Ingrediencie:
- 250 g fazuľky
- 200 g údeného mäsa (napr. slanina, klobása alebo šunka)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 petržlenový koreň
- 1 lyžica oleja
- soľ podľa chuti
- čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- 1 paradajka (optionálne)
- 1 liter zeleninového vývaru
Fazuľová polievka s údeným mäsom
Návod:
- Fazuľku dôkladne prepláchnite a nechajte namočiť cez noc vo vode.
- Na panvici s olejom orestujte nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu a petržlenový koreň. Pridajte mletú sladkú papriku a orestujte pár minút.
- Do hrnca pridajte opraženú zeleninu a namočenú fazuľku. Zalejte zeleninovým vývarom a pridajte údené mäso.
- Varíme na miernom ohni asi 1-2 hodiny, až kým sa fazuľka zmäkne.
- Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie.
- Ak chcete, môžete pridať aj nakrájanú paradajku pre bohatšiu chuť.
- Podávajte horúcu polievku s čerstvou bylinkou a chlebom.
Dobrú chuť!
Toto vyzerá naozaj skvele! Fazuľová polievka s údeným mäsom je moja obľúbená. Rád by som to skúsil uvariť podľa vášho receptu. Mám rád, keď sú jedlá jednoduché a chutné, a toto sa zdá byť presne také!
Wow, tento recept ma veľmi zaujal! Fazuľová polievka je skvelé jedlo na zimu. Určite ho vyskúšam, keď budem mať chuť na niečo chutné a sýte. Ďakujem za zdieľanie tohto úžasného receptu!
Fazuľová polievka s údeným mäsom? To znie fantasticky! Rád varím doma a tento recept vyzerá jednoducho dokonalý. Nemôžem sa dočkať, kedy si ho pripravím s rodinou. Určite pridám aj tú paradajku!
Juhuu, fazuľková polievka je tu! Milujem kombináciu chutí a vôní. Tento recept vyzerá tak lahodne, že sa už teším na jeho prípravu. Môže byť aj vegetariánska verzia? Každopádne, ďakujem za inšpiráciu!
Super recept! Fazuľa a údené mäso sa perfektne dopĺňajú. Pripravujem si vždy veľký hrniec tejto polievky, lebo sa nikdy nedokážem jej vzdať! Všetkým odporúčam vyskúšať tento jednoduchý a chutný pokrm!