Guláš z diviaka

Recept: Diviačí guláš.

Ingrediencie:

  • 800 g diviačieho mäsa (narezaného na kusy)
  • 2 veľké cibule (nakrájané na malé kúsky)
  • 3 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 2 bobkové listy
  • 2 lyžice múky
  • 2 lyžice slaniny (na opraženie)
  • 2 lyžičky korenia (červená paprika, mletá paprika, korenistá paprika)
  • soľ a mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 200 ml červeného vína
  • olej (na opraženie)

 

FOTORECEPT: Diviačí guláš

Príprava:

  1. V hrnci zahrejte olej a vložte pokrájanú slaninu. Pražte ju do zlatistej farby na nízkej teplote, aby sa oslobodila chuť.
  2. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich, kým nezmäknú a nezískajú zlatistej farby.
  3. Do hrnca pridajte diviačie mäso a opečte ho zo všetkých strán, aby sa zatiahlo. Zmiešajte múku a korenie, potom všetko dôkladne premiešajte.
  4. Prilievajte hovädzí vývar a červené víno. Znížte teplotu, zakryte hrniec a nechajte variť asi 2 hodiny, kým nezmäkne mäso.
  5. Po dvoch hodinách ochutnajte guláš a ak je to potrebné, pridajte soľ a korenie.
  6. Servírujte guláš s knedľami alebo chlebom. Prajeme dobrú chuť!

Poznámka: Diviačí guláš je skvelou voľbou pre pestrú kuchyňu. Môžete ho podávať s knedľami alebo čerstvým chlebom. Doprajte si tento tradičný pokrm z diviačieho mäsa, ktorý je bohatý na chute lesného prostredia.

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg diviačiny (napríklad stehno alebo plece)
  • 2 väčšie cibule
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 3-4 zemiaky (voliteľné)
  • 2-3 mrkvy
  • 1 červená paprika
  • 2 lyžice rastlinného oleja alebo sádla
  • 2 lyžice mletej papriky (sladkej)
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1-2 bobkové listy
  • Soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • 1-2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 liter vody alebo vývaru
  • 1 dcl červeného vína (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Príprava:

  1. Príprava mäsa: Diviačie mäso umyjte a nakrájajte na kocky o veľkosti asi 2-3 cm. Osoľte a okoreňte.

  2. Smaženie cibule: Na veľkej panvici alebo v hrnci rozohrejte olej alebo sadlo. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte, kým nezíska zlatistej farby.

  3. Pridanie mäsa: K osmaženej cibuli dajte diviačie mäso a opekajte ho zo všetkých strán, až kým nezhnedne.

    Ako uskladniť gladioly?

    Ako uskladniť gladioly?

    Čítať viac »

  4. Dochutenie: Do hrnca pridajte mletú papriku, rascu, bobkový list a prelisovaný cesnak. Rýchlo premiešajte, aby sa koreniny nespálili.

  5. Pridanie zeleniny: Zakomponujte nakrájanú mrkvu, papriku a, ak máte záujem, aj zemiaky. Všetko dôkladne premiešajte.

  6. Tekutina: Pridajte paradajkový pretlak, víno (ak používate) a zalejte vodou alebo vývarom. Obsah by mal byť jemne ponorený.

  7. Varienie: Priveďte zmes do varu, potom znížte teplotu a nechajte pomaly variť približne 1,5 – 2 hodiny. Mäso by malo byť jemné a chute dobre prepojené. Pravidelne premiešavajte a v prípade potreby dolievajte vodu, ak guláš zahustne.

  8. Úprava chuti: Po dokončení varenia ochutnajte a podľa potreby dolaďte soľou a korením.

  9. Servírovanie: Guláš podávajte horúci, ozdobený čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete ho servírovať s chlebom, knedľou alebo haluškami.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kocúr123 píše:

    Tento recept na guláš z diviaka je úžasný! Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam. Milujem jedlá, ktoré sú plné chuti a arómy. Dúfam, že to bude rovnako dobré ako vyzerá!

  2. VeselýSlon píše:

    Guláš z diviaka je skvelé jedlo na rodinné stretnutia. Tento recept vyzerá veľmi chutne a jednoducho! Určite ho pripravím na víkend. Teším sa na tú vôňu v kuchyni!

  3. ZelenýJablko píše:

    Nedávno som robila guláš z diviaka podľa tohto receptu a bol fantastický! Chutný a zasýti. Určite odporúčam každému, kto má rád výborné jedlo. Dobrú chuť všetkým!

  4. ČervenýPavúk píše:

    Guláš z diviaka? To je presne to, čo potrebujem na chladné dni! Tento recept ma inšpiruje, aby som vyskúšal niečo nové. Veľmi sa teším na varenie a ochutnávanie!

  5. MaličkýMacko píše:

    Wow, tento recept vyzerá fantasticky! Milujem kombináciu chutí a vôní pri varení guláša. Určite sa do toho pustím a pozvem aj priateľov. Dobrú chuť prajem všetkým kuchárom!

  6. SviežaRuža píše:

    Tento guláš z diviaka je presne to pravé pre moju rodinu! Jeho vôňa ma úplne dostala. Už teraz plánujem, kedy ho pripravím. Vďaka za skvelý recept!

  7. PohodovýChrobák píše:

    ‚Guláš z diviaka‘ – to slovo už mám zapísané v hlave! Musí to byť lahodné jedlo, ktoré zahreje dušu. Určite ho spravím podľa vášho návodu!

  8. 'SladkýKeksík' píše:

    ‚Guláš z diviaka‘ mi vždy pripomína nádherné chvíle strávené s rodinou pri stole. Tento recept vyzerá veľmi jednoducho a chutne, určite sa do toho pustím!

  9. 'ZlatýMedvedík' píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ – toto je najdôležitejšia časť varenia pre mňa! Guláš z diviaka môže byť skutočne výnimočný zážitok pre každého kuchára.

  10. SnežnýLeopard píše:

    Skvelý recept na guláš z diviaka! Vždy hľadám niečo nové na varenie a toto vyzerá ako perfektné jedlo na večeru s priateľmi.