Dusené rebierka na grile

Recept 1: Dusené rebrá s medovo-sojovou glazúrou

Ingrediencie:

  • 1 kg rebier
  • 1/2 šálky medu
  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 4 strúčiky cesnaku (rozdrvené alebo jemne nasekané)
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička cibulového prášku
  • soľ a mleté čierne korenie na dochutenie

 

Dusené rebrá na grile

Príprava:

  1. V menšom hrnci skombinujte med, sójovú omáčku, cesnak, mletú papriku, cesnakový prášok a cibulový prášok. Na nízkej teplote ich spoločne zohrejte, až sa ingrediencie dobre spojí a chute prepoja. Následne odstavte z ohňa a nechajte glazúru vychladnúť.
  2. Rebrá opláchnite, osušte pomocou papierového obrúska a nakrájajte medzi kosťami na samostatné kusy.
  3. Každý kúsok rebra dôkladne posypať soľou a mletým čiernym korením z oboch strán.
  4. Na gril nastavte priame a nepriame teplo. Pred položením rebier na gril ho potrite olejom, aby sa rebrá neprilepili.
  5. Na priamom ohni grilujte rebrá asi 3-4 minúty na každej strane, aby získali chutnú kôrku.
  6. Potom premiestnite rebrá na časť s nepriame teplom a pomocou štetca ich potrite pripravenou medovo-sojovou glazúrou. Grilujte ešte 20-30 minút, pravidelne otáčajte a krátko ich potrite glazúrou z oboch strán.
  7. Ako náhle sa rebrá dokonale ugrilujú a vnútorná teplota dosiahne 70-75°C, odstráňte ich z grilu.
  8. Nechajte ich pár minút oddýchnuť pred podávaním. Servírujte s obľúbenou prílohou a vychutnajte si vynikajúce dusené rebrá na grile!

Recept 2: Dusené rebrá s pikantnou BBQ omáčkou

Rýchla držková polievka

Rýchla držková polievka

Čítať viac »

Ingrediencie:

  • 1 kg rebier
  • 2 cibule (nasekané)
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 šálka pikantnej BBQ omáčky
  • 1/4 šálky jablkového octu
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 1 lyžička mletej papriky
  • soľ a mleté čierne korenie na dochutenie

Príprava:

  • Pridajte…
  • Do pánve s cibuľou a cesnakom pridajte pikantnú BBQ omáčku, jablkový ocot, hnedý cukor a mletú papriku. Dôkladne premiešajte, až sa všetky prísady spoja a cukor sa rozpustí. Nechajte zmes jemne vrieť. Rebierka dôkladne opláchnite, osušte ich papierovým obrúskom a nakrájajte ich na jednotlivé porcie medzi kosťami. Na grile nastavte priame a nepriame teplo. Predtým ako umiestnite rebierka na gril, natrite ho olejom, aby sa rebierka neprichytávali. Grilujte rebierka najprv na priamom ohni približne 3-4 minúty z každej strany, aby sa vytvorila chutná kôrka. Potom preneste rebierka na zónu s nepriamej teplotou a štetcom ich natrite pripravenou pikantnou BBQ omáčkou. Pokračujte v grilovaní ďalších 20-30 minút, pravidelne ich otáčajte a potierajte omáčkou z oboch strán. Akonáhle sa rebierka dôkladne ugrilujú a dosiahnu vnútornú teplotu 70-75 °C, odstráňte ich z grilu. Nechajte ich niekoľko minút odpočívať pred podávaním. Servírujte s podľa vlastného výberu prílohou a pikantnou BBQ omáčkou. Užite si vynikajúce dusené rebierka s nezameniteľnou chuťou!
    1. Na panvici pri strednej teplote zohrejte olivový olej. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a restujte ich dozlatista.
    2. Pridajte…
    3. Do pánve s cibuľou a cesnakom pridajte pikantnú BBQ omáčku, jablkový ocot, hnedý cukor a mletú papriku. Dôkladne premiešajte, až sa všetky prísady spoja a cukor sa rozpustí. Nechajte zmes jemne vrieť. Rebierka dôkladne opláchnite, osušte ich papierovým obrúskom a nakrájajte ich na jednotlivé porcie medzi kosťami. Na grile nastavte priame a nepriame teplo. Predtým ako umiestnite rebierka na gril, natrite ho olejom, aby sa rebierka neprichytávali. Grilujte rebierka najprv na priamom ohni približne 3-4 minúty z každej strany, aby sa vytvorila chutná kôrka. Potom preneste rebierka na zónu s nepriamej teplotou a štetcom ich natrite pripravenou pikantnou BBQ omáčkou. Pokračujte v grilovaní ďalších 20-30 minút, pravidelne ich otáčajte a potierajte omáčkou z oboch strán. Akonáhle sa rebierka dôkladne ugrilujú a dosiahnu vnútornú teplotu 70-75 °C, odstráňte ich z grilu. Nechajte ich niekoľko minút odpočívať pred podávaním. Servírujte s podľa vlastného výberu prílohou a pikantnou BBQ omáčkou. Užite si vynikajúce dusené rebierka s nezameniteľnou chuťou!

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    10 Komentárov

    1. BublinkovýKocúr píše:

      Tieto rebierka vyzerajú naozaj fantasticky! Medovo-sojová glazúra je skvelý nápad a určite dodá jedlu úžasnú chuť. Už sa teším, keď ich vyskúšam pripraviť doma. Určite budú hitom na našich rodinných grilovačkách!

    2. MackoPuf píše:

      Super recept! Cítim tú vôňu aj z obrázku. Pikantná BBQ omáčka znie ako niečo, čo by som si mohol dať na obed. Už sa neviem dočkať, kedy to pripravím a prekvapím svojich priateľov!

    3. KvetinováSrdiečko píše:

      Wow, dusené rebierka s pikantnou omáčkou vyzerajú úžasne! Milujem grilovanie a tento recept ma inšpiroval. Naozaj si myslím, že to bude skvelé jedlo na večeru s rodinou. Ďakujem za zdieľanie!

    4. ZlatýDelfín píše:

      Tak toto je presne to, čo potrebujem na víkendovú grilovačku! Medová glazúra je geniálny nápad a určite dodá rebierkam lahodnú chuť. Vďaka za tento úžasný recept, už sa teším na varenie!

    5. SlnečnýUsmievko píše:

      Nadherné recepty! Grilovanie rebierok s medovo-sojovou glazúrou znie jednoducho skvele! Musím to vyskúšať už tento víkend. Všetci moji priatelia budú nadšení, keď im prinesiem takéto dobroty!

    6. TajomnýHrdina píše:

      Recepty sú super! Dusené rebierka s BBQ omáčkou vyzerajú tak lákavo, že som dostal hlad už len pri pohľade na fotku. Určite si ich pripravím a pozvem kamarátov, aby sme si spoločne pochutnali!

    7. _Cukríček_01 píše:

      „Grilované rebierka s medovou glazúrou sú proste TOP! Kto by odolal takej chuti? Skvelý tip pre každého milovníka dobrého jedla. Neviem sa dočkať víkendu, aby som ich mohol skúsiť s rodinou.“

    8. _MačkyMajúRadyPohodu_ píše:

      „Tento recept ma nadchol! Grilovanie rebierok je moje obľúbené hobby a medovo-sojová glazúra to posúva na úplne novú úroveň. Určite ho vyskúšam a veľmi sa teším na výsledok.“

    9. _ChutnýKocúr_77 píše:

      „Znie to skvele! Oba recepty sú niečo, čo musím pridať do svojho zoznamu obľúbených jedál. Pikantná BBQ omáčka znie fakt úžasne a nemôžem sa dočkať tej chuti.“

    10. _SviežaRuža_12 píše:

      „Tak toto je presne to pravé pre letné grilovačky! Recepty sú jednoduché a chutné – ideálne pre každého kuchára amatéra ako som ja. Teším sa, že ich vyskúšam čoskoro.“