Dubáková polievka recept

Tu je jednoduchý recept na dubákovú polievku:

Ingrediencie:

  • 500 g zemiakov
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 pórky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g šunky
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lyžice oleja

 

Dubáková polievka recept

Postup:

  1. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky. Cibuľu, mrkvu, pórky a cesnak očistite a nasekajte na drobné kúsky. Šunku nakrájajte na tenké pásiky.
  2. V hrnci zahrejte olej a speníte na ňom cibuľu, mrkvu, pórky a cesnak, až zmäknú.
  3. Pridajte šunku a mletú sladkú papriku. Orestujte pár minút, aby sa šunka trochu podpekla.
  4. Pridajte nakrájané zemiaky a zalejte zeleninovým vývarom. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  5. Varíme asi 20-25 minút, kým sa zemiaky zmäknú.
  6. Hotovú polievku okoreňte a prípadne dochuťte podľa potreby.
  7. Podávame s čerstvou bylinkou a kôrkou chleba.

Dúfam, že vám táto receptúra pomôže pri príprave dubákovej polievky!

 

2)

Dubáková polievka je tradičná slovenská pochúťka, ktorá osvieži v chladných dňoch. Dubáky, známe ako hríby, sú nielen chutné, ale aj výživné, čo z tejto polievky robí skvelú voľbu na obed alebo večeru. V tomto článku vám prinášame jednoduchý recept, ako si môže každý pripraviť túto lahodnú polievku.

Ingrediencie na dubákovú polievku

Na prípravu dubákovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 300 g dubákov (čerstvých, alebo sušených)
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 mrkva
  • 1 liter zeleninového alebo hubového vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup prípravy dubákovej polievky

Na začiatku si pripravte všetky ingrediencie. Dubáky nakrájajte na menšie kúsky. Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu s cesnakom, ktoré orestujte do zlatista. Potom pridajte nakrájané dubáky a restujte ich približne 5 minút. Následne pridajte ošúpané a nakrájané zemiaky a mrkvu.

Po niekoľkých minútach zalejte všetko vyvarom a varte na miernom ohni asi 20-30 minút, kým zemiaky a mrkva nezmäknú. Na záver dochuťte soľou a korením. Dubákovú polievku podávajte horúcu, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou. Už môžete naberať a vychutnávať si túto výnimočnú chuť slovenskej kuchyne!

Podobné príspevky

8 Komentárov

  1. Zita51 píše:

    Vážne skvelý recept! Už sa neviem dočkať, kým si túto polievku vyskúšam. Znie to ako dokonalá voľba na obed.

  2. Xhulmanova píše:

    Tento recept vyzerá super! Som rada, že máme tradíciu s takými chutnými pochúťkami. Určite si to vyskúšam.

  3. Jhrmo píše:

    Takéto jednoduché recepty sú presne to, čo potrebujem! Teším sa na vyskúšanie tejto polievky a dúfam, že bude taká dobrá ako vyzerá!

  4. Petrik123 píše:

    Tento recept na dubákovú polievku je úžasný! Vždy som sa bál variť s hubami, ale tento postup je tak jednoduchý a zrozumiteľný. Určite to vyskúšam a verím, že sa mi podarí. Ďakujem za skvelý tip!

  5. MiskaHracik píše:

    Wow, dubáková polievka vyzerá fantasticky! Milujem huby a táto kombinácia so zemiakmi a mrkvou je presne to, čo potrebujem na chladné večery. Určite to skúsim doma a určite bude chutiť skvele!

  6. JankoZelenac píše:

    Super recept! Dubáky sú moje obľúbené huby, takže sa teším, že mám nový spôsob, ako ich pripraviť. S pridaním šunky to musí byť ešte lepšie! Hneď zajtra si ju uvarím. Ďakujem za inšpiráciu!

  7. ZuzkaKucharka píše:

    Toto je presne to, čo som hľadala! Dubáková polievka má vynikajúcu chuť a navyše je zdravá. Postup je veľmi jednoduchý, takže ju určite vyskúšam na rodinnej večeri. Teším sa na výsledok!

  8. MiloSvetlovlas píše:

    Ahojte všetci! Tento recept vyzerá jednoducho skvele! Dubáková polievka ma láka už dlho a konečne mám jasný návod, ako ju pripraviť. Verím, že s týmto receptom budem mať úspech aj ja. Ďakujem za zdieľanie!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *