Domáca bravčová krkovička na šampiňónoch a červenom víne

Tu máte lahodný recept na domácu bravčovú krkovičku na šampiňónoch a červenom víne:

Suroviny:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 200 g šampiňónov
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 500 ml červeného vína
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Domáca bravčová krkovička na šampiňónoch a červenom víne

Postup:

  1. Bravčovú krkovičku opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte ju na tenké plátky a osolte a okoreňte podľa chuti.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Nechajte ich spolu orestovať dozlatista.
  3. Pridajte nakrájané šampiňóny a nechajte ich orestovať do zmäknutia.
  4. Vložte plátky bravčovej krkovičky na panvicu a opačnú stranu opečte do zlatista.
  5. Znížte teplotu a pridajte červené víno.
  6. Povarte pod pokrievkou asi 1 hodinu, až kým mäso nebude mäkké a šťava nebude silnejšia.
  7. Podávajte s dusenou ryžou alebo zemiakovým pyré a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 600 g bravčovej krkovičky
  • 250 g šampiňónov
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 ml červeného vína (ideálne suché)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregano
  • 1 lyžička tymiánu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 200 ml vývaru (môžete použiť aj vodu)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava surovín: Najprv si pripravte všetky suroviny. Bravčovú krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na kúsky (približne 3-4 cm).

  2. Orestovanie mäsa: Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájané kúsky krkovičky a orestujte ich z oboch strán, kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu. Potom ich vyberte z panvice a odložte na tanier.

  3. Cibula a cesnak: Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a restujte ju, kým nezmäkne a nezačne karamelizovať (asi 5-7 minút). Na konci pridajte pretlačený cesnak a krátko orestujte (1 minútu).

  4. Pridanie šampiňónov: Pridajte umyté a nakrájané šampiňóny k cibuli a cesnaku. Restujte na miernom ohni, kým sa šampiňóny nezpeknia a neuvoľnia vodu.

  5. Pridanie vína a ochutenie: Do panvice pridajte červené víno, oregano, tymián, soľ a korenie. Dobré všetko premiešajte a nechajte víno zredukovať na polovicu.

  6. Podliatie vývarom: Po zredukovaní vína vráťte orestované kúsky krkovičky do panvice. Pridajte vývar, prikryte pokrievkou a nechajte pomaly variť na nízkej teplote asi 40-50 minút, alebo kým nie je mäso mäkké.

  7. Podávanie: Po dovarení ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením. Podávajte s varenými zemiakmi, ryžou alebo čerstvým chlebom. Na záver posypte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

  8. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *