Domáce pečené kuracie krídelká

 

Ak máte túžbu po chutných domácich pečených kuracích krídelkách, tu je ľahký recept pre vás:

Potrebujete:

  • 500 g kuracích krídeliek
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky cesnaku v prášku
  • 1/2 čajovej lyžičky papriky
  • 1/4 čajovej lyžičky kajenského korenia (voliteľné)

 

Domáce pečené kuracie krídelká

Postup:

  1. Na začiatku predhrejte rúru na 200 °C.
  2. V miske spojte olivový olej, soľ, cesnakový prášok, papriku a kajenské korenie (ak je zahrnuté).
  3. Kuracie krídelká dôkladne umyte a osušte pomocou papierovej utierky.
  4. Vložte krídelká do misky s olejom a koreninami, a dôkladne ich obalte v tejto zmesi.
  5. Položte krídelká na plech, ktorý je pokrytý papierom na pečenie.
  6. Pečte ich v predhriatej rúre približne 20 – 25 minút, alebo kým nebudú pekne zlatohnedé a vnútorná teplota dosiahne minimálne 75 °C.

Podávať ich môžete s rôznymi omáčkami, ako sú pikantná BBQ omáčka, paradajková omáčka alebo cesnakový dip. Dobrú chuť!

Domáce pečené kuracie krídelká-2

Hlivová polievka ako držková

Hlivová polievka ako držková

Čítať viac »

2) Domáce pečené kuracie krídelká

Pečené kuracie krídelká sú skvelým jedlom na rodinné stretnutia, grilovacie akcie či ako chutná večera. Tento recept je jednoduchý a rýchlo realizovateľný, a ak ho podávate s vašou obľúbenou omáčkou, stane sa hviezdou takmer na každej oslave. V nasledujúcich riadkoch sa dozviete presný spôsob, ako ich pripraviť.

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Na prípravu týchto chutných krídeliek budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 kg kuracích krídelok
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička papriky
  • 1 čajová lyžička cesnakového prášku
  • 1 čajová lyžička cibule v prášku

Postup prípravy pečených kuracích krídelok

Najprv predhrejte svoju rúru na 200 °C. Kuracie krídelká dôkladne umyte a osušte pomocou papierových utierok. V miske zmiešajte olivový olej s všetkými koreninami. Pridajte krídelká a dôkladne ich obalte v marináde. Potom ich rozložte na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie, a pečte asi 40-45 minút. Počas pečenia ich raz otočte, aby sa pekne upiekli z oboch strán.

Ako náhle sú krídelká zlatohnedé a chrumkavé, sú pripravené na podávanie. Môžete ich servírovať s obľúbenou omáčkou podľa vlastného výberu alebo so šalátom. Bon appétit!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Otilia Petrovicky píše:

    Výborný recept, určite vyskúšam.

  2. Tothova Imrich píše:

    Kuracie krídelká sú vždy skvelé na každej párty.

  3. Etela12 píše:

    Tento recept je naozaj jednoduchý a krídelká sú vynikajúce!