Fantastický ríbezľový koláč

dlho a dôkladne zapracujte múku, prášok do pečiva a soľ. Keď máte hladké cesto, jemne vmiešajte ríbezle, aby sa rovnomerne rozložili.

Potom cesto prelejte do predom pripravenej formy. Pečte v predhriatej rúre približne 35-40 minút, alebo kým povrch nezíska krásnu zlatohnedú farbu a špajdľa zapichnutá do stredu koláča nevyjde čistá.

Keď je koláč upečený, nechajte ho chvíľku vychladnúť vo forme, a potom ho preneste na mriežku, aby úplne vychladol. Pred podávaním ho môžete posypať práškovým cukrom. Tento osviežujúci ríbezľový koláč s citrónovým nádychom je skvelým doplnkom k popoludňajšiemu čaju alebo k šálke kávy. Prajeme Vám dobrú chuť!Pridajte preosiatu múku, kvasnice a soľ. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky zložky spojili. Na záver opatrne zapracujte umyté ríbezle. Tieto ingrediencie pour do vymastenej a múkou pokrytej formy na pečenie.

V predhriatej rúre pečte približne 40-45 minút, alebo kým koláč nezíska zlatistú farbu a po vpichnutí špajdle nebude suchý. Nechajte ho vychladnúť pred podávaním!

Tento vynikajúci ríbezľový koláč je ideálny na každú oslavu alebo ako lahodný dezert na nedeľné popoludnie. Prajeme vám dobrú chuť!

 

4) Vynikajúci ríbezľový koláč z hladkej múky

Ríbezľový koláč predstavuje skutočnú gastronomickú delikatesu, ktorá osvieži každý dezertný stôl. Ak máte radi kyslé a osviežujúce chute, určite si zamilujete tento úžasný ríbezľový koláč. Pripravte si všetko potrebné a poďte do pečenia!

Potrebné zložky na prípravu

Na prípravu ríbezľového koláča budete potrebovať nasledujúce suroviny:

Zdobenie medovníkov – poleva recept

Zdobenie medovníkov – poleva recept

Čítať viac »

  • 250 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 500 g čerstvých ríbezlí
  • Štipka soli

Postup prípravy ríbezľového koláča

1. Na úvod si predhrejte rúru na 180 °C a pripravte plech na pečenie, ktorý vyložte papierom na pečenie.

2. V mise zmiešajte hladkú múku, prášok do pečiva a štipku soli.

3. V inej miske mixujte maslo s práškovým cukrom do peny. Potom pridajte vajcia a dôkladne premiešajte.

4. Následne postupne pridávajte suché zložky do maslovej zmesi a miešajte, až kým nevznikne homogénne cesto. Na záver jemne zapracujte umyté ríbezle.

5. Cesto vylejte na pripravený plech a uhladte ho. Pečte v predhriatej rúre asi 35-40 minút, kým koláč nie je zlatistý a prepečený. Po upečení nechajte koláč vychladnúť.

Tento vynikajúci ríbezľový koláč predstavuje skvelú voľbu na nedeľný obed alebo rodinnú oslavu. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *