Fašírky z mletého mäsa a ovsenej kaše

 

Ak hľadáte návod na prípravu fašírok z mletého mäsa a ovsenej kaše, ponúkame vám jednoduchý a chutný recept:

Potrebné suroviny:

  • 500 g mletej zeminy z zemiakov
  • 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kuracie)
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 vajce
  • strúhanka
  • soľ a korenie podľa preferencií

 

Fašírky z mletého mäsa a ovsenej kaše

Návod na prípravu:

  1. V hrnci pripravte ovsenú kašu podľa pokynov na obale. Následne ju nechajte vychladnúť.
  2. Do mísy vložte mleté mäso, cibuľu, cesnak, vajce a vychladnutú ovsenú kašu.
  3. Všetky prísady dôkladne premiešajte, aby sa spojili. V prípade, že je zmes príliš vlhká, pridajte trochu strúhanky na zahustenie.
  4. Dochutíme soľou a korením podľa osobných preferencií.
  5. Zo vzniknutej zmesi tvarujte fašírky podľa želania. Môžete si zvoliť menšie alebo väčšie kusy podľa svojich predstáv.
  6. Fašírky obalíme v strúhanke, aby sa pekne opiekli z vonkajšej strany.
  7. Na panvici zohrejte trochu oleja a fašírky opekajte z oboch strán, kým nezískajú krásne zlatohnedú farbu a nebudú dôkladne prepečené aj vo vnútri.

Hotové fašírky môžete servírovať s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža, zelenina alebo šalát. Prajeme vám dobrú chuť!

Fašírky z mletého mäsa a ovsenej kaše-2

2) Fašírky z mletého mäsa a ovsenej kaše

Fašírky sú skvelou voľbou, ak chcete pripraviť chutný a rýchly obed alebo večeru. Dnes vám ponúkame unikátny a zdravý recept, ktorý spája mleté mäso a ovsenú kašu. Tento recept je ideálny nielen pre tých, čo sa snažia o zdravší životný štýl, ale aj pre tých, ktorí chcú ochutnať niečo výnimočné. Poďme na to!

Strapačky s kyslou kapustou kalórie

Strapačky s kyslou kapustou kalórie

Čítať viac »

Potrebné suroviny

Na prípravu těchto fašírok budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • 500 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie alebo kuracie)
  • 200 g ovsenej kaše
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie
  • prípadne bylinky (petržlen, majorán) na dochutenie

Pokyny na prípravu

1. Najprv si pripravte ovsenú kašu. Vložte ju do nádoby a zalejte horúcou vodou. Nechajte ju odpočívať asi 10-15 minút, aby zmäkla.

2. Medzitým si jemne nasekajte cibuľu a cesnak. Na panvici si zohrejte trochu oleja a na ňom osmažte cibuľu a cesnak do zlatista.

3. V miske zmiešajte mleté mäso, namočenú ovsenú kašu, osmaženú cibuľu a cesnak, vajce, soľ, korenie a bylinky. Dôkladne všetko premiešajte, aby sa zložky spojili.

4. Z pripravenej zmesi tvarujte fašírky a opražte ich na panvici na strednom ohni z oboch strán, až budú mať zlatohnedú farbu.

5. Podávajte s vašou obľúbenou prílohou alebo šalátom. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Helena Holeczyova píše:

    Recept znie super, urcite vyskusam!

  2. Zaneta Kalisky píše:

    Tieto fašírky sú moje obľúbené! Rada skúsim aj tento recept.

  3. Izabela42 píše:

    Fašírky sú mojou obľúbenou voľbou na obed. Rada skúsim tento zdravší recept.

  4. Lesana Kralova píše:

    Tento recept vyzerá veľmi chutne a zdravo, určite ho vyskúšam!