Domáce majonézové rožky

Domáce majonézové rožky

Najlepšie pečivo toho roku, smotanové rožky. Mäkké a jemné.

 

Ak hľadáte recept na domáce majonézové rožky, môžem vám s tým pomôcť. Tu je jednoduchý recept:

Domáce majonézové rožky

Suroviny:
  • 450 g hladkej múky
  • 11 g suchého droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička soli
  • 1 vajce
  • 250 ml mlieka
  • 60 ml oleja
  • 2 lyžice majonézy
Postup:
  1. Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, soľ a suché droždie.
  2. V inej miske vymiešajte vajce spolu s mliekom, olejom a majonézou.
  3. Pridajte tekuté ingrediencie do suchej zmesi a miešajte, kým sa nevytvorí cesto.
  4. Vypracujte cesto na pomúčenej doske a nechajte ho vykysnúť asi hodinu, kým zdvojnásobí objem.
  5. Po vykysnutí cesta ho rozdelte na malé guľôčky a formujte ich do tvaru rožkov.
  6. Položte ich na vymastený plech a nechajte ešte chvíľu kysnúť.
  7. Pred pečením môžete rožky potrieť vajcom a posypať sezamovými semienkami, ak si želáte.
  8. Pečte ich vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 15-20 minút, kým nebudú pekne zlaté.

Majonézové rožky sú výbornou voľbou na rôzne príležitosti. Dobrú chuť!

 

2)

Majonézové rožky sú skvelé občerstvenie, ktoré osloví každýho. Tieto malé pečivo plné chutí sú ideálne na rôzne príležitosti, od rodinnej oslavy po neformálne stretnutie s priateľmi. V tomto článku sa dozviete, ako si môžete doma pripraviť tieto lahodné rožky.

Ingrediencie potrebné na majonézové rožky

Na prípravu domácich majonézových rožkov budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 250 ml majonézy
  • 150 ml mlieka
  • 1 balíček (25 g) sušeného droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička soli
  • 1 vajce na potretie
  • sezónne bylinky a korenie podľa chuti

Postup pri pečení majonézových rožkov

Príprava majonézových rožkov je jednoduchá a rýchla. Tu je postup:

  1. V teplom mlieku rozmiešajte cukor a sušené droždie, a nechajte ho na 10 minút stáť, kým sa nevytvorí pena.
  2. V mísa zmiešajte múku, soľ, majonézu a pripravené droždie. Dôkladne premiesite, aby vzniklo hladké cesto.
  3. Cesto zakryte a nechajte ho kysnúť na teplom mieste približne jednu hodinu, kým zdvojnásobí svoj objem.
  4. Po vykysnutí cesto vyklopte na pracovnú dosku a rozdeľte ho na menšie kusy.
  5. Každý kus vyvaľkajte do tenkých kruhov, ktoré následne narežete na trojuholníky.
  6. Každý trojuholník zrolujte od širokého konca k úzkemu a vytvarujte rožky. Uložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  7. Nechajte rožky ešte 20 minút kysnúť, potom ich potrite rozšľahaným vajcom a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 20-25 minút, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.

Domáce majonézové rožky sú hotové. Servírujte ich ešte teplé a vychutnajte si ich chutné plnky, alebo ich podávajte s obľúbenými nátierkami. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Azima píše:

    Vyzera to chutne, ale majonezu by som asi vynechala.

  2. Anonym píše:

    Majonézové rožky sú skvelé občerstvenie, ktoré osloví každýho. Tieto malé pečivo plné chutí sú ideálne na rôzne príležitosti, od rodinnej oslavy po neformálne stretnutie s priateľmi. V tomto článku sa dozviete, ako si môžete doma pripraviť tieto lahodné rožky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *