Pokiaľ hľadáte rýchly spôsob, ako pripraviť Francúzsku Bujabézu (Bouillabaisse), tu je jednoduchý recept na toto tradičné morskoplodové jedlo:
Ingrediencie:
- 500 g rôznych druhov filetov rýb (napr. treska, losos, halibut)
- 500 g rôznych druhov morských plodov (napr. krevety, mušle, chobotnice)
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané na drobné kúsky
- 2 stredne veľké paradajky, olúpané a nakrájané na malé kocky
- 1 červená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
- 1 čajová lyžička sušeného provensálskeho korenia
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti
- 1 liter rybieho vývaru
- čerstvé bylinky na ozdobu (napr. petržlen alebo kôpor)
Rýchly recept na Francúzsku Bujabézu (Bouillabaisse)
Postup:
- Na rozohriatej panvici s olivovým olejom orestujte cibuľu a cesnak, až pokým sa neztmavie do sklovita.
- Pridajte paradajky, papriku, mletú sladkú papriku a provensálske korenie. Orestujte zmes približne 5 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Do zmesi pridajte rybí vývar a nechajte povariť.
- Potom pridajte rybie filety a morské plody. Množstvo soli a korenia prispôsobte svojej chuti. Varíme zmes asi 10 minút, kým sa ryba dostatočne uvarí.
- Podávajte Bujabézu teplú, ozdobenú čerstvými bylinkami. Môžete ju servírovať s čerstvým chlebom alebo grilovanými kockami chleba.
Tento rýchly recept vám umožní vychutnať skvelú Francúzsku Bujabézu (Bouillabaisse) v pomerne krátkom čase. Prajem dobrú chuť!
2) Francúzska Bujabéza
Bujabéza je tradičná francúzska rybia polievka, pôvodom z oblastí Provence. Tento recept nie je len chutný, ale aj jednoduchý na prípravu, čo z neho robí ideálnu voľbu pre rýchlu večeru. S týmto rýchlym receptom na Bujabézu si môžete vychutnať lahodné chute Stredozemného mora priamo vo vašej kuchyni.
Ingrediencie na Bujabézu
Na prípravu Bujabézy budete potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 500 g bieleho rybieho filé (napr. treska alebo mečúň)
- 200 g kreviet
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 100 ml bieleho vína
- 1 liter rybieho vývaru
- 100 g paradajkového pretlaku
- bylinky (petržlen, estragón)
- soľ, korenie, olivový olej
Postup na prípravu Bujabézy
Začnite tým, že na olivovom oleji osmažíte cibuľu a cesnak nakrájané na drobno. Pridajte mrkvu nakrájanú na kolieska a smažte niekoľko minút. Následne pridajte paradajkový pretlak a nechajte povariť asi 2 minúty. Potom pridajte biele víno a následne rybí vývar. Priveďte do varu a varte približne 10 minút.
Keď uplynie čas varu, pridajte rybie filé a krevety, osoľte a okoreňte podľa chuti. Varíme ďalších 5-7 minút, kým ryby a krevety nie sú hotové. Na záver pridajte nasekané bylinky a podávajte teplé v misiach, možno s hriankami. Takto pripravená Bujabéza vás prenesie do slnečného Francúzska aj vo vašej kuchyni!
Tento recept na Bujabézu je skutočne úžasný! Rýchlo sa pripravuje a chutí fantasticky. Mám rád morské plody a tento pokrm je ako stvorený pre mňa. Určite ho vyskúšam tento víkend. Ďakujem za skvelý tip!
Wow, Bujabéza vyzerá skvele! Nikdy som ju neskúšal, ale tento recept ma presvedčil, že musím. Milujem varenie a rád skúšam nové veci. Určite sa do toho pustím, ďakujem za inšpiráciu!
Tento rýchly recept na Bujabézu je presne to, čo som hľadala! Milujem ryby a morské plody. Príprava vyzerá jednoduchá a výsledok bude určite chutný. Teším sa na večeru s touto dobrotou!
Mňam, Bujabéza! Tento recept ma úplne očaril. Naozaj znie jednoducho a pritom tak chutne! Už sa neviem dočkať, kedy si ju uvarím pre rodinu. Vďaka za skvelý nápad!
Bujabéza je moja obľúbená polievka a tento recept vyzerá fantasticky! Rád skúšam nové recepty a toto určite pridám do svojej kuchárskej knihy. Ďakujem za zdieľanie tohto úžasného jedla!
Recept na Bujabézu vyzerá super! Morské plody sú moje obľúbené a táto polievka má všetko, čo mám rád. Určite to vyskúšam, keď budem mať voľno od práce. Dobrú chuť aj ostatným!
Tak toto je presne ten typ receptu, ktorý milujem! Rýchly, jednoduchý a veľmi chutný. Neviem sa dočkať, kedy si túto lahôdku pripravím doma s rodinou. Skvelý nápad na večeru!
Tento recept na Bujabézu je skvelý! Nikdy som si nemyslel, že to bude také jednoduché. Určite ho vyskúšam tento víkend. Mám rád morské plody a teším sa na túto lahodnú chuť. Odporúčam všetkým!
Wow, Bujabéza vyzerá fantasticky! Suroviny sú jednoduché a určite to bude chutiť úžasne. Milujem, keď môžem variť niečo nové a chutné pre svoju rodinu. Ďakujem za tento recept!
Toto je presne to, čo hľadám! Rýchly a chutný recept na večeru. Milujem morskú stravu a už sa neviem dočkať, kedy túto Bujabézu pripravím pre svojich priateľov. Skvelý nápad!
Recept na Bujabézu ma nadchol! Som začiatočník v kuchyni, ale verím, že toto zvládnem. Morské plody sú moja slabosť a s takýmto jednoduchým postupom sa teším na úspech. Ďakujem za zdieľanie!
Tento recept vyzerá úžasne! Rád varím a Bujabéza je jedna z mojich obľúbených polievok. S týmto rýchlym návodom si ju určite pripravím čoskoro. Dúfam, že bude chutiť rovnako dobre ako vyzerá!
Juhuu! Konečne som našla skvelý recept na Bujabézu! Mám rada ryby a morské plody, takže tento pokrm ma láka už len pri pohľade na ingrediencie. Určite ho musím vyskúšať čím skôr.
„Mmm, Bujabéza znie fantasticky! Hľadala som niečo nové do mojej kuchyne a tento recept ma oslovil svojou jednoduchosťou a lahodnými prísadami. Teším sa na ochutnávku tohto stredomorského jedla doma.
„Bujabéza je niečo, čo mi vždy chutilo v reštauráciách. Teraz si ju môžem pripraviť aj doma? Super! Už mám chuť len pri pohľade na suroviny – určite to bude delikátna večera!
„Skvelý recept! Musím povedať, že morská strava má svoje čaro a s takýmto rýchlym návodom môžem potešiť rodinu chutným jedlom bez stresu. Teším sa na prípravu!
To je úžasný nápad! Francúzska Bujabéza znie ako niečo výnimočné – morskej chute si veľmi užívam. Určite to skúsim uvariť podľa tvojho postupu a pozvem priateľov k stolu!