Máme jednoduchý recept na imitáciu bravčovej pečene:
Suroviny:
- 2 cibule, jemne nasekané
- 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nasekané
- 2 lyžice rastlinného tuku
- 250 g húb, nakrájaných na plátky
- 1 šálka červenej šošovice
- 1/2 šálky ovsených vločiek
- 1 lyžička rasce
- 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Imitačná bravčová pečeň recept
Postup:
- V hrnci uvarte šošovicu podľa pokynov na obale. Po jej uvarení ju odložte nabok.
- Na zohriatom tuku orestujte cibuľu a cesnak, kým sa nezačnú sfarbovať.
- Pridajte nakrájané huby a smažte, až kým sa ich väčšina vlhkosti neodparí.
- Do zmesi vmiešajte nadobudnutú šošovicu, ovsené vločky, rascu, mletú papriku, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
- Celú zmes rozmixujte do hladkej konzistencie pomocou mixéra alebo tyčového mixéra.
- Premiestnite zmes do misy a nechajte 15-20 minút odpočívať v chladničke, aby stuhla.
- Po uplynutí doby môžete začať formovať imitáciu bravčovej pečene. Vytvarujte zmes do tvaru plátkov pečene.
- Imitáciu pečene môžete opražiť na panvici s trochou oleja približne 3-4 minúty z každej strany, až kým nebude zlatohnedá a chrumkavá.
Podávajte imitáciu bravčovej pečene s tradičnými prílohami, ako sú zemiaková kaša, dusená kapusta alebo čerstvá zelenina. Prajem dobrú chuť!
2) Falošná bravčová pečeň recept
Ingrediencie:
- 500 g mletého bravčového mäsa (alebo kombinácie mletého mäsa)
- 1 väčšia cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 2-3 plátky toastového chleba (alternatívne 50 g strúhanky)
- 2 vajcia
- 100 ml mlieka (alebo vývaru)
- 1 čajová lyžička horčice
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- olej na vyprážanie
Postup:
-
Príprava cibule a cesnaku: Cibuľu a cesnak dôkladne nasekajte. Na panvici zohrejte trochu oleja a orestujte ich do zlatohneda.
-
Zmiesanie ingrediencií: Do veľkej misy vložte mleté mäso, opečenú cibuľu a cesnak, vajcia, mlieko, horčicu, soľ, korenie a sladkú papriku. Ak používate toastový chlieb, namočte ho do mlieka a následne rozmixujte alebo roztrhajte na malé kúsky, ktoré pridajte do zmesi. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa suroviny spojili.
-
Formovanie a pečenie: Z pripraveného cesta vytvarujte placky alebo malé bochničky. Na panvici rozohrejte olej a opražte vytvarované kúsky z oboch strán dozlatista, približne 4-5 minút na každej strane.
-
Podávanie: Imitáciu bravčovej pečene podávajte s vašou obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo zeleninový šalát.
-
Tip: Môžete tento pokrm servírovať aj s omáčkou (napríklad tatárskou alebo horčicovou) a ozdobiť čerstvou zeleninou.
Prajem dobrú chuť!