Falošná gulášová polievka bez mäsa

Niečo obdobné by som vám mohol odporučiť:

Zloženie:

  • 2 cibule, nakrájané na malé kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 papriky (jedna červená a jedna zelená), rezané na prúžky
  • 2 lyžice oleja (napríklad olivového alebo slnečnicového)
  • 2 lyžice mletej červenej papriky
  • 1 lyžica sladkej papriky v prášku
  • 1 lyžička korenia (napr. kymar, rasca, majoránka)
  • 500 g zeleninového vývaru (alebo vody s dochucovadlom)
  • 200 g paradajkového pretlaku
  • 200 g kukuričných zrniek
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
  • čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

 

Falošná gulášová polievka bez mäsa

Postup prípravy:

Jemný jablkovo-orechový koláč, LYŽICOVÝ RECEPT

Jemný jablkovo-orechový koláč, LYŽICOVÝ RECEPT

Čítať viac »

  1. Na rozohriatej panvici s olejom opražte cibuľu a cesnak, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  2. Pridajte nakrájané papriky a opražte ich ešte pár minút.
  3. Pridajte mletú červenú papriku, sladkú papriku a korenie. Dôkladne premiešajte.
  4. Vložte zeleninový vývar (alebo vodu s dochucovadlom), paradajkový pretlak a kukuričné zrnieka. Dobre zamiešajte.
  5. Nechajte polievku variť na nízkom ohni približne 20-30 minút, aby sa chuťové zložky spojili.
  6. Podľa potreby pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  7. Servírujte túto falošnú gulášovú polievku s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.

Verím, že vám bude chutiť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *