Ak chcete zhotoviť dusenú krkovičku so zemiakovou kašou, riaďte sa nasledujúcimi krokmi:

  1. Najskôr si pripravte potrebné suroviny:
    • 4 kusy duseného bravčového krku (približne 200 g každý)
    • 800 g zemiakov
    • 1 cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 2 lyžice oleja
    • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Dusená krkovička so zemiakovou kašou

  1. Zemiaky umyte a nakrájajte na drobnejšie kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme na jemno.
  2. V hrnci zahrejte olej a orestujte cibuľu s cesnakom, kým nezmäknú a nezískajú jemne zlatistú farbu.
  3. Pridajte dusený krk do hrnca a opražte ho zo všetkých strán, až kým nedosiahne peknú hnedú farbu.
  4. Do hrnca pridajte zemiaky, soľ a mleté čierne korenie. Dobre premiešajte, aby sa zložky spojili.
  5. Teplotu znížte na stredne nízku a zalejte vodou alebo vývarom, aby boli zemiaky úplne ponorené.
  6. Zakryte hrniec a nechajte jedlo variť približne 30-40 minút, kým sa zemiaky nebudú variť do mäkka.
  7. Občas zamiešajte, aby sa jedlo neprichytilo na dno a ak je potrebné, pridajte ďalšiu vodu alebo vývar.
  8. Akonáhle je krkovička mäkká a zemiaky uvarené, jedlo je pripravené.
  9. Servírujte dusenú krkovičku so zemiakovou kašou ako hlavný chod. Môžete doplniť prílohou ako zelenina alebo šalát podľa chuti.

Dobrú chuť!

 

2)

Potrebné suroviny:

Na dusenú krkovičku:

  • 800 g bravčovej krkovičky
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 menší zeler
  • 2 lyžice rajčinového pretlaku
  • 300 ml vývaru (môže byť aj voda)
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 bobkové listy
  • 3 lyžice oleja

Na zemiakovú kašu:

  • 1 kg zemiakov
  • 100 ml mlieka
  • 50 g masla
  • Soľ podľa chuti
  • Štipka muškátového orieška (nie je povinné)

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    Kuracie prsia s jogurtom

    Kuracie prsia s jogurtom

    Čítať viac »

    • Krkovičku umyte, osolte a okoreňte čiernym korením. Následne ju nakrájajte na väčšie kusy (približne 5-6 cm).
    • V hrnci rozohrejte olej a opražte krkovičku z oboch strán, kým nebude pekne zlatohnedá. Potom mäso vyberte a odložte na tanier.
  2. Orestovanie zeleniny:

    • V tom istom hrnci pridajte na drobno nakrájanú cibuľu a orestujte ju do sklovita. Následne pridajte nasekaný cesnak, mrkvu a zeler pokrájaný na malé kocky. Restujte všetko spolu asi 5 minút.
    • Potom pridajte rajčinový pretlak a mletú papriku, premiešajte a restujte ďalšie 2 minúty.
  3. Dusená krkovička:

    • Vráťte mäso späť do hrnca, pridajte bobkové listy a zalejte vývarom (respektíve vodou). Priveďte k varu, prikryte pokrievkou a dusíme na miernom plameni približne 1,5 hodiny, až kým nie je mäso jemné.
  4. Príprava zemiakovej kaše:

    • Zemiaky ošúpte, nakrájajte na kusy a varte v osolenej vode do mäkka (asi 20 minút).
    • Po uvarení zemiaky sceďte, pridajte maslo a mlieko. Pomocou tlačidla na zemiaky alebo vidličky ich dobre rozpučte dohladka. Podľa chuti osolte a môžete pridať aj štipku muškátového orieška.
  5. Servírovanie:

    • Dusenú krkovičku podávajte spolu so zemiakovou kašou. Môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *