feniklova kremova polievka

Tu máte recept na feniklovú kremovú polievku:

Ingrediencie:

  • 2 veľké fenikly
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej 

 

Féniklová kremová polievka

Postup:

  1. Fenikly ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a opražíme ich na panvici s trochou olivového oleja, kým nezačnú mierne hnedeť.
  2. Cibuľu nakrájame na malé kúsky, cesnak nasekáme a zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky.
  3. V hrnci rozohrejeme trochu olivového oleja a orestujeme cibuľu a cesnak, kým sa zľahka nepozlátnu.
  4. Pridáme nakrájané zemiaky a opražené fenikly. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  5. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť, kým sa zemiaky zmäknú (asi 20-25 minút).
  6. Všetko rozmixujeme na hladký krém pomocou mixéra.
  7. Pridáme smotanu na varenie a dobre premiešame.
  8. Stavte späť na sporák a pomaly zohrejte bez varu.
  9. Podávajte teplé a ozdobte vyprážanými rezancami alebo čerstvými bylinkami.

Dúfam, že vám táto receptúra pomôže pri príprave skvelej feniklovej kremovej polievky! Dobrú chuť!

 

2)

Féniklova krémová polievka je skvelým spôsobom, ako vychutnať jedinečnú chuť féniklu. Tento osviežujúci pokrm je ideálny na predjedlo aj ako zdravý hlavný chod. V nasledujúcom recepte vám predstavíme ingrediencie a postup, aby ste si mohli túto lahodnú polievku jednoducho pripraviť doma.

Ingrediencie potrebné na féniklovo krémovú polievku

Na prípravu féniklovej krémovej polievky potrebujete nasledujúce ingrediencie:
– 2 stredne veľké fénikle (približne 300 g)
– 1 stredne veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 3 zemiaky (približne 300 g)
– 500 ml zeleninového vývaru
– 200 ml smotany na varenie
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– Olivový olej na restovanie
– Čerstvý kôpor alebo petržlen na ozdobu

Postup prípravy féniklovej krémovej polievky

1. Fénikle umyte a nakrájajte na tenké plátky, pričom si odložte niekoľko listov na dekoráciu.
2. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a zemiaky na kocky.
3. V hrnci na olivovom oleji najprv poduste cibuľu do sklovita, potom pridajte cesnak a fénikl. Restujte asi 5 minút, pokiaľ fénikl nezmäkne.
4. Pridajte zemiaky a zalievajte zeleninovým vývarom. Varíme ďalších 20 až 25 minút, kým zemiaky nie sú mäkké.
5. Polievku s pomocou ponorného mixéra rozmixujte do hladka. Následne pridajte smotanu a dochuťte soľou a korením. Krátko prehrejte a podávajte s ozdobou z listov féniklu a čersvého kôpru.

Vyskúšajte si pripraviť féniklovo krémovú polievku a vneste do svojho jedálnička osviežujúce chute. Tento recept si určite zamilujete!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Ypetrovicky píše:

    Ďakujem za recept! Určite vyskúšam, vyzerá to veľmi chutne.

  2. Tatar Klement píše:

    Vážne super recept. Už sa teším, že si ju vyskúšam pripraviť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *