Ak hľadáte recept na domácu králičiu polievku, tu je jednoduchý a chutný recept:
Zloženie:
- 1 králik (približne 1 kg), očistený a nakrájaný na kúsky
- 2 cibule, jemne nakrájané
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 2 stonky zeleru, nakrájané na kolieska
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané na drobné kúsky
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 bobkové listy
- 1 čajová lyžička sušeného tymianu
- 1 čajová lyžička sušeného rozmarínu
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Suroviny na dochutenie: petržlenová vňať, kôpor alebo čerstvá bazalka
Domáca králičia polievka
Postup:
- V hrnci zahrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte ich, kým nie sú mäkké a ľahko zlatisté.
- Pridajte kúsky králika a opražte ich zo všetkých strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
- Pridajte mrkvu, zeler, bobkové listy, tymian a rozmarín. Zmiešajte a opečte asi 2-3 minúty.
- Zalejte zeleninovým vývarom a privedte k varu. Znížte teplotu a nechajte vrieť asi 1-2 hodiny, kým mäso nie je mäkké a šťavnaté.
- Ochutnajte polievku soľou a čiernym korením podľa svojej chuti. Ak sa vám zdá príliš slabá, pridajte ešte niekoľko bobkových listov alebo sušených byliniek. Ak sa zdá príliš silná, pridajte trochu vody.
- Keď je mäso mäkké, odstráňte bobkové listy a servírujte polievku posypanú nasekaným petržlenom, kôprom alebo čerstvou bazalkou.
Dúfam, že vám táto receptúra pomôže vytvoriť výbornú domácu králičiu polievku. Dobrú chuť!