Kuracie prsia Karibik – môj recept.
- kuracie prsia
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička mletej kari
- 1 čajová lyžička mletej kurkumy
- 1/2 čajová lyžička mletej červenej papriky (voliteľné pre pikantnejšiu chuť)
- 1/2 šálky kokosového mlieka
- 1 lyžica cukru (voliteľné)
- 1 limeta (šťava a kôra)
Kuracie prsia Karibik
V miske zmiešajte olivový olej, mletú kari, mletú kurkumu a mletú červenú papriku (ak chcete pikantnejšiu chuť). Túto marinádu použite na potretie kurčacích prsíčok zo všetkých strán.
Rozohrejte veľkú panvicu na strednom ohni. A nezabudnite pridať osolené kuracie prsia.
Položte kurčacie prsia na rozohriatu panvicu a smažte ich z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé a prsia sú dobre upečené. To by malo trvať asi 4-5 minút na každej strane. Potom ich vyberte z panvice a nechajte stranou.
Do tej istej panvice pridajte kokosové mlieko, cukor (ak používate) a šťavu a kôru z limety. Dobre premiešajte a nechajte omáčku zahustiť.
Vráťte kurčacie prsia späť do panvice s omáčkou a nechajte ich prehriať.
Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.
Servírujte teplé a ozdobte čerstvou nasekanou koriandrovou vňaťou.
Týmto spôsobom by ste mali byť schopní pripraviť chutné kuracie prsia Karibik, ktoré majú exotickú chuť. Dobrú chuť!