Extra chrumkavé bravčové rezne v netradičnom trojobale

 

Pripravte si mimoriadne chrumkavé bravčové rezne v originálnom trojobale nasledujúcim spôsobom:

Suroviny:

  • 4 kusy bravčovej panenky (ochutené soľou a korením)
  • 1/2 šálky múky
  • 2 vajcia (rozšľahané)
  • 1 šálka strúhanky
  • 1/4 šálky strúhaného parmezánu
  • olej na vyprážanie
  • soľ a korenie podľa preferencií

 

Mimoriadne chrumkavé bravčové rezne v originálnom trojobale

Postup:

  1. Na trojobal (t.j. do troch nádob) si prichystajte nasledujúce:

     

    • Do prvej nádobky nasypte múku.
    • Do druhej pridajte rozšľahané vajcia.
    • Do tretej zmiešajte strúhanku a parmezán.
  2. Bravčové panenky postupne ponorte do jednotlivých misiek v nasledujúcom poradí:

     

    • Najprv ich obaľte v múke a odstráňte prebytok.
    • Potom ich ponorte do vajíčok.
    • Nakoniec ich obalajte v zmesi strúhanky a parmezánu.
  3. Nechajte panenky chvíľku oddychovať, aby sa zmes dobre prichytila na mäso.
  4. Na panvici rozohrejte dostatočné množstvo oleja a pečte panenky, kým nezískajú zlatisto hnedú farbu a chrumkavú textúru. Pravidelne ich obracajte, aby sa opekli rovnomerne z oboch strán.
  5. Po dôkladnom upečení nechajte panenky odkvapkať na papierových utierkach, aby ste odstránili prebytočný olej.
  6. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu – či už to bude zemiaková kaša, ryža, dusená zelenina alebo iná obľúbená príloha.

Nech sa vám chrumkavé bravčové rezne v originálnom trojobale vydaria a prajem vám dobrú chuť!

 

Extra chrumkavé bravčové rezne v netradičnom trojobale - 2

Diétna rascová polievka s vajíčkom

Diétna rascová polievka s vajíčkom

Čítať viac »

2) Extra chrumkavé bravčové rezne v netradičnom trojobale

Suroviny:

  • 500 g bravčového karé
  • 1 šálka múky
  • 2 vajcia
  • 1 šálka strúhanky (môže byť aj panko pre extra chrumkavosť)
  • 1/2 šálky jemne nasekaných mandlí
  • 1/2 šálky parmezánu (nasekaného alebo nastrúhaného)
  • 1/2 šálky rozdrvených kukuričných čipsov
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička údenej papriky (voliteľné)
  • Olivový alebo slnečnicový olej na vyprážanie

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Bravčové karé dôkladne umyte a osušte papierovými utierkami. Nakrájajte ho na plátky hrubé približne 1-2 cm. Následne ich jemne naklepte kladivom na mäso, aby boli tenšie a rovnomernejšie.
  2. Marinovanie:

    • Osoľte a okoreňte plátky.mäsa z oboch strán. Môžete pridať aj údenú papriku, čím posilníte chuť.
  3. Príprava trojobalu:

    • Pripravte tri hlboké misky:
      • Do prvej misky nasypte múku.
      • Do druhej misky rozbite vajcia a dobre ich vyšľahajte.
      • Do tretej misky zmiešajte strúhanku, nasekané mandle, nastrúhaný parmezán a rozdrvené kukuričné čipsy.
  4. Obalenie:

    • Každý plátok mäsa najprv obalte v múke, následne ponorte do rozšľahaných vajíčok a na záver ho dôkladne obalíte v zmesi strúhanky, mandlí, parmezánu a kukuričných čipsov. Uistite sa, že sú plátky precízne pokryté, aby dosiahli extra chrumkavosť.
  5. Vyprážanie:

    • Na panvici zahrejte olej na strednej teplote. Keď je olej dostatočne horúci, opatrne uložte obalené rezne do panvice. Vyprážajte z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé (asi 4-5 minút z každej strany).
  6. Dokončenie:

    • Po vyprážaní preložte rezne na papierové utierky, aby sa odstránil prebytočný olej. Nechajte ich chvíľu odpočinúť.
  7. Podávanie:

    • Extra chrumkavé bravčové rezne môžete servírovať so zemiakovým pyré, čerstvým šalátom alebo obľúbenou omáčkou. Ozdobte ich petržlenovou vňaťou alebo citrónovými plátkami pre príjemnú osviežujúcu chuť.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tento recept na bravčové rezne vyzerá fantasticky! Neviem sa dočkať, kedy ho vyskúšam. Kombinácia parmezánu a strúhanky znie naozaj chutne. Určite si pripravím aj zemiakovú kašu ako prílohu. Ďakujem za skvelý tip!

  2. MačkaMia píše:

    Wow, toto sú presne moje obľúbené jedlá! Chrumkavé rezne sú super a ešte aj s parmezánom? To musí byť lahôdka! Určite to urobím na víkend pre rodinu, budú nadšení! Veľká vďaka za recept.

  3. HravýSnehuliak píše:

    Skvelý recept! Milujem chrumkavé jedlá a tieto bravčové rezne vyzerajú úplne úžasne. Určite ich skúsim s kukuričnými čipsami, aby boli extra chrumkavé. Teším sa na výsledok, ďakujem za inšpiráciu!

  4. KvetinovýPohľad píše:

    Perfektný recept na obed! Chrumkavé bravčové rezne sú vždy hitom v našej domácnosti. S takýmto trojobalom sa neviem dočkať, kedy ich pripravím! Ďakujem za skvelý nápad!

  5. ZelenáLúka píše:

    Tento recept vyzerá jednoducho úžasne! Bravčové rezne s parmezánom? Mňam! Už sa teším, ako to všetko pripravím. Vďaka za inšpiráciu a dobrú chuť prajem všetkým, ktorí to vyskúšajú!

  6. MilošNádejný píše:

    To je presne to, čo potrebujem na večeru! Extra chrumkavé bravčové rezne ma lákajú už len z pohľadu. Teším sa na kombináciu chutí s mandľami a parmezánom. Určite to skúsim čoskoro!

  7. PennyPečenie píše:

    Práve som našla svoj nový obľúbený recept na obed! Chrumkavé rezne s neobvyklým trojobalom? To je perfektné pre môj rodinný stôl. Ďakujem za skvelé tipy a nápady!

  8. _Kolozupa_ píše:

    ! Tento recept mi úplne rozžiaril deň! Extra chrumkavosť a kombinácia ingrediencií sú proste top. Urobím si ich cez víkend a určite si ich užijeme so všetkou rodinou. Skvelá práca!

  9. _ChutnyZazrak_ píše:

    ! Konečne niečo nové do kuchyne! Chrumkavé bravčové rezne so strúhankou a parmezánom – vyzerajú perfektne! Veľmi sa teším, keď to vyskúšam doma.