Domáce pečené bravčové rebierko recept

Recept 1: Vlastnoručne pečené bravčové rebierko s medom a horčicovou marinádou

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového rebierka
  • 4 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice horčice
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1 citrón na vylisovanie šťavy

Príprava:

  1. Rebierko umyte pod tečúcou vodou a osušte pomocou papierovej utierky.
  2. V miske dôkladne zmiešajte med, horčicu, cesnak, olivový olej, soľ, korenie a šťavu z citróna, čím pripravíte marinádu.
  3. Rebierko dôkladne potrite marinádou zo všetkých strán a nechajte marínovať minimálne jednu hodinu v chladničke.
  4. Pred zahájením pečenia predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  5. Pekáč vyložte pečiacim papierom a umiestnite doň rebierko.
  6. Pekáč vložte do rúry a pečte približne 1,5 až 2 hodiny, pričom občas rebierko polievajte vlastnou šťavou.
  7. Po dokončení pečenia nechajte rebierko chvíľu oddychovať a následne ho nakrájajte na porcie.
  8. Servírujte s prílohou podľa vlastného výberu a môžete ho pokvapkať citrónovou šťavou na zvýraznenie chuti.

Recept 2: Vlastnoručne pečené bravčové rebierko s bylinkovou kôrkou

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového rebierka
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 polievkové lyžice zmesi byliniek (rozmarín, tymian, oregano), nasekaných
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1 citrón na vylisovanie šťavy a nastrúhanie kôry

Príprava:

Cestoviny so smotanovou omáčkou

Cestoviny so smotanovou omáčkou

Čítať viac »

  1. Rebierko umyte pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou.
  2. V miske zmiešajte cesnak, bylinky, olivový olej, soľ, korenie, šťavu z citróna a nastrúhanú kôru z citróna na prípravu marinády.
  3. Rebierko potrite marinádou zo všetkých strán a nechajte ho marínovať aspoň jednu hodinu v chladničke.
  4. Pred pečením rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia.
  5. Pekáč vyložte pečiacim papierom a umiestnite dovnútra rebierko.
  6. Pekáč umiestnite do rúry a pečte približne 1,5 až 2 hodiny, pričom občas rebierko polievajte vlastnou šťavou.
  7. Po upečení nechajte rebierko chvíľu odpočívať a následne ho nakrájajte na porcie.
  8. Servírujte s prílohami podľa vlastných preferencií a môžete ho pokvapkať citrónovou šťavou na posilnenie chuti byliniek.

Dúfam, že vás tieto recepty oslovia!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kocúrik123 píše:

    Tento recept na pečené rebierka je naozaj super! Med a horčica spolu vytvárajú úžasnú chuť. Určite to vyskúšam na víkend, teším sa na tie lahodné kúsky. Mňam!

  2. JankoM píše:

    Wow, domáce rebierka s bylinkovou kôrkou vyzerajú fantasticky! Milujem kombináciu byliniek a citrónu. Musím to pripraviť pre rodinu, určite budú nadšení. Ďakujem za skvelý recept!

  3. TajomnáPani píše:

    Recepty sú skvelé, veľmi sa mi páči variabilita! Každý si môže prispôsobiť marinádu podľa chuti. Neviem sa dočkať, kedy si ich pripravím na rodinnú oslavu!

  4. PečenýZajko píše:

    Toto je presne to, čo som hľadala! Rebierka s medom sú mojou obľúbenou delikatesou. Ďakujem za inšpiráciu, určite urobím aj bylinkovú variantu pre zmenu.

  5. VeseláSovička píše:

    Som nadšená z týchto receptov! Domáce pečené rebierka vždy potešia a tento medový variant ma láka najviac. Mám pocit, že sa mi podarí ohromiť hostí!

  6. RadosťDoKuchyne píše:

    Recepty sú úžasné! Znie to chutne a zároveň jednoducho. Rada varím pre rodinu a tieto rebierka budú určite hitom na našich večerných jedlách. Ďakujem!

  7. OslíkNaCeste píše:

    ‚Domáce pečené bravčové rebierko‘ znie fantasticky! Veľmi ma lákajú tie vône pri pečení. Skúsim oba recepty a uvidím, ktorý sa nám viac zapáči.

  8. 'FialováRuža' píše:

    ‚Rebierko s horčicou je môj favorit!‘ Skvelý tip na víkendové varenie s rodinou. Oceňujem aj podrobné pokyny, určite to pôjde ľahko.

  9. 'ZelenýSlon' píše:

    ‚Suroviny vyzerajú jednoduché!‘ Rada varím a tieto recepty sú presne pre mňa. Teším sa na novú chuťovku v našej kuchyni!

  10. JasnáHvezda píše:

    Super nápad s citrónovou šťavou pri podávaní! Určite skúsim obidva recepty počas víkendu a pohostím priateľov. Pečené rebierka majú v našej rodine veľký úspech.