Domáca bravčová krkovička na šampiňónoch a červenom víne

 

Tu je skvelý recept na domácu bravčovú krkovičku so šampiňónmi a červeným vínom:

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 200 g šampiňónov
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 500 ml červeného vína
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

 

Domáca bravčová krkovička so šampiňónmi a červeným vínom

Postup:

  1. Bravčovú krkovičku najskôr opláchnite pod tečúcou vodou a potom ju osušte papierovou utierkou. Nakrájajte na tenké plátky, ktoré osolíte a okoreníte podľa chuti.
  2. Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte jemne nakrájanú cibuľu a cesnak. Nechajte ich spoločne restovať, kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. Pridajte nakrájané šampiňóny a pokračujte v restovaní, kým nezmäknú.
  4. Na panvicu vložte plátky bravčovej krkovičky a opačnú stranu opečte do zlatista.
  5. Teplotu znížte a pridajte červené víno.
  6. Pod pokrievkou varte asi 1 hodinu, kým nebude mäso mäkké a omáčka nie je hustejšia.
  7. Servírujte s dusenou ryžou alebo zemiakovým pyré a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Prajem vám dobrú chuť!

 

Domáca bravčová krkovička na šampiňónoch a červenom víne - 2

2) Domáca bravčová krkovička na šampiňónoch a červenom víne

Ingrediencie:

  • 600 g bravčovej krkovičky
  • 250 g šampiňónov
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 ml červeného vína (najlepšie suché)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička tymiánu
  • Soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • 200 ml vývaru (je možné použiť aj vodu)
  • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

Postup:

Ako pripraviť trhané mäso?

Ako pripraviť trhané mäso?

Čítať viac »

  1. Príprava surovín: Začnite tým, že si pripravíte všetky ingrediencie. Bravčovú krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na kocky (približne 3-4 cm).

  2. Restovanie mäsa: Na panvici rozpáľte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájané kúsky krkovičky a orestujte ich z oboch strán, kým nebudú krásne zlatohnedé. Potom ich vyberte a odložte na tanier.

  3. Cibuľa a cesnak: Do tej istej panvice vložte nakrájanú cibuľu a restujte, kým nezmäkne a nezačne karamelizovať (asi 5-7 minút). Na konci pridajte prepasírovaný cesnak a krátko orestujte (1 minútu).

  4. Pridanie šampiňónov: Ku cibuli a cesnaku pridajte umyté a nakrájané šampiňóny. Restujte na miernom ohni, kým sa šampiňóny nezpeknia a neuvoľnia vlhkosť.

  5. Pridanie vína a ochutenie: Do panvice pridajte červené víno, oregano, tymián, soľ a korenie. Dobre všetko premiešajte a nechajte víno zredukovať až na polovicu.

  6. Podliatie vývarom: Po zredukovaní vína vráťte orestované kúsky krkovičky späť do panvice. Pridajte vývar, zakryte pokrievkou a varte na nízkej teplote asi 40-50 minút, alebo kým mäso nebude dostatočne mäkké.

  7. Podávanie: Po dovarení ochutnajte a ak je to potrebné, dochuťte soľou a korením. Servírujte s varenými zemiakmi, ryžou alebo čerstvým chlebom. Nakoniec posypte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

  8. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *