a nechajte oddychovať.
V tej istej panvici pridajte maslo a posekaný cesnak, následne pridajte nakrájané cibule a restujte, kým nezmäknú. Keď sa cibuľa zjemní, pridajte červené víno. Nechajte víno zredukovať a potom pridajte hovädzí vývar. Varíme, kým omáčka nezhustne a nevyzdvihne výraznejšiu chuť.
Servírovanie a záver
Na konci, keď je všetko pripravené, podávajte steak z diviny s cibuľovou omáčkou navrchu. Tento pokrm skvele ladí s čerstvou zeleninou alebo zemiakmi.
Nezabudnite ho ozdobiť bylinkami pre atraktívny vzhľad! Dúfame, že si tento recept užijete a stane sa vaším obľúbeným vo vašej kuchyni.