Fazuľová polievka s rezancami mimibazar

Fazulová polievka s rezancami je tradičná slovenská polievka plná chuti a živín. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 250 g fazuľových bôbov (predbežne namočených cez noc)
  • 1 cibuľa (jemne nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 mrkvy (nastrúhané)
  • 2 zemiaky (nakrájané na kocky)
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 100 g rezancov
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na opraženie

 

 

Fazuľová polievka s rezancami mimibazar

Postup:

  1. V hrnci s dostatočným objemom vody, povarte fazuľové bôby do zmäknutia. Potom ich sceďte a dajte bokom.
  2. Na panvici rozohrejte trochu oleja a opražte cibuľu a cesnak, až sa zľahka zosklovatia.
  3. Pridajte nastrúhanú mrkvu a nakrájané zemiaky. Opražte ich niekoľko minút.
  4. Do hrnca s fazuľami pridajte opraženú zeleninu. Primiešajte paradajkový pretlak a premiešajte.
  5. Pokračujte varením na miernom ohni, kým sa zelenina úplne nezmäkne.
  6. V druhom hrnci uvaríme vo vriacej osolenej vode rezance podľa pokynov na obale.
  7. Keď sú rezance uvarené, opláchnite ich studenou vodou a pridajte ich do polievky.
  8. Polievku dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  9. Podávajte horúcu fazuľovú polievku s rezancami a tradičným slovenským chlebom.

Dobrú chuť!

 

2)

Fazuľová polievka je obľúbený pokrm, ktorý si mnohí z nás spájajú s domácou kuchyňou a príjemnými spomienkami. V tomto článku vám prinesieme jednoducho zrozumiteľný recept na fazuľovú polievku s rezancami, ktorá poteší nielen chuťové poháriky, ale aj zahreje v chladných dňoch.

Ingrediencie na fazuľovú polievku

Na prípravu fazuľovej polievky budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 250 g bielej fazule
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 stredná mrkva
  • 2 zemiaky
  • 150 g širokých rezancov
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup prípravy fazuľovej polievky

Vznik fazuľovej polievky začíname tak, že fazuľu namočíme cez noc vo vode. Na druhý deň ju scedíme a dáme variť do osolenej vody. Medzitým na panvici na olivovom oleji osmahneme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nastrúhanú mrkvu a na kocky nakrájané zemiaky. Po pár minútach varenia pridáme predvarenú fazuľu a zalijeme všetko zeleninovým vývarom.

Po varení asi 20-30 minút, kým sú zelenina a fazuľa mäkké, pridáme rezance a varíme ďalších 5-7 minút. Na záver dochutíme soľou, korením a podávame horúcu ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tento recept na fazuľovú polievku vás určite očarí svojou jednoduchosťou a chutnosťou, a tak si ho môžete pridať do vašej kuchárskej zbierky!

Podobné príspevky

8 Komentárov

  1. Smalachovsky píše:

    Zaujímavý článok s jednoduchým návodom na prípravu fazuľovej polievky, skvelé!

  2. Lkralikova píše:

    Milujem fazuľovú polievku, tento recept si určite vyskúšam, ďakujem!

  3. Arpad38 píše:

    Sme nadšení z tohto receptu, máme radi tradičné slovenské jedlá.

  4. Janko123 píše:

    Fazulová polievka s rezancami je naozaj skvelý recept! Je veľmi jednoduchý a chutný. Vždy, keď ju pripravím, všetci sú nadšení. Určite si ho vyskúšam aj túto zimu, keď bude chladno. Dobrú chuť prajem!

  5. Margarétka píše:

    Tento recept na fazuľovú polievku ma veľmi potešil! Milujem polievky a táto je naozaj lahodná. Každý sústo mi pripomína domov a rodinné chvíle. Určite ju zaradím do svojich obľúbených receptov. Ďakujem za inšpiráciu!

  6. KocúrKiki píše:

    Fazulová polievka je úžasná voľba pre každý deň! Recept je jasný a rýchly, takže ho zvládne každý. Mám rád, ako sa kombinujú chute fazule a zeleniny. Nezabudnite podávať s čerstvým chlebom! Yum!

  7. ZuzankaP píše:

    Milujem fazuľovú polievku! Tento recept je presne to, čo potrebujem na chladné dni. Je plný živín a chutí, ktoré zahrejú telo aj dušu. Určite ho odporúčam všetkým mojim priateľom! Dobrú chuť!

  8. Bubbles88 píše:

    Fazulová polievka je moja obľúbená zimná pochúťka! Tento recept je skvelý a veľmi jednoduchý na prípravu. Vždy sa teším na to, ako si ju vychutnám s rodinou pri večeri. Ďakujem za zdieľanie tohto úžasného receptu!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *