Ak hľadáte rýchly recept na Francúzsku Bujabézu (Bouillabaisse), tu je jednoduchá verzia tejto tradičnej morského plodového jedla:
Suroviny:
- 500 g rôznych druhov rybích filetov (napr. treska, losos, halibut)
- 500 g rôznych druhov morských plodov (napr. krevety, mušle, chobotnice)
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané na malé kúsky
- 2 stredne veľké paradajky, olúpané a nakrájané na kocky
- 1 červená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička sušeného provensálskeho korenia
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chute
- 1 liter rybacieho vývaru
- čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. petržlen alebo kôpor)
Francúzska Bujabéza (Bouillabaisse), rýchly recept
Postup:
- Na rozohriatej panvici s olivovým olejom orestujte cibuľu a cesnak, až sa skloví.
- Pridajte paradajky, papriku, mletú sladkú papriku a provensálske korenie. Orestujte zmes asi 5 minút, kým sa zelenina zmäkne.
- Pridajte rybí vývar a nechajte zmes povariť.
- Potom pridajte rybí filety a morské plody. Osolte a okoreňte podľa chute. Ovarujte zmes približne 10 minút, kým sa ryba uvarí.
- Servírujte Bujabézu teplú s čerstvými bylinkami na vrchu. Podávajte s čerstvým chlebom alebo grilovanými kúskami chleba.
Tento rýchly recept vám umožní vychutnať si skvelú Francúzsku Bujabézu (Bouillabaisse) v pomerne krátkom čase. Dobrú chuť!
2)
Bujabéza je tradičný francúzsky rybí polievkový pokrm, pochádzajúci z oblasti Provence. Tento recept je nielen chutný, ale aj jednoduchý na prípravu, čo z neho robí skvelú voľbu pre rýchlu večeru. S rýchlym receptom na bujabézu sa môžete tešiť na lahodné chute stredozemného mora priamo vo vašej kuchyni.
Ingrediencie na bujabézu
Na výrobu bujabézy budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 g bieleho rybieho filé (napr. treska alebo mečúň)
- 200 g kreviet
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 100 ml bieleho vína
- 1 liter rybieho vývaru
- 100 g paradajkového pretlaku
- bylinky (petržlen, estragón)
- soľ, korenie, olivový olej
Postup na prípravu bujabézy
Začnite tým, že na olivovom oleji orestujete cibuľu a cesnak nakrájané na jemno. Pridajte na kolieska nakrájanú mrkvu a restovať niekoľko minút. Následne pridajte paradajkový pretlak a nechajte asi 2 minúty povariť. Potom pridajte biele víno a následne rybí vývar. Priveďte do varu a varte asi 10 minút.
Po uplynutí doby varu pridajte rybie filé a krevety, osoľte a okoreňte podľa chuti. Varíme ďalších 5-7 minút, kým ryby a krevety nie sú uvarené. Na záver pridajte nasekané bylinky a podávajte teplé v misiach, možno s hriankami. Takto pripravená bujabéza vás prenesie do slnečného Francúzska aj vo vašej kuchyni!
Tento recept na Bujabézu je skutočne úžasný! Rýchlo sa pripravuje a chutí fantasticky. Mám rád morské plody a tento pokrm je ako stvorený pre mňa. Určite ho vyskúšam tento víkend. Ďakujem za skvelý tip!
Wow, Bujabéza vyzerá skvele! Nikdy som ju neskúšal, ale tento recept ma presvedčil, že musím. Milujem varenie a rád skúšam nové veci. Určite sa do toho pustím, ďakujem za inšpiráciu!
Tento rýchly recept na Bujabézu je presne to, čo som hľadala! Milujem ryby a morské plody. Príprava vyzerá jednoduchá a výsledok bude určite chutný. Teším sa na večeru s touto dobrotou!
Mňam, Bujabéza! Tento recept ma úplne očaril. Naozaj znie jednoducho a pritom tak chutne! Už sa neviem dočkať, kedy si ju uvarím pre rodinu. Vďaka za skvelý nápad!
Bujabéza je moja obľúbená polievka a tento recept vyzerá fantasticky! Rád skúšam nové recepty a toto určite pridám do svojej kuchárskej knihy. Ďakujem za zdieľanie tohto úžasného jedla!
Recept na Bujabézu vyzerá super! Morské plody sú moje obľúbené a táto polievka má všetko, čo mám rád. Určite to vyskúšam, keď budem mať voľno od práce. Dobrú chuť aj ostatným!
Tak toto je presne ten typ receptu, ktorý milujem! Rýchly, jednoduchý a veľmi chutný. Neviem sa dočkať, kedy si túto lahôdku pripravím doma s rodinou. Skvelý nápad na večeru!
Tento recept na Bujabézu je skvelý! Nikdy som si nemyslel, že to bude také jednoduché. Určite ho vyskúšam tento víkend. Mám rád morské plody a teším sa na túto lahodnú chuť. Odporúčam všetkým!
Wow, Bujabéza vyzerá fantasticky! Suroviny sú jednoduché a určite to bude chutiť úžasne. Milujem, keď môžem variť niečo nové a chutné pre svoju rodinu. Ďakujem za tento recept!
Toto je presne to, čo hľadám! Rýchly a chutný recept na večeru. Milujem morskú stravu a už sa neviem dočkať, kedy túto Bujabézu pripravím pre svojich priateľov. Skvelý nápad!
Recept na Bujabézu ma nadchol! Som začiatočník v kuchyni, ale verím, že toto zvládnem. Morské plody sú moja slabosť a s takýmto jednoduchým postupom sa teším na úspech. Ďakujem za zdieľanie!
Tento recept vyzerá úžasne! Rád varím a Bujabéza je jedna z mojich obľúbených polievok. S týmto rýchlym návodom si ju určite pripravím čoskoro. Dúfam, že bude chutiť rovnako dobre ako vyzerá!
Juhuu! Konečne som našla skvelý recept na Bujabézu! Mám rada ryby a morské plody, takže tento pokrm ma láka už len pri pohľade na ingrediencie. Určite ho musím vyskúšať čím skôr.
“Mmm, Bujabéza znie fantasticky! Hľadala som niečo nové do mojej kuchyne a tento recept ma oslovil svojou jednoduchosťou a lahodnými prísadami. Teším sa na ochutnávku tohto stredomorského jedla doma.
“Bujabéza je niečo, čo mi vždy chutilo v reštauráciách. Teraz si ju môžem pripraviť aj doma? Super! Už mám chuť len pri pohľade na suroviny – určite to bude delikátna večera!
“Skvelý recept! Musím povedať, že morská strava má svoje čaro a s takýmto rýchlym návodom môžem potešiť rodinu chutným jedlom bez stresu. Teším sa na prípravu!
To je úžasný nápad! Francúzska Bujabéza znie ako niečo výnimočné – morskej chute si veľmi užívam. Určite to skúsim uvariť podľa tvojho postupu a pozvem priateľov k stolu!