Domáce pečené bravčové rebierko recept

Recept 1: Vlastnoručne pečené bravčové rebierko s medom a horčicovou marinádou

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového rebierka
  • 4 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice horčice
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1 citrón na vylisovanie šťavy

Príprava:

  1. Rebierko umyte pod tečúcou vodou a osušte pomocou papierovej utierky.
  2. V miske dôkladne zmiešajte med, horčicu, cesnak, olivový olej, soľ, korenie a šťavu z citróna, čím pripravíte marinádu.
  3. Rebierko dôkladne potrite marinádou zo všetkých strán a nechajte marínovať minimálne jednu hodinu v chladničke.
  4. Pred zahájením pečenia predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  5. Pekáč vyložte pečiacim papierom a umiestnite doň rebierko.
  6. Pekáč vložte do rúry a pečte približne 1,5 až 2 hodiny, pričom občas rebierko polievajte vlastnou šťavou.
  7. Po dokončení pečenia nechajte rebierko chvíľu oddychovať a následne ho nakrájajte na porcie.
  8. Servírujte s prílohou podľa vlastného výberu a môžete ho pokvapkať citrónovou šťavou na zvýraznenie chuti.

Recept 2: Vlastnoručne pečené bravčové rebierko s bylinkovou kôrkou

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového rebierka
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 polievkové lyžice zmesi byliniek (rozmarín, tymian, oregano), nasekaných
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1 citrón na vylisovanie šťavy a nastrúhanie kôry

Príprava:

Tatárske kuracie rezne (fotorecept) 

Tatárske kuracie rezne (fotorecept) 

Čítať viac »

  1. Rebierko umyte pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou.
  2. V miske zmiešajte cesnak, bylinky, olivový olej, soľ, korenie, šťavu z citróna a nastrúhanú kôru z citróna na prípravu marinády.
  3. Rebierko potrite marinádou zo všetkých strán a nechajte ho marínovať aspoň jednu hodinu v chladničke.
  4. Pred pečením rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia.
  5. Pekáč vyložte pečiacim papierom a umiestnite dovnútra rebierko.
  6. Pekáč umiestnite do rúry a pečte približne 1,5 až 2 hodiny, pričom občas rebierko polievajte vlastnou šťavou.
  7. Po upečení nechajte rebierko chvíľu odpočívať a následne ho nakrájajte na porcie.
  8. Servírujte s prílohami podľa vlastných preferencií a môžete ho pokvapkať citrónovou šťavou na posilnenie chuti byliniek.

Dúfam, že vás tieto recepty oslovia!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Avatar of Kocúrik123 Kocúrik123 píše:

    Tento recept na pečené rebierka je naozaj super! Med a horčica spolu vytvárajú úžasnú chuť. Určite to vyskúšam na víkend, teším sa na tie lahodné kúsky. Mňam!

  2. Avatar of JankoM JankoM píše:

    Wow, domáce rebierka s bylinkovou kôrkou vyzerajú fantasticky! Milujem kombináciu byliniek a citrónu. Musím to pripraviť pre rodinu, určite budú nadšení. Ďakujem za skvelý recept!

  3. Avatar of TajomnáPani TajomnáPani píše:

    Recepty sú skvelé, veľmi sa mi páči variabilita! Každý si môže prispôsobiť marinádu podľa chuti. Neviem sa dočkať, kedy si ich pripravím na rodinnú oslavu!

  4. Avatar of PečenýZajko PečenýZajko píše:

    Toto je presne to, čo som hľadala! Rebierka s medom sú mojou obľúbenou delikatesou. Ďakujem za inšpiráciu, určite urobím aj bylinkovú variantu pre zmenu.

  5. Avatar of VeseláSovička VeseláSovička píše:

    Som nadšená z týchto receptov! Domáce pečené rebierka vždy potešia a tento medový variant ma láka najviac. Mám pocit, že sa mi podarí ohromiť hostí!

  6. Avatar of RadosťDoKuchyne RadosťDoKuchyne píše:

    Recepty sú úžasné! Znie to chutne a zároveň jednoducho. Rada varím pre rodinu a tieto rebierka budú určite hitom na našich večerných jedlách. Ďakujem!

  7. Avatar of OslíkNaCeste OslíkNaCeste píše:

    ‚Domáce pečené bravčové rebierko‘ znie fantasticky! Veľmi ma lákajú tie vône pri pečení. Skúsim oba recepty a uvidím, ktorý sa nám viac zapáči.

  8. Avatar of 'FialováRuža' 'FialováRuža' píše:

    ‚Rebierko s horčicou je môj favorit!‘ Skvelý tip na víkendové varenie s rodinou. Oceňujem aj podrobné pokyny, určite to pôjde ľahko.

  9. Avatar of 'ZelenýSlon' 'ZelenýSlon' píše:

    ‚Suroviny vyzerajú jednoduché!‘ Rada varím a tieto recepty sú presne pre mňa. Teším sa na novú chuťovku v našej kuchyni!

  10. Avatar of JasnáHvezda JasnáHvezda píše:

    Super nápad s citrónovou šťavou pri podávaní! Určite skúsim obidva recepty počas víkendu a pohostím priateľov. Pečené rebierka majú v našej rodine veľký úspech.