Dubáková polievka recept

 

Prinášame vám jednoduchý recept na polievku z dubákov:

Zoznam potrebných surovín:

  • 500 g zemiakov
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 pórky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g šunky
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lyžice oleja

 

Recept na polievku z dubákov

Návod na prípravu:

  1. Ošúpte zemiaky a nakrájajte na malé kocky. Cibuľu, mrkvu, pórky a cesnak očistite a nasekajte na malé kúsky. Šunku nakrájajte na tenké prúžky.
  2. Na panvici zohrejte olej a opražte na ňom cibuľu, mrkvu, pórky a cesnak, kým nezmäknú.
  3. Pridajte šunku a mletú sladkú papriku. Restujte niekoľko minút, aby sa šunka jemne opiekla.
  4. Pridajte nakrájané zemiaky a zalejte zeleninovým vývarom. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  5. Varíme približne 20-25 minút, kým zemiaky zmäknú.
  6. Hotovú polievku okoreňte a podľa potreby dochuťte.
  7. Servírujte s čerstvým bylinkovým posypom a kúsok chleba.

Verím, že vám tento recept pomôže pri príprave polievky z dubákov!

 

Ako dlho sa varí údene mäso?

Ako dlho sa varí údene mäso?

Čítať viac »

giphy

2) Dubáková polievka recept

Polievka z dubákov je tradičná slovenská špecialita, ktorá príjemne osvieži v chladných dňoch. Dubáky, známe aj ako hríby, sú nielen chutné, ale i výživné, čo robí túto polievku výbornou voľbou na obed či večeru. V nasledujúcich riadkoch vám prinášame jednoduchý recept, ktorý sa dá jednoducho zrealizovať.

Suroviny na polievku z dubákov

Na prípravu polievky z dubákov budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 300 g dubákov (môžu byť čerstvé alebo sušené)
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 mrkva
  • 1 liter zeleninového alebo hubového vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa vlastného uváženia
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Návod na prípravu polievky z dubákov

Na začiatok si pripravte všetky suroviny. Dubáky nakrájajte na malé kúsky. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu s cesnakom, ktoré opražte do zlatista. Následne pridajte nakrájané dubáky a restujte ich približne 5 minút. Potom pridajte ošúpané a nakrájané zemiaky a mrkvu.

Po niekoľkých minútach nalejte všetko do vývaru a varte na miernom ohni asi 20-30 minút, kým zemiaky a mrkva nezmäknú. Na záver dochuťte soľou a korením. Polievku z dubákov podávajte horúcu, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete si už naberať a vychutnávať túto výnimočnú chuť slovenskej kuchyne!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

8 Komentárov

  1. Zita51 píše:

    Vážne skvelý recept! Už sa neviem dočkať, kým si túto polievku vyskúšam. Znie to ako dokonalá voľba na obed.

  2. Xhulmanova píše:

    Tento recept vyzerá super! Som rada, že máme tradíciu s takými chutnými pochúťkami. Určite si to vyskúšam.

  3. Jhrmo píše:

    Takéto jednoduché recepty sú presne to, čo potrebujem! Teším sa na vyskúšanie tejto polievky a dúfam, že bude taká dobrá ako vyzerá!

  4. Petrik123 píše:

    Tento recept na dubákovú polievku je úžasný! Vždy som sa bál variť s hubami, ale tento postup je tak jednoduchý a zrozumiteľný. Určite to vyskúšam a verím, že sa mi podarí. Ďakujem za skvelý tip!

  5. MiskaHracik píše:

    Wow, dubáková polievka vyzerá fantasticky! Milujem huby a táto kombinácia so zemiakmi a mrkvou je presne to, čo potrebujem na chladné večery. Určite to skúsim doma a určite bude chutiť skvele!

  6. JankoZelenac píše:

    Super recept! Dubáky sú moje obľúbené huby, takže sa teším, že mám nový spôsob, ako ich pripraviť. S pridaním šunky to musí byť ešte lepšie! Hneď zajtra si ju uvarím. Ďakujem za inšpiráciu!

  7. ZuzkaKucharka píše:

    Toto je presne to, čo som hľadala! Dubáková polievka má vynikajúcu chuť a navyše je zdravá. Postup je veľmi jednoduchý, takže ju určite vyskúšam na rodinnej večeri. Teším sa na výsledok!

  8. MiloSvetlovlas píše:

    Ahojte všetci! Tento recept vyzerá jednoducho skvele! Dubáková polievka ma láka už dlho a konečne mám jasný návod, ako ju pripraviť. Verím, že s týmto receptom budem mať úspech aj ja. Ďakujem za zdieľanie!