Fazuľová polievka s lečkami

Ak hľadáte recept na fazuľovú polievku s lečom, tu je jednoduchý a chutný recept:

Suroviny:

  • 250 g fazule (čiernej, bielej alebo šošovice)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na tenké plátky
  • 2 mrkvy, nastrúhané
  • 2 zemiaky, nastrúhané
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na posypanie

 

Fazuľová polievka s lečkami

Postup:

  1. V hrnci varíme fazuľu v osolenej vode, kým sa nezmäknú.
  2. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu, cesnak, mrkvu a zemiaky, kým nezmäknú.
  3. Pridáme paradajkový pretlak, papriku, rasce, sladkú papriku a zmes orestovaných zelenín. Všetko dobre premiešame.
  4. Fazuľu sceďme a pridáme ju do hrnca s orestovanou zeleninou. Zalejeme vodou tak, aby bola polievka hustejšia, pridáme soľ a korenie podľa chuti.
  5. Polievku varíme do zmäknutia zeleru a mrkvy, asi 20-30 minút.
  6. Pred podávaním posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

 

2)

Fazuľová polievka s lečkami je nezabudnuteľným pokrmom slovenského kulinárstva. Tento typ polievky je nielen chutný, ale aj veľmi výživný. V nasledujúcich riadkoch sa dozviete, ako si pripraviť túto lahodnú polievku s jednoduchými ingredienciami a ľahkým postupom.

Ingrediencie, ktoré potrebujete

Na prípravu fazuľovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 250g fazule (môžete použiť bielu alebo červenú)
  • 2 stredné lečky
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 zemiak
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1,5 litra vody alebo zeleninového vývaru
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olive olej na smaženie

Postup prípravy fazuľovej polievky

Začnite tým, že fazuľu namočíte do vody na niekoľko hodín alebo cez noc. Potom ju prepláchnite a dajte do hrnca s vodou. Varíme asi 30 minút, kým nebude mäkká.

Medzitým si na panvici na olivovom oleji osmažíte nadrobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zemiak. Pridajte aj pokrájanú lečku a cesnak. Po niekoľkých minútach pridajte zmes do hrnca s uvarenou fazuľou. Nezabudnite dochutiť soľou a korením.

Polievku varte ešte asi 20 minút, aby sa chute spojili. Ak máte radi jemnejšiu konzistenciu, môžete polievku rozmixovať. Na záver, podávajte horúcu s čerstvým chlebom. Bon appétit!

Podobné príspevky

7 Komentárov

  1. Kopecka Aurelia píše:

    Ďakujem za tento recept! Fazuľová polievka s lečom je moja obľúbená.

  2. Terezia97 píše:

    Fazuľová polievka s lečkami je nezabudnuteľným pokrmom slovenského kulinárstva. Tento typ polievky je nielen chutný, ale aj veľmi výživný.

  3. Miloš123 píše:

    Fazuľová polievka s lečom je skvelá voľba! Práve som ju uvaril podľa vášho receptu a bola naozaj vynikajúca. Chutná a výživná, presne to, čo som potreboval po dlhom dni. Určite ju pripravím znova!

  4. LáskyplnáKuchyňa píše:

    Nedávno som vyskúšala tento recept na fazuľovú polievku a bola som nadšená! Je to rýchle a jednoduché jedlo, ktoré sa dá pripraviť z bežných surovín. Môj manžel bol tiež veľmi spokojný, určite odporúčam!

  5. KreatívnaDusa píše:

    Tento recept ma oslovil, pretože milujem fazuľovú polievku! Pridala som k nemu aj trochu papriky a výsledok bol úžasný! Rýchla večera pre celú rodinu a nikto sa nesťažoval. Odporúčam každému vyskúšať!

  6. ZelenáVarenie píše:

    Fazuľová polievka s lečom je jedno z najlepších jedál! Suroviny sú dostupné a príprava je jednoduchá. Milujem, ako sa chute spoja pri varení. Každý si môže pridať svoje obľúbené korenie. Výborný recept!

  7. ŠéfkuchárEva píše:

    Tento recept na fazuľovú polievku ma veľmi potešil! Urobila som ho pre rodinu a všetci boli nadšení. Je to zdravé jedlo plné chuti a vitamínov. Určite ho zaradím do svojho jedálnička častejšie!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *