Tu je jednoduchý recept na dubákovú polievku:
Ingrediencie:
- 500 g zemiakov
- 1 veľká cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 pórky
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g šunky
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lyžice oleja
Dubáková polievka recept
Postup:
- Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky. Cibuľu, mrkvu, pórky a cesnak očistite a nasekajte na drobné kúsky. Šunku nakrájajte na tenké pásiky.
- V hrnci zahrejte olej a speníte na ňom cibuľu, mrkvu, pórky a cesnak, až zmäknú.
- Pridajte šunku a mletú sladkú papriku. Orestujte pár minút, aby sa šunka trochu podpekla.
- Pridajte nakrájané zemiaky a zalejte zeleninovým vývarom. Osolte a okoreňte podľa chuti.
- Varíme asi 20-25 minút, kým sa zemiaky zmäknú.
- Hotovú polievku okoreňte a prípadne dochuťte podľa potreby.
- Podávame s čerstvou bylinkou a kôrkou chleba.
Dúfam, že vám táto receptúra pomôže pri príprave dubákovej polievky!
2)
Dubáková polievka je tradičná slovenská pochúťka, ktorá osvieži v chladných dňoch. Dubáky, známe ako hríby, sú nielen chutné, ale aj výživné, čo z tejto polievky robí skvelú voľbu na obed alebo večeru. V tomto článku vám prinášame jednoduchý recept, ako si môže každý pripraviť túto lahodnú polievku.
Ingrediencie na dubákovú polievku
Na prípravu dubákovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 300 g dubákov (čerstvých, alebo sušených)
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 zemiaky
- 1 mrkva
- 1 liter zeleninového alebo hubového vývaru
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup prípravy dubákovej polievky
Na začiatku si pripravte všetky ingrediencie. Dubáky nakrájajte na menšie kúsky. Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu s cesnakom, ktoré orestujte do zlatista. Potom pridajte nakrájané dubáky a restujte ich približne 5 minút. Následne pridajte ošúpané a nakrájané zemiaky a mrkvu.
Po niekoľkých minútach zalejte všetko vyvarom a varte na miernom ohni asi 20-30 minút, kým zemiaky a mrkva nezmäknú. Na záver dochuťte soľou a korením. Dubákovú polievku podávajte horúcu, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou. Už môžete naberať a vychutnávať si túto výnimočnú chuť slovenskej kuchyne!
Vážne skvelý recept! Už sa neviem dočkať, kým si túto polievku vyskúšam. Znie to ako dokonalá voľba na obed.
Tento recept vyzerá super! Som rada, že máme tradíciu s takými chutnými pochúťkami. Určite si to vyskúšam.
Takéto jednoduché recepty sú presne to, čo potrebujem! Teším sa na vyskúšanie tejto polievky a dúfam, že bude taká dobrá ako vyzerá!
Tento recept na dubákovú polievku je úžasný! Vždy som sa bál variť s hubami, ale tento postup je tak jednoduchý a zrozumiteľný. Určite to vyskúšam a verím, že sa mi podarí. Ďakujem za skvelý tip!
Wow, dubáková polievka vyzerá fantasticky! Milujem huby a táto kombinácia so zemiakmi a mrkvou je presne to, čo potrebujem na chladné večery. Určite to skúsim doma a určite bude chutiť skvele!
Super recept! Dubáky sú moje obľúbené huby, takže sa teším, že mám nový spôsob, ako ich pripraviť. S pridaním šunky to musí byť ešte lepšie! Hneď zajtra si ju uvarím. Ďakujem za inšpiráciu!
Toto je presne to, čo som hľadala! Dubáková polievka má vynikajúcu chuť a navyše je zdravá. Postup je veľmi jednoduchý, takže ju určite vyskúšam na rodinnej večeri. Teším sa na výsledok!
Ahojte všetci! Tento recept vyzerá jednoducho skvele! Dubáková polievka ma láka už dlho a konečne mám jasný návod, ako ju pripraviť. Verím, že s týmto receptom budem mať úspech aj ja. Ďakujem za zdieľanie!