Fajitas s koreninami a paprikou.
Ingrediencie:
- 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná), rozkrájané na tenké pásiky
- 1 červená paprika, rozkrájaná na tenké prúžky
- 1 žltá paprika, rozkrájaná na tenké prúžky
- 1 cibuľa, rozkrájaná na tenké krúžky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 lyžičky koreninovej zmesi na fajitas (obsahuje papriku, korenie, cibuľu, cesnak a iné)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 polievkové lyžice oleja (rastlinného alebo olivového)
- Tortilly na fajitas (pšeničné alebo kukuričné)
Na servírovanie:
- Guacamole
- Kyslá smotana
- Strúhaný syr (cheddar alebo iný podľa chuti)
- Čerstvá koriandrová vňať na dekoráciu
- Čerstvá citrónová šťava na pokvapkanie
Fajitas s koreninami a paprikou
- Kuracie mäso nakrájajte na tenké pásiky. Zmiešajte ho s koreninovou zmesou na fajitas, soľou a čiernym korením. Nechajte marinovať minimálne 15 minút.
- Na panvici na stredne vysokej teplote rozohrejte olej. Pridajte nasekaný cesnak a nakrájanú cibuľu a orestujte ich, až kým nezmäknú a nezačnú voňať.
- Pridajte nakrájané kuracie mäso a restujte, kým nezíska zlatistú farbu a nebude dobre uvarené (približne 5-7 minút).
- Do panvice pridajte nakrájané červené a žlté papriky a smažte ešte niekoľko minút, kým papriky nezmäknú, ale zostanú šťavnaté.
- Tortilly rýchlo zohrejte na suchej panvici alebo v mikrovlnnej rúre.
- Na stôl položte mísu s kuracím mixom, mísu s tortillami a mísami s prílohami (guacamole, kyslá smotana, strúhaný syr, čerstvá koriandrová vňať a citrónová šťava).
- Každý si môže na tortillu naložiť kurací mix a vybrať si prílohy podľa vlastného vkusu. Potom tortillu zrolujte.
- Servírujte teplé fajitas s koreninami a paprikou ako chutnú a zábavnú večeru pre rodinu či priateľov.
Tento recept vytvára jedinečné fajitas, nabité arómou a chuťou. Môžete si ich prispôsobiť podľa svojich preferencií v oblasti príloh a intenzity korenín.