Fajitas s korením a paprikou

Fajitas s koreninami a paprikou.

Ingrediencie:

  • 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná), rozkrájané na tenké pásiky
  • 1 červená paprika, rozkrájaná na tenké prúžky
  • 1 žltá paprika, rozkrájaná na tenké prúžky
  • 1 cibuľa, rozkrájaná na tenké krúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžičky koreninovej zmesi na fajitas (obsahuje papriku, korenie, cibuľu, cesnak a iné)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice oleja (rastlinného alebo olivového)
  • Tortilly na fajitas (pšeničné alebo kukuričné)

Na servírovanie:

  • Guacamole
  • Kyslá smotana
  • Strúhaný syr (cheddar alebo iný podľa chuti)
  • Čerstvá koriandrová vňať na dekoráciu
  • Čerstvá citrónová šťava na pokvapkanie

 

Hlivová krémová polievka – Recepty

Hlivová krémová polievka – Recepty

Čítať viac »

Fajitas s koreninami a paprikou

  1. Kuracie mäso nakrájajte na tenké pásiky. Zmiešajte ho s koreninovou zmesou na fajitas, soľou a čiernym korením. Nechajte marinovať minimálne 15 minút.
  2. Na panvici na stredne vysokej teplote rozohrejte olej. Pridajte nasekaný cesnak a nakrájanú cibuľu a orestujte ich, až kým nezmäknú a nezačnú voňať.
  3. Pridajte nakrájané kuracie mäso a restujte, kým nezíska zlatistú farbu a nebude dobre uvarené (približne 5-7 minút).
  4. Do panvice pridajte nakrájané červené a žlté papriky a smažte ešte niekoľko minút, kým papriky nezmäknú, ale zostanú šťavnaté.
  5. Tortilly rýchlo zohrejte na suchej panvici alebo v mikrovlnnej rúre.
  6. Na stôl položte mísu s kuracím mixom, mísu s tortillami a mísami s prílohami (guacamole, kyslá smotana, strúhaný syr, čerstvá koriandrová vňať a citrónová šťava).
  7. Každý si môže na tortillu naložiť kurací mix a vybrať si prílohy podľa vlastného vkusu. Potom tortillu zrolujte.
  8. Servírujte teplé fajitas s koreninami a paprikou ako chutnú a zábavnú večeru pre rodinu či priateľov.

Tento recept vytvára jedinečné fajitas, nabité arómou a chuťou. Môžete si ich prispôsobiť podľa svojich preferencií v oblasti príloh a intenzity korenín.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Feministka píše:

    Aj mne sa páči článok na receptík. 🙂