Dubáková polievka s koreňovou zeleninou

Suroviny:

  • 500 g hovädzieho mäsa (výberové kúsky)
  • 2 mrkvy
  • 2 petržlenové korene
  • 1 cibuľa
  • 1 polievková lyžica masti
  • 1 polievková lyžica múky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1-2 bobkové listy
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Dubáková polievka s koreňovou zeleninou

Postup:

  1. Mäso opláchnite, nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Cibuľu ošúpajte a nakrájajte na drobné kúsky.
  3. Mrkvu a petržlenové korene ošúpajte a pokrájajte na kocky.
  4. V hrnci rozohrejte mast a orestujte na ňom cibuľu.
  5. Pridajte mäso a orestujte ho zo všetkých strán.
  6. Potom pridajte múku a dobre premiešajte.
  7. Pridajte nakrájanú mrkvu a petržlenové korene, bobkové listy a zaliate soľou.
  8. Zalejte vodou a povarte približne 1 hodinu, kým sa mäso zmäkne.
  9. Polievku dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  10. Podávajte polievku s nakrájanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

2)

Dubáková polievka je jedným z najchutnejších a najvýživnejších jedál, ktoré si môžete pripraviť, najmä počas jesennej sezóny, keď sú huby na vrchole svojej sviežosti. Tento recept na dubákovú polievku s koreňovou zeleninou je originálny a ponúkne vám jedinečný zážitok z chutí, ktorý si zamilujete.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na prípravu tejto lahodnej polievky budete potrebovať:
– 300 g čerstvých dubákov
– 2 mrkvy
– 1 petržlen
– 1 zeler
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1,5 litra zeleninového vývaru
– soľ a korenie podľa chuti
– olivový olej na opekanie
– čerstvý tymián a petržlen na ozdobenie.

Postup

1. Najprv si očistite a nakrájajte koreňovú zeleninu: mrkvu, petržlen a zeler. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno.
2. Na panvici s horúcim olivovým olejom orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
3. Pridajte nakrájanú koreňovú zeleninu a restujte ešte 5 minút.
4. Potom pridajte čerstvé dubáky a pokračujte v opekaní, kým sa huby nezačnú deliť.
5. Zalejte všetko zeleninovým vývarom, dochuťte soľou a korením a varte na miernom ohni asi 20 minút.
6. Polievku podávajte horúcu, ozdobenú čerstvým tymiánom a petržlenom.

Podobné príspevky

5 Komentárov

  1. Miska123 píše:

    Tento recept na dubákovú polievku je úžasný! Milujem, ako sú huby a zelenina v dokonalej harmónii. Určite to skúsim uvariť pre rodinu. Veľmi sa teším na ten lahodný zážitok! Dobrú chuť všetkým!

  2. Zeleninka píše:

    Wow, táto polievka vyzerá fantasticky! Dubáky sú moje obľúbené huby a so zeleninou to musí byť skvelé jedlo. Určite sa na to vrhnem, keď budem mať trochu času. Ďakujem za recept!

  3. KuchárkaJana píše:

    Tento recept ma veľmi zaujal! Dubáková polievka so zeleninou znie ako ideálny pokrm pre chladnejšie dni. Neviem sa dočkať, kedy to vyskúšam. Verím, že bude chutiť úžasne!

  4. HladnyHrac píše:

    Super recept! Nikdy som neskúšal dubákovú polievku, ale s touto kombináciou musím ísť do kuchyne hneď teraz! Myslím, že si na tom pochutnám a aj moji priatelia budú nadšení!

  5. Slunicko88 píše:

    Toto vyzerá ako skutočná delikatesa! Kombinácia húb a koreňovej zeleniny je skvelý nápad. Teším sa na to, ako to pripravím doma. Dúfam, že aj moje deti si pochutnajú!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *