Fantastické šťavnaté rebierka, mäsko samé odpadá od kosti

Recept 1: Úžasné šťavnaté rebierka s medovo-muscovado glazúrou

Zloženie:

  • 1 kg rebierok (svinových alebo hovädzích)
  • 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 veľká cibuľa, nadrobno pokrájaná
  • 1/4 šálky medu
  • 2 lyžice tmavého muscovado cukru
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice worcesterskej omáčky
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastnej preferencie

Príprava:

  1. V miske vytvorte marinádu zmiešaním cesnaku, cibule, medu, muscovado cukru, sójovej omáčky, worcesterskej omáčky, soli a čierneho korenia.
  2. Odstřihnite nežiaduce tuky a prebytočné časti z rebierok.
  3. Dobre obalte rebierka v marináde a nechajte ich odpočívať v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc, aby sa chuť marinády prenikla do mäsa.
  4. Rozohrejte gril na stredne vysokú teplotu. Ak je gril dostatočne horúci, položte naň rebierka nad priamym plameňom a grilujte ich z oboch strán, pravidelne ich potierajte marinádou pre zvýraznenie chuti a šťavnatosti.
  5. Po 15 – 20 minútach grilovania pridajte dostatočné množstvo marinády na povrch rebierok. Pokračujte v grilovaní ďalších 5 minút, kým nie sú krásne upečené, vo vnútri šťavnaté, a povrch jemný a lepkavý.
  6. Ako náhle sú rebierka hotové, vyberte ich z grilu a nechajte chvíľu odpočívať pred podávaním. Toto zabezpečí rovnomerné rozloženie šťavy vo vnútri a mäso sa stane ešte šťavnatejším.
  7. Podávajte s obľúbenou prílohou a vychutnávajte si túto vynikajúcu pochúťku!

Recept 2: Úžasné šťavnaté korenené rebierka z pomalého hrnca

Debrecínska bageta recept

Debrecínska bageta recept

Čítať viac »

Zloženie:

  • 1 kg rebierok (svinových alebo hovädzích)
  • 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 veľká cibuľa, nadrobno pokrájaná
  • 1/4 šálky medu
  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 2 lyžice mletej sladkej papriky
  • 1 lyžica mletej červenej papriky
  • 1 lyžica sušených byliniek (napr. tymián, rozmarín)
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastnej preferencie

Postup:

  1. V miske skombinujte cesnak, cibuľu, med, sójovú omáčku, paradajkový pretlak, hnedý cukor, mletú sladkú a červenú papriku, sušené bylinky, soľ a čierne korenie. Táto zmes bude slúžiť ako marináda na rebierka.
  2. Rebierka dôkladne očistite od nadbytočného tuku a plátkov.
  3. Do pomalého variča vložte marinádu a pridajte rebierka. Dobre ich obalte marinádou, aby boli celkom pokryté. Zakryte pomalý varič a nechajte rebierka marinovať v chladničke minimálne 4 hodiny, alebo cez noc, aby sa šťava dostala hlboko do mäsa.
  4. Po marinovaní preneste rebierka aj s marinádou dovnútra pomalého variča. Varíme pomaly a dlhodobo na nízkej teplote 6 – 8 hodín, alebo až kým sa mäso nezačne oddeľovať od kostí a nezjemní.
  5. Keď sú rebierka uvarené, vyberte ich z pomalého variča a nechajte odpočívať pred servírovaním. To zabezpečí rovnomerné rozloženie šťavy a mäso sa stane ešte šťavnatejším.
  6. Pred podávaním môžete rebierka na chvíľu grilovať v rúre alebo na grile, aby sa povrch krásne zmenil na zlato a vytvoril sa jemný karamelizovaný chrumkavý povrch.
  7. Servírujte s prílohou podľa vášho výberu a vychutnajte si toto vynikajúce jedlo!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. MňamMňam123 píše:

    Tento recept na rebierka vyzerá naozaj skvele! Nikdy by som si nepomyslel, že ich môžem pripraviť tak jednoducho. Určite to vyskúšam a pozvem aj priateľov. Mám rád, keď sa všetci dobre najedia a strávia čas spolu!

  2. KuchárikAndy píše:

    Wow, tieto rebierka vyzerajú naozaj lákavo! Môj muž miluje všetko z grilu, takže toto je perfektný recept pre nás. Ďakujem za zdieľanie! Určite sa s ním podelím aj s rodinou.

  3. RebiekJana píše:

    To je presne to, čo hľadám! Šťavnaté rebierka s úžasnou glazúrou sú ideálne na rodinné oslavy. Už sa teším, ako ich pripravím a všetkých prekvapím. Skvelý recept, určite ho vyskúšam!

  4. PečenieSvetlana píše:

    Tieto korenené rebierka zo slow cookeru sú fantastické! Milujem jednoduché recepty a toto je presne ono. Určite vyskúšam túto marinádu a už sa teším na výborný obed s rodinou.

  5. GrilMajster76 píše:

    Super recept! Tak šťavnaté rebierka sú moja obľúbená pochúťka. Znie to jednoducho a rýchlo. Už mám chuť ich pripraviť tento víkend na grile s priateľmi!

  6. ChutnýZdeno píše:

    Wow, tieto šťavnaté rebierka sú snom každého gurmána! Odporúčam všetkým, ktorí milujú grilovanie. Určite to vyskúšam, keď budem mať návštevu. Vyzerajú skvele a chutne!

  7. JedloLáskyKatarína píše:

    Tieto recepty sú úžasné! Rebíčka s medovo-muscovado glazúrou znie veľmi lákavo. Nemôžem sa dočkať, až ich pripravím na víkendovej rodinnej oslave – určite bude úspech!

  8. -Jasmin- píše:

    -Toto je taký skvelý spôsob prípravy rebierok! Už som si ich predstavoval pri našich rodinných večerach. Ďakujem za inšpiráciu – nemôžem sa dočkať výbornej chuti!

  9. _RebírkovýFan_ píše:

    _Nemôžem uveriť, aké chutné vyzerajú tieto rebierka! Veľa šťavy a zaujímavá marináda – ideálne pre letné grilovačky so známymi! Toto musí byť úžasný zážitok.

  10. -VarenieRobo- píše:

    -Skvelý tip na večeru! S rodinou milujeme grilovanie a tieto špeciálne rebierka určite zapôsobia. Teším sa na to ako budeme spoločne jesť a užívať si jedlo.