Fajitas s korením a paprikou.
Suroviny:
- 500 g kurčacieho mäsa (prsia alebo stehná), nakrájané na tenké pásiky
- 1 červená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
- 1 žltá paprika, nakrájaná na tenké prúžky
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 lyžičky koreninovej zmesi pre fajitas (obsahuje papriku, korenie, cibuľu, cesnak a iné)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 polievkové lyžice oleja (rastlinného alebo olivového)
- Tortilly na fajitas (pšeničné alebo kukuričné)
Na servírovanie:
- Guacamole
- Kyslá smotana
- Strúhaný syr (cheddar alebo iný podľa chuti)
- Čerstvá koriandrová vňať na ozdobu
- Čerstvé citrónové šťavy na pokvapkanie
Fajitas s korením a paprikou
- Načasťte kurčacie mäso do tenkých pásikov. Zmiešajte ho s koreninovou zmesou pre fajitas, soľou a čiernym korením. Nechajte marinovať aspoň 15 minút.
- Na panvici zahrejte olej na stredne vysokú teplotu. Pridajte nasekaný cesnak a nakrájanú cibuľu a orestujte ich, kým nezačnú byť mäkké a voňavé.
- Pridajte nakrájané kurčacie mäso a orestujte ho, kým nezískajú zlatistú farbu a nebudú uvarené (približne 5-7 minút).
- Pridajte nakrájané červené a žlté papriky a smažte ešte pár minút, kým papriky nezmäknú, ale stále zostanú šťavnaté.
- Tortilly na rýchlo zohrejte na suchej panvici alebo v mikrovlnke.
- Na stôl položte misu s kurčacím mixom, misu s tortillami a mise s prílohami (guacamole, kyslá smotana, strúhaný syr, čerstvá koriandrová vňať a citrónová šťava).
- Každý si môže na tortillu nakladať kurčací mix a prílohy podľa svojich preferencií. Potom tortillu zrolujte.
- Podávajte teplé fajitas s korením a paprikou ako chutnú a zábavnú večeru pre rodinu alebo priateľov.
Tento recept vytvára výnimočné fajitas plné arómy a chuti. Môžete si ich prispôsobiť podľa svojich preferencií prílohami a intenzitou korení.
Pekne uverejnené.
Aj mne sa páči článok na receptík. 🙂