Fazuľová polievka s údeným rebram má chuť, akú nikde inde nenájdete a zasýti celú rodinu. Dnes si ju spoločne pripravíme za 45 minút. Možno aj rýchlejšie.
Tu je úžasný recept na fazuľovú polievku s údeným rebram:
Zoznam prísad:
- 250 g sušených fazúľ (napr. biele fazuľky)
- 200 g údeného rebra
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 mrkvy, na plátky narezané
- 2 zemiaky, na kocky narezané
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Fazuľová polievka s údeným rebram
Pokyn:
- Fazuľu najprv namočte na noc. Potom ju dôkladne prepláchnite.
- Na sporáku zohrejte olej a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Orestujte do zlatista.
- Pridajte rebro, fazuľu a zasypte mletou sladkou paprikou. Dobre premiešajte a opečte pár minút.
- Zalejte vodou tak, aby bolo všetko ponorené. Pridajte mrkvu, zemiaky a paradajkový pretlak.
- Osolte a okoreňte podľa vašich preferencií.
- Polievku varíme na miernom ohni asi 1,5 – 2 hodiny, kým fazuľa nezmäkne.
- Ak je polievka príliš hustá, pridajte trošku vody.
- Na záver ochutnajte a ak je potrebné, pridajte viac korenia alebo soli.
- Servírujte s čerstvou petržlenovou vňaťou a chlebom.
Prajem dobrú chuť!
2) Fazuľová polievka s údeným rebrom
Fazuľová polievka s údeným rebram patrí medzi najmilovanejšie tradičné slovenské pokrmy. Spojenie chutnej fazule a jemného údeného mäsa vytvára skvelý pokrm, ktorý vás zahreje a zasýti. V nasledujúcom recepte sa dozviete, ako si doma pripraviť túto vynikajúcu polievku, ktorá si získa srdcia vašich blízkych.
Ingrediencie
Na prípravu fazuľovej polievky s údeným rebram budete potrebovať nasledujúce prísady:
- 300 g fazule (najlepšie sušenej)
- 500 g údeného rebra
- 1 veľká cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 bobkový list
- soľ a korenie podľa chuti
- voda na varenie
Priestor na prípravu
Najprv si pripravte fazuľu. Dajte ju do vody a nechajte ju namočenú minimálne 4 hodiny, najlepšie cez noc. Po namočení ju dôkladne prepláchnite. V hrnci varte údené rebro v dostatočnom množstve vody s bobkovým listom. Po asi 30 minútach varenia pridajte prepláchnutú fazuľu. Varte ďalších 30-40 minút, kým fazuľa nie je mäkká.
Medzitým na panvici osmažte nakrájanú cibuľu, mrkvu a cesnak. Keď sú zeleninové ingrediencie jemne zlatisté, pridajte ich do hrnca s polievkou. Nakoniec pridajte narezané zemiaky a varte, kým sa nezmäknú.
Polievku dochuťte soľou a korením podľa vášho vkusu. Servírujte horúcu so žemľami alebo chlebom. Táto fazuľová polievka s údeným rebram je vynikajúca ako hlavný chod, ale aj ako zaujímavé jedlo na zahriatie počas chladných dní.