Ako pripraviť fazuľovú polievku s hubami? Budete potrebovať nasledujúce komponenty:
- 250 g sušených bielej fazule
- 1 veľká cibuľa, drobne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, drobne nasekané
- 200 g húb (napr. šampiňóny, žampióny), nakrájaných na plátky
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička mletého kmínu
- 1 čajová lyžička sušenej majoránky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chute
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate, nasekanej
Fazuľová polievka s hubami
Pokyny:
- Dôkladne prepláchnite fazuľu a nechajte ju namočenú vo vode cez noc.
- Na rozohriatom oleji osmažte cibuľu dozlatista. Pridajte cesnak a huby a orestujte ich spoločne približne 5 minút, kým nezhnednú.
- Vložte fazuľu, papriku, kmín, majoránku a zalejte vodou tak, aby boli všetky prísady ponorené.
- Varíme na jemnom plameni približne 1,5 až 2 hodiny, alebo až kým fazuľa nezmäkne. Môžete tiež využiť tlakový hrniec, v takom prípade bude polievka hotová skôr.
- Počas varenia pravidelne premiešavajte a odstraňujte penu, ktorá sa vytvára na povrchu.
- Akonáhle je fazuľa mäkká, polievku dochuťte soľou a čiernym korením podľa preferencií.
- Rozdeľte fazuľovú polievku do misiek a posypte čerstvým nasekaným petržlenom.
Dobrú chuť!
2) Fazuľová polievka s hubami
Fazuľová polievka s hubami je osviežujúci a výživný pokrm, ideálny na chladnejšie dni. Je plná chutí, vhodná pre vegetariánov a môže byť rýchlo pripravená s minimálnymi nákladmi. V tejto príručke sa dozviete, akým spôsobom pripraviť túto chutnú polievku krok za krokom.
Potrebné ingrediencie
Na prípravu fazuľovej polievky s hubami si nachystajte nasledujúce ingrediencie:
- 250 g sušenej fazule (bielej alebo čiernej)
- 200 g čerstvých húb (napr. šampiňóny)
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 zemiaky
- 1 mrkvu
- 1,5 litra zeleninového vývaru
- soľ, korenie, olej
Postup prípravy fazuľovej polievky
1. Začnite namáčaním fazule do vody, ideálne aspoň na 8 hodín, najlepšie cez noc. Po uplynutí doby namáčania ju sceďte a opláchnite.
2. V hrnci rozohrejte olej a pridajte nasekanú cibuľu. Smažte do sklovita, následne pridajte nasekaný cesnak a orestujte asi 1 minútu.
3. Do hrnca vložte fazuľu a zalejte zeleninovým vývarom. Pridajte nakrájané zemiaky a mrkvu. Varíme približne 30 minút, alebo do momentu, kým nie je fazuľa mäkká.
4. Medzitým očistite a nakrájajte huby. Keď je fazuľa takmer hotová, pridajte huby do hrnca a varte ešte ďalších 10 minút.
5. Na záver dochuťte polievku soľou a korením podľa vlastnej chuti. Podávajte teplé a vychutnajte si úžasné chute!