Falošná bravčová pečeň recept

Máme jednoduchý recept na imitáciu bravčovej pečene:

Suroviny:

  • 2 cibule, jemne nasekané
  • 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nasekané
  • 2 lyžice rastlinného tuku
  • 250 g húb, nakrájaných na plátky
  • 1 šálka červenej šošovice
  • 1/2 šálky ovsených vločiek
  • 1 lyžička rasce
  • 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Imitačná bravčová pečeň recept

Postup:

  1. V hrnci uvarte šošovicu podľa pokynov na obale. Po jej uvarení ju odložte nabok.
  2. Na zohriatom tuku orestujte cibuľu a cesnak, kým sa nezačnú sfarbovať.
  3. Pridajte nakrájané huby a smažte, až kým sa ich väčšina vlhkosti neodparí.
  4. Do zmesi vmiešajte nadobudnutú šošovicu, ovsené vločky, rascu, mletú papriku, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
  5. Celú zmes rozmixujte do hladkej konzistencie pomocou mixéra alebo tyčového mixéra.
  6. Premiestnite zmes do misy a nechajte 15-20 minút odpočívať v chladničke, aby stuhla.
  7. Po uplynutí doby môžete začať formovať imitáciu bravčovej pečene. Vytvarujte zmes do tvaru plátkov pečene.
  8. Imitáciu pečene môžete opražiť na panvici s trochou oleja približne 3-4 minúty z každej strany, až kým nebude zlatohnedá a chrumkavá.

Podávajte imitáciu bravčovej pečene s tradičnými prílohami, ako sú zemiaková kaša, dusená kapusta alebo čerstvá zelenina. Prajem dobrú chuť!

 

Falošná bravčová pečeň recept - 2

2) Falošná bravčová pečeň recept

Ingrediencie:

  • 500 g mletého bravčového mäsa (alebo kombinácie mletého mäsa)
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2-3 plátky toastového chleba (alternatívne 50 g strúhanky)
  • 2 vajcia
  • 100 ml mlieka (alebo vývaru)
  • 1 čajová lyžička horčice
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • olej na vyprážanie

Postup:

  1. Príprava cibule a cesnaku: Cibuľu a cesnak dôkladne nasekajte. Na panvici zohrejte trochu oleja a orestujte ich do zlatohneda.

    Palocká polievka

    Palocká polievka

    Čítať viac »

  2. Zmiesanie ingrediencií: Do veľkej misy vložte mleté mäso, opečenú cibuľu a cesnak, vajcia, mlieko, horčicu, soľ, korenie a sladkú papriku. Ak používate toastový chlieb, namočte ho do mlieka a následne rozmixujte alebo roztrhajte na malé kúsky, ktoré pridajte do zmesi. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa suroviny spojili.

  3. Formovanie a pečenie: Z pripraveného cesta vytvarujte placky alebo malé bochničky. Na panvici rozohrejte olej a opražte vytvarované kúsky z oboch strán dozlatista, približne 4-5 minút na každej strane.

  4. Podávanie: Imitáciu bravčovej pečene podávajte s vašou obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo zeleninový šalát.

  5. Tip: Môžete tento pokrm servírovať aj s omáčkou (napríklad tatárskou alebo horčicovou) a ozdobiť čerstvou zeleninou.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *