Potrebujete:
– 500 g múky
– 10 g droždia
– 10 g soli
– 300 ml vlažnej vody
Drevorubačská bageta
Postup:
1. Vo vlažnej vode rozpustite droždie a nechajte ho pôsobiť približne 10 minút.
2. Do veľkej nádoby preosejte múku a pridajte soľ.
3. Múke pridajte rozpučené droždie a vodu, potom začnite miesiť cesto.
4. Miesite cesto zhruba 10-15 minút, kým sa stane hladkým a elastickým.
5. Nechajte cesto kysnúť v teplej miestnosti približne 1-2 hodiny, kým sa jeho objem nezvýši.
6. Po vykysnutí cesto vyvaľkajte na plechu do tvaru bagety.
7. Plech s cestom vložte do predhriatej rúry a pečte na teplote 200°C asi 25-30 minút, až kým bageta nezhnedne a neprepečie sa.
8. Nechajte vychladnúť a podávajte. Prajeme dobrú chuť!