Fazulová polievka s rezancami je tradičná slovenská polievka plná chuti a živín. Tu je jednoduchý recept:
Suroviny:
- 250 g fazuľových bôbov (predbežne namočených cez noc)
- 1 cibuľa (jemne nakrájaná)
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 2 mrkvy (nastrúhané)
- 2 zemiaky (nakrájané na kocky)
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 100 g rezancov
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olej na opraženie
Fazuľová polievka s rezancami mimibazar
Postup:
- V hrnci s dostatočným objemom vody, povarte fazuľové bôby do zmäknutia. Potom ich sceďte a dajte bokom.
- Na panvici rozohrejte trochu oleja a opražte cibuľu a cesnak, až sa zľahka zosklovatia.
- Pridajte nastrúhanú mrkvu a nakrájané zemiaky. Opražte ich niekoľko minút.
- Do hrnca s fazuľami pridajte opraženú zeleninu. Primiešajte paradajkový pretlak a premiešajte.
- Pokračujte varením na miernom ohni, kým sa zelenina úplne nezmäkne.
- V druhom hrnci uvaríme vo vriacej osolenej vode rezance podľa pokynov na obale.
- Keď sú rezance uvarené, opláchnite ich studenou vodou a pridajte ich do polievky.
- Polievku dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Podávajte horúcu fazuľovú polievku s rezancami a tradičným slovenským chlebom.
Dobrú chuť!