Zložky:
- 250 g fazuľových bôbov
- 200 g údeného mäsa (napríklad slaniny, klobásy alebo šunky)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 koreň petržlenu
- 1 polievková lyžica oleja
- soľ do chuti
- čierne korenie do chuti
- 1 polievková lyžica mletej sladkej papriky
- 1 paradajka (voliteľné)
- 1 liter zeleninového vývaru
Fazuľová polievka s údeným mäsom
Postup:
- Dôkladne prepláchnite fazuľu a nechajte ju namočiť vo vode cez noc.
- Na pánvi s olejom orestujte nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu a koreň petržlenu. Pridajte mletú sladkú papriku a krátko orestujte.
- Do hrnca pridajte opraženú zeleninu a namočenú fazuľu. Zalejte zeleninovým vývarom a vložte údené mäso.
- Varíme na nízkom ohni približne 1-2 hodiny, kým sa fazuľa nezmäkne.
- Podľa chuti dosolte a pridajte čierne korenie.
- Ak chcete, môžete pridať aj nakrájanú paradajku pre intenzívnejšiu chuť.
- Servírujte horúcu polievku s čerstvými bylinkami a chlebom.
Príjemnú chuť!