Pripravte si mimoriadne chrumkavé bravčové rezne v originálnom trojobale nasledujúcim spôsobom:
Suroviny:
- 4 kusy bravčovej panenky (ochutené soľou a korením)
- 1/2 šálky múky
- 2 vajcia (rozšľahané)
- 1 šálka strúhanky
- 1/4 šálky strúhaného parmezánu
- olej na vyprážanie
- soľ a korenie podľa preferencií
Mimoriadne chrumkavé bravčové rezne v originálnom trojobale
Postup:
- Na trojobal (t.j. do troch nádob) si prichystajte nasledujúce:
- Do prvej nádobky nasypte múku.
- Do druhej pridajte rozšľahané vajcia.
- Do tretej zmiešajte strúhanku a parmezán.
- Bravčové panenky postupne ponorte do jednotlivých misiek v nasledujúcom poradí:
- Najprv ich obaľte v múke a odstráňte prebytok.
- Potom ich ponorte do vajíčok.
- Nakoniec ich obalajte v zmesi strúhanky a parmezánu.
- Nechajte panenky chvíľku oddychovať, aby sa zmes dobre prichytila na mäso.
- Na panvici rozohrejte dostatočné množstvo oleja a pečte panenky, kým nezískajú zlatisto hnedú farbu a chrumkavú textúru. Pravidelne ich obracajte, aby sa opekli rovnomerne z oboch strán.
- Po dôkladnom upečení nechajte panenky odkvapkať na papierových utierkach, aby ste odstránili prebytočný olej.
- Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu – či už to bude zemiaková kaša, ryža, dusená zelenina alebo iná obľúbená príloha.
Nech sa vám chrumkavé bravčové rezne v originálnom trojobale vydaria a prajem vám dobrú chuť!
2) Extra chrumkavé bravčové rezne v netradičnom trojobale
Suroviny:
- 500 g bravčového karé
- 1 šálka múky
- 2 vajcia
- 1 šálka strúhanky (môže byť aj panko pre extra chrumkavosť)
- 1/2 šálky jemne nasekaných mandlí
- 1/2 šálky parmezánu (nasekaného alebo nastrúhaného)
- 1/2 šálky rozdrvených kukuričných čipsov
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička údenej papriky (voliteľné)
- Olivový alebo slnečnicový olej na vyprážanie
Postup:
-
Príprava mäsa:
- Bravčové karé dôkladne umyte a osušte papierovými utierkami. Nakrájajte ho na plátky hrubé približne 1-2 cm. Následne ich jemne naklepte kladivom na mäso, aby boli tenšie a rovnomernejšie.
-
Marinovanie:
- Osoľte a okoreňte plátky.mäsa z oboch strán. Môžete pridať aj údenú papriku, čím posilníte chuť.
-
Príprava trojobalu:
- Pripravte tri hlboké misky:
- Do prvej misky nasypte múku.
- Do druhej misky rozbite vajcia a dobre ich vyšľahajte.
- Do tretej misky zmiešajte strúhanku, nasekané mandle, nastrúhaný parmezán a rozdrvené kukuričné čipsy.
- Pripravte tri hlboké misky:
-
Obalenie:
- Každý plátok mäsa najprv obalte v múke, následne ponorte do rozšľahaných vajíčok a na záver ho dôkladne obalíte v zmesi strúhanky, mandlí, parmezánu a kukuričných čipsov. Uistite sa, že sú plátky precízne pokryté, aby dosiahli extra chrumkavosť.
-
Vyprážanie:
- Na panvici zahrejte olej na strednej teplote. Keď je olej dostatočne horúci, opatrne uložte obalené rezne do panvice. Vyprážajte z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé (asi 4-5 minút z každej strany).
-
Dokončenie:
- Po vyprážaní preložte rezne na papierové utierky, aby sa odstránil prebytočný olej. Nechajte ich chvíľu odpočinúť.
-
Podávanie:
- Extra chrumkavé bravčové rezne môžete servírovať so zemiakovým pyré, čerstvým šalátom alebo obľúbenou omáčkou. Ozdobte ich petržlenovou vňaťou alebo citrónovými plátkami pre príjemnú osviežujúcu chuť.
Prajem vám dobrú chuť!