Fašírky pečené v rúre recept

Tu je jednoduchý návod na pečené mäsové guľky v rúre:

Ingrediencie:

  • 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kombinácia oboch)
  • 1 cibuľa, nasekaná na drobno
  • 2 strúčiky cesnaku, rozpučené
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 2 lyžice cerstvého tymianu, nasekaného
  • 1 lyžica horčice
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Recept na pečené mäsové guľky v rúre

Postup:

Koľko kalórií má med?

Koľko kalórií má med?

Čítať viac »

  1. Rúru predhrejte na 200 °C a pripravte plech s papierom na pečenie.
  2. V miske skombinujte mleté mäso, nasekanú cibuľu, rozpučený cesnak, vajce, strúhanku, tymian, horčicu, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte, aby ste zabezpečili rovnomerné spojenie všetkých surovín.
  3. Z vzniknutej zmesi vytvorte mäsové guľky podľa vlastného uváženia – môžu byť väčšie alebo menšie.
  4. Položte mäsové guľky na pripravený plech a vložte ich do predhriatej rúry. Pečte približne 25 – 30 minút, alebo kým nebude mäso vo vnútri dôkladne prepečené.
  5. Po upečení nechajte mäsové guľky chvíľu odpočívať pred podávaním. Môžete ich servírovať s dusenou zeleninou, zemiakovou kašou alebo inou prílohou podľa vašich preferencií.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Janko123 píše:

    Tento recept na fašírky je jednoducho skvelý! Mám rád, keď je varenie jednoduché a rýchle. Použil som mleté mäso z bravčového a hneď sa to podarilo. Cibuľu som nakrájal na veľmi malé kúsky, aby sa dobre spojila s ostatnými ingredienciami. Horčicu som pridal len trošku, lebo nemám rád príliš pikantné jedlá, ale aj tak to bolo výborné! Určite si tento recept zapamätám a v budúcnosti ho urobím znova. Fašírky sú ideálne na obed, ale aj na večeru. S prílohou zo zemiakovej kaše boli naozaj skvelé! Odporúčam pridať aj trochu zeleniny ako brokolicu alebo mrkvu k tomu, aby bolo jedlo zdravšie. Ďakujem za tento úžasný recept a už sa teším, kedy ho zase urobím. Každý si ho doma pochvaľoval a ja som mal radosť z toho, že sa mi to podarilo.

    1. MačkaMia píše:

      Aj ja milujem tento recept! Fašírky sú moja obľúbená večera. Keď ich pečiem v rúre, mám pocit, že sú oveľa zdravšie ako vyprážané. Navyše sa mi páči, že ich môžem pripraviť dopredu a potom len dať do rúry pred podávaním. Tento týždeň plánujem robiť fašírky s mletým hovädzím mäsom a pridám k nim aj trochu papriky pre extra chuť. Určite si spravím aj nejakú omáčku alebo dip z jogurtu ako prílohu – to by malo byť úžasné! Kto by si myslel, že také jednoduché jedlo môže byť také chutné? Všetkým odporúčam vyskúšať tento recept!