Špaldové lievance s chrumkavou posypkou.
Ingrediencie:
- 200 g špaldovej múky
- 2 polievkové lyžice práškového cukru
- polovička lyžičky soli
- polovička lyžičky prášku do pečiva
- 1 vajce
- 240 ml mlieka
- 2 polievkové lyžice masla (rozpusteného)
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Posypka:
- 50 g ovsených vločiek
- 50 g špaldovej múky
- 2 polievkové lyžice hnedého cukru
- štipka soli
- 2 polievkové lyžice masla (rozpusteného)
Špaldové lievance s chrumkavou posypkou
Postup:
- V miske skombinujte špaldovú múku, práškový cukor, soľ a prášok do pečiva.
- V inej miske vyšľahajte vajce, potom pridajte mlieko, rozpustené maslo a vanilkový extrakt. Dôkladne premiešajte.
- Pomaly vmiešajte suché ingrediencie do zmesi s vajcom a mliekom, kým nevznikne homogénne cesto.
- Nechajte cesto odpočívať približne 10 minút.
- Ako posledný krok pripravte posypku: v miske premiešajte ovsené vločky, špaldovú múku, hnedý cukor a soľ. Pridajte rozpustené maslo a miešajte, až kým sa nezíska drobivá zmes.
- Na panvici rozohrejte trochu masla na strednej teplote.
- Na panvicu pomocou polievkovej lyžice naberajte cesto a vytvorte lievance.
- Posypte lievance pripravovanou posypkou.
- Pečte lievance z oboch strán, der až budú zlatisté a prepečené.
- Servírujte ešte teplé so sirupom, džemom alebo čerstvým ovocím.
Prajem vám dobrú chuť!
2) Špaldové lievance s chrumkavou posýpkou
Špaldové lievance sú nielen chutné, ale aj veľmi výživné. Ich príprava je nenáročná a výsledok vás určite nadchne. Tento recept na špaldové lievance s chrumkavou posypkou predstavuje výbornú voľbu na raňajky alebo ako dezert. Poďme sa spolu vydať do kuchyne!
Na výrobu špaldových lievancov budete potrebovať:
- 200 g špaldovej múky
- 200 ml mlieka
- 2 vajcia
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 2 PL medu alebo cukru
- štipku soli
- maslo na pečenie
- na posypku: 50 g ovsených vločiek, 30 g mletých mandlí a štipku škorice
Postup prípravy
1. Najprv pripravte cesto. V miske skombinujte špaldovú múku, prášok do pečiva a soľ. V inej miske vyšľahajte vajcia s mliekom, medom a vanilkovým extraktom.
2. Potom spojte kvapalné ingrediencie so sypkými a dôkladne premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.
3. Na panvici rozpustite maslo. Nalejte cesto a pečte, kým sa nezačnú tvoriť bublinky na povrchu. Potom otočte a ešte pár sekúnd dopečte.
4. Na posypku zmiešajte ovsené vločky, mleté mandle a škoricu. Tou posypte hotové lievance a podávajte s obľúbeným ovocím alebo jogurtom.
Špaldové lievance s chrumkavou posypkou sa isto stanú vašimi obľúbenými. Prajem dobrú chuť!