Drevorubačská bageta

Potrebujete:

– 500 g múky
– 10 g droždia
– 10 g soli
– 300 ml vlažnej vody

 

Drevorubačská bageta

Postup:

1. Vo vlažnej vode rozpustite droždie a nechajte ho pôsobiť približne 10 minút.

2. Do veľkej nádoby preosejte múku a pridajte soľ.

3. Múke pridajte rozpučené droždie a vodu, potom začnite miesiť cesto.

Naj zelerová krémová polievka

Naj zelerová krémová polievka

Čítať viac »

4. Miesite cesto zhruba 10-15 minút, kým sa stane hladkým a elastickým.

5. Nechajte cesto kysnúť v teplej miestnosti približne 1-2 hodiny, kým sa jeho objem nezvýši.

6. Po vykysnutí cesto vyvaľkajte na plechu do tvaru bagety.

7. Plech s cestom vložte do predhriatej rúry a pečte na teplote 200°C asi 25-30 minút, až kým bageta nezhnedne a neprepečie sa.

8. Nechajte vychladnúť a podávajte. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *