Krémová polievka z fazule je klasická slovenská polievka s jemnou, krémovou textúrou. Tu je ľahký recept na túto lahodnú polievku:
Ingrediencie:
- 250 g fazule
- 1 cibuľa, na jemno nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 mrkvy, nakrájané na kocky
- 2 zemiaky, nakrájané na kocky
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 lyžička sladkej papriky
- soľ a čierne korenie podľa preferencií
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- čerstvé bylinky na dekoráciu (napr. petržlenová vňať)
Krémová polievka z fazule
Príprava:
- Na panvici s rastlinným olejom osmažte cibuľu a cesnak, až kým nezmäknú.
- Pridajte mrkvu a zemiaky a smažte ich ešte niekoľko minút.
- Pridajte fazuľu, sladkú papriku, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte a nechajte chvíľu restovať.
- Prilejte zeleninový vývar a varte, kým zelenina nie je mäkká.
- Pomocou mixéra rozmixujte polievku do hladkej konzistencie.
- Vráťte polievku na sporák a pridajte smotanu na varenie. Dôkladne premiešajte.
- Nechajte polievku povariť ešte niekoľko minút, aby sa všetky chute spojili.
- Podávajte horúcu, ozdobenú čerstvými bylinkami.
Verím, že tento recept vám pomôže pri príprave krémovej fazuľovej polievky. Prajem dobrú chuť!
2) Fazuľová krémová polievka
Krémová fazuľová polievka je mimoriadne chutný a výživný pokrm. Je dokonalým spoločníkom počas chladných dní, no poteší vás aj v teplejších mesiacoch. Tento recept je veľmi jednoduchý a zvládne ho aj úplný začiatočník, pričom vás prekvapí svojou hladkou textúrou a bohatou chuťou.
Ingrediencie
Na prípravu krémovej fazuľovej polievky budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 250 g sušenej bielej fazule
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 800 ml zeleninového vývaru
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Príprava
Na prípravu krémovej fazuľovej polievky je najprv potrebné namočiť fazuľu. Fazuľu namočte do vody na niekoľko hodín alebo cez noc. Potom ju dobre prepláchnite.
Na stredne veľkej panvici zahrejte olivový olej a pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu. Smažte, kým nie je zlatistá, následne pridajte nasekaný cesnak a smažte ešte jednu minútu.
Potom pridajte nakrájanú mrkvu a zemiaky a nechajte ich variť pár minút. Potom pridajte namočenú fazuľu a celú zmes zalejte zeleninovým vývarom. Nechajte polievku variť približne 30-40 minút, alebo kým fazuľa nebude mäkká.
Keď je polievka hotová, pomocou ponorného mixéra ju rozmixujte dohladka. Podľa chuti osolte a okoreňte. Podávajte horúcu, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou. Prajem dobrú chuť!