Karfiólove halušky s pestom

Karfiólové halušky s pestom sú výbornou voľbou pre tých, ktorí milujú zeleninu a hľadajú netradičné a zdravé recepty. Tento chutný vegetariánsky pokrm je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj veľmi sýty a výživný. Karfiol, ktorý je hlavnou ingredienciou, je bohatý na vitamíny, minerály a antioxidanty. V kombinácii s aromatickým pestom a ďalšími prísadami vytvorí úžasnú chuťovú symbiózu, ktorá poteší vaše chuťové poháriky.

Recept:

Ingrediencie:

– 1 veľká hlava karfiolu
– 2 vajíčka
– 1 šálka polohrubej múky
– 1⁄2 šálky strúhanky
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– Olej na vyprážanie

Na pesto:
– 2 šálky čerstvej bazalky
– 1⁄2 šálky pínových orieškov
– 2 strúčiky cesnaku
– 1⁄2 šálky olivového oleja
– 1⁄4 šálky strúhaného parmezánu
– Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

1. Nakrájajte karfiol na menšie kúsky a pomleťte ho v mixéri na hladké kašovité zloženie.
2. Pridajte vajíčka, múku, strúhanku, soľ a korenie a dôkladne premiešajte.
3. Zohrievajte olej v panvici na vyprážanie. Naberajte lyžičkou kašovitú zmes a opatrne vkladajte do rozpáleného oleja. Vyprážajte halušky zo všetkých strán dozlatista.
4. Pre prípravu pesta zmiešajte v mixéri bazalku, pínové oriešky, cesnak, olivový olej a parmezán. Dochuťte soľou a korením.
5. Podávajte teplé karfiólové halušky so studeným pestom.

Karfiólové halušky s pestom sú skvelou voľbou pre obedové či večerné menu. Ich príprava je rýchla a jednoduchá, a pritom ponúkajú bohatú a lákavú chuť. Kombinujú zeleninu s tradičnou slovenskou špecialitou a dodávajú im nový, moderný nádych. Vyskúšajte tento recept a doprajte si zdravý a chutný zážitok!

 

 

2) Karfiólove halušky s pestom

Potrebujeme:
– 1 veľký karfiol
– 2 poháre hladkej múky
– 1 vajce
– soľ
– čerstvý petržlenový pesto

 

Postup:
1. Karfiol očistite a nakrájajte na malé kúsky. V hrnci variť karfiol s trochou soli a vody, kým sa nezmäkne.
2. V druhej miske zmiešajte múku s vajcou a soľou, pridajte varený karfiol a premiešajte.
3. Varte halušky vo vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch.
4. Odstavte a scedite ich.
5. Podávajte s čerstvým petržlenovým pestom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *