Pečený králik na polente

Výbornou kombináciou pre gurmánov je pečený králik podávaný na polente. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 1 králikové stehno
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa, pokrájaná na väčšie kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
  • 1 plechovka (400 g) paradajok
  • 1 pohár vývaru (hovädzí alebo kurací)
  • 1 pohár polentového múky
  • 4 poháre vody
  • 50 g masla
  • 50 g strúhanej syra (napríklad parmezánu)

 

Pečený králik na polente

Postup:

  1. Zahrejte rúru na 180 °C.
  2. Králikové stehno očistite a okoreňte soľou a korením z oboch strán.
  3. V hrnci zohrejte olivový olej a opražte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
  4. Pridajte paradajky a vývar, nechajte zmes prevrieť a potom ju premiestnite do pekáča.
  5. Na zmes vložte králikové stehno a zakryte pekáč.
  6. Pečte v rúre asi 1,5 – 2 hodiny, pravidelne polievajúc marinádou.
  7. Po upečení odstráňte pokrievku pekáča a nechajte stehno vo vyhriatej rúre ešte asi 10-15 minút, aby sa povrch krásne zazlatil.
  8. Medzitým pripravte polentu. V hrnci zohrejte vodu a postupne pridávajte polentovú múku za stáleho miešania, aby sa nevytvorili hrudky.
  9. Varíme polievku z polenty na miernom ohni asi 30-40 minút, pravidelne miešame.
  10. Keď je polenta hustá a pomaly oddeľuje od dna hrnca, pridajte maslo a strúhaný syr. Dochutte soľou a korením podľa chuti.
  11. Na tanier si servírujte porciu polenty a na ňu položte plátok pečeného králika.

Takto pripravený pečený králik na polente je skvelým jedlom pre pestropestú chuťovú skúsenosť. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *