Dolnozemská bravčová pečeň

 

Ďakujem za tvoju žiadosť! Tu je návod na Dolnozemskú bravčovú pečeň v slovenčine:

Potrebujeme:

  • 500g bravčovej pečene
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa preferencií
  • mletá paprika podľa chuti
  • 250ml hovädzieho vývaru

 

Dolnozemská bravčová pečeň

Postup:

  1. Očistite a nakrájajte bravčovú pečeň na tenké plátky.
  2. Ošúpte a rozkrájajte cibuľu na tenké prúžky. Cesnak jemne nasekajte.
  3. Na panvici rozohrejte olej a osmažte cibuľu do zlatista.
  4. Pridajte nasekaný cesnak a pokračujte v smažení ešte niekoľko minút.
  5. Do panvice vložte plátky bravčovej pečene a osmažte ich z každej strany, až kým sa nezafarbia do zlatohneda.
  6. Ochuťte bravčovú pečeň soľou, korením a mletou paprikou podľa preferencií.
  7. Pridajte hovädzí vývar a stlmite teplotu.
  8. Duste bravčovú pečeň, pričom ju občas otočíte, kým nie je mäkká a šťavnatá.
  9. Podávajte teplé ako hlavný chod s prílohou podľa výberu.

Verím, že tento recept ti pomôže pri príprave chutného jedla! Ak máš nejaké otázky, neváhaj sa opýtať. Dobrú chuť!

 

Dolnozemská bravčová pečeň - 2

2) Dolnozemská bravčová pečeň

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3-4 lyžice oleja (napríklad slnečnicového alebo olivového)
  • 200 ml vývaru (môže byť aj kurací alebo zeleninový)
  • 1 lyžička mletej papriky (sladkej alebo pikantnej, podľa chuti)
  • Soľ a čierne korenie (podľa vlastných preferencií)
  • 1-2 bobkové listy
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

Bezlepkové bobaľky

Bezlepkové bobaľky

Čítať viac »

  1. Príprava pečene: Dôkladne umyte bravčovú pečeň pod studenou vodou a osušte ju papierovou utierkou. Odstráňte všetky cievy a blany.

  2. Krátke opečenie: Na panvici zohrievajte olej na strednej teplote. Vložte nakrájanú pečeň a orestujte ju z oboch strán do zlato-hneda, čo potrvá približne 5-7 minút. Opečenú pečeň vyberte z panvice a odložte na tanier.

  3. Príprava zeleniny: Na tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich, kým nezískajú zlatistú farbu. Cibuľu je dobré osoliť, aby sa rýchlejšie podusila.

  4. Dochutenie: Po 5-7 minútach pridajte do panvice mletú papriku a premiešajte. Následne vložte opečenú pečeň späť do panvice, pridajte bobkový list a zalievajte vývarom.

  5. Dusenie: Znížte teplotu a nechajte jedlo dusiť zakryté približne 15-20 minút. Občas premiešajte a skontrolujte, či je pečeň dostatočne jemná a šťavnatá.

  6. Servírovanie: Hotovú dolnozemskú bravčovú pečeň servírujte na tanieri a posypte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Ako prílohu môžete podávať varené zemiaky, ryžu alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *