Fantastické rýchle kura s bylinkovým maslom.
Suroviny:
- 4 kúsky kurčaťa (prsia, stehná alebo ich kombinácia)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 polievkové lyžice masla
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 čajová lyžička čerstvo nasekaného tymiánu (alebo iné bylinky ako rozmarín, oregano)
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 1 citrón, šťava a strúžik zesty
Fantastické rýchle kura s bylinkovým maslom
Postup:
- Predohrejte rúru na 200°C.
- Na panvici rozohrejte olivový olej na stredne vysokú teplotu.
- Kurča osolte a okoreňte z oboch strán podľa chuti. Položte ich na panvicu a opečte z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. To by malo trvať približne 3-4 minúty na každej strane.
- Po opečení presuňte kurčaťá na plech vyložený papierom na pečenie a dajte do predhriatej rúry. Pečte ešte približne 15-20 minút, alebo kým vnútro kurčaťa nie je dobre prepečené a šťavnaté.
- Počas pečenia kurčaťa pripravte bylinkové maslo. V malej panvici rozohrejte maslo. Pridajte nasekaný cesnak a dusťte ho krátko, až začne voňať.
- Z panvice odstráňte maslo s duseným cesnakom a premiešajte s nasekaným tymiánom, šťavou a strúžikom zesty z citróna. Ochutnávajte a pridajte prípadne ďalšiu soľ či korenie.
- Po upečení kurčaťa ho vyberte z rúry a nechajte ho odpočinúť niekoľko minút.
- Servírujte kurča s lyžičkou bylinkového masla na vrchu každého kúsku. Môžete ho podávať s rôznymi prílohami, ako sú pečené zemiaky, čerstvý šalát alebo grilovaná zelenina.
Tento fantastický a rýchly recept na kurča so šťavnatým bylinkovým maslom je skvelým spôsobom, ako si vychutnať chutné a zdravé jedlo v priebehu krátkeho času. Očarí vás kombináciou vôní a chutí!
Je vážne fantastické Lucka. Už len s rodinou čakám na tvoje ďalšie recept nápady.