Ak hľadáte recept na fazuľovú polievku s lečom, tu je jednoduchý a chutný recept:
Suroviny:
- 250 g fazule (čiernej, bielej alebo šošovice)
- 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na tenké plátky
- 2 mrkvy, nastrúhané
- 2 zemiaky, nastrúhané
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžička papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na posypanie
Fazuľová polievka s lečkami
Postup:
- V hrnci varíme fazuľu v osolenej vode, kým sa nezmäknú.
- Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu, cesnak, mrkvu a zemiaky, kým nezmäknú.
- Pridáme paradajkový pretlak, papriku, rasce, sladkú papriku a zmes orestovaných zelenín. Všetko dobre premiešame.
- Fazuľu sceďme a pridáme ju do hrnca s orestovanou zeleninou. Zalejeme vodou tak, aby bola polievka hustejšia, pridáme soľ a korenie podľa chuti.
- Polievku varíme do zmäknutia zeleru a mrkvy, asi 20-30 minút.
- Pred podávaním posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
2)
Fazuľová polievka s lečkami je nezabudnuteľným pokrmom slovenského kulinárstva. Tento typ polievky je nielen chutný, ale aj veľmi výživný. V nasledujúcich riadkoch sa dozviete, ako si pripraviť túto lahodnú polievku s jednoduchými ingredienciami a ľahkým postupom.
Ingrediencie, ktoré potrebujete
Na prípravu fazuľovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 250g fazule (môžete použiť bielu alebo červenú)
- 2 stredné lečky
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 1 zemiak
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1,5 litra vody alebo zeleninového vývaru
- Soľ a korenie podľa chuti
- Olive olej na smaženie
Postup prípravy fazuľovej polievky
Začnite tým, že fazuľu namočíte do vody na niekoľko hodín alebo cez noc. Potom ju prepláchnite a dajte do hrnca s vodou. Varíme asi 30 minút, kým nebude mäkká.
Medzitým si na panvici na olivovom oleji osmažíte nadrobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zemiak. Pridajte aj pokrájanú lečku a cesnak. Po niekoľkých minútach pridajte zmes do hrnca s uvarenou fazuľou. Nezabudnite dochutiť soľou a korením.
Polievku varte ešte asi 20 minút, aby sa chute spojili. Ak máte radi jemnejšiu konzistenciu, môžete polievku rozmixovať. Na záver, podávajte horúcu s čerstvým chlebom. Bon appétit!
Ďakujem za tento recept! Fazuľová polievka s lečom je moja obľúbená.
Fazuľová polievka s lečkami je nezabudnuteľným pokrmom slovenského kulinárstva. Tento typ polievky je nielen chutný, ale aj veľmi výživný.
Fazuľová polievka s lečom je skvelá voľba! Práve som ju uvaril podľa vášho receptu a bola naozaj vynikajúca. Chutná a výživná, presne to, čo som potreboval po dlhom dni. Určite ju pripravím znova!
Nedávno som vyskúšala tento recept na fazuľovú polievku a bola som nadšená! Je to rýchle a jednoduché jedlo, ktoré sa dá pripraviť z bežných surovín. Môj manžel bol tiež veľmi spokojný, určite odporúčam!
Tento recept ma oslovil, pretože milujem fazuľovú polievku! Pridala som k nemu aj trochu papriky a výsledok bol úžasný! Rýchla večera pre celú rodinu a nikto sa nesťažoval. Odporúčam každému vyskúšať!
Fazuľová polievka s lečom je jedno z najlepších jedál! Suroviny sú dostupné a príprava je jednoduchá. Milujem, ako sa chute spoja pri varení. Každý si môže pridať svoje obľúbené korenie. Výborný recept!
Tento recept na fazuľovú polievku ma veľmi potešil! Urobila som ho pre rodinu a všetci boli nadšení. Je to zdravé jedlo plné chuti a vitamínov. Určite ho zaradím do svojho jedálnička častejšie!