Ak máte záujem pridať do svojho pokrmu inšpirovaného Karpátmi francúzsku polievku, skúste Carpathia francúzsku cibuľovú polievku. Tu je postup na prípravu:
Suroviny:
- 4 veľké cibule, nakrájané na tenké plátky
- 4 lyžice masla
- 4 lyžice múky
- 6 šálok hovädzieho vývaru
- 1 šálka bieleho vína
- 1 bageta, nakrájaná na úseky
- 2 šálky strúhanej Gruyère syra
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Francúzska polievka Carpathia
Príprava:
- Na strednom ohni rozpustite maslo v hrnci. Pridajte cibuľu a dusíme ju, až sa stane mäkkou, približne 15 minút.
- Vložte múku a miešajte, dokým nebude cibuľa rovnomerne pokrytá.
- Postupne pridávajte hovädzí vývar a víno, nechajte zmes vrieť približne 20 minút.
- Rúru predohrejte na 180 °C.
- Opražte plátky bagety v rúre, kým sa nestanú chrumkavé.
- Polievku nalejte do misiek a na vrch posypte strúhaným syrom Gruyère.
- Misky položte na plech a pečte, kým sa syr neroztopí a nezískajú zlatohnedú farbu, asi 10 minút.
- Podávajte polievku s chrumkavými plátkami bagety.
Verím, že táto verzia francúzskej polievky Carpathia vás nadchne! Bon appétit!
2) Francúzska polievka carpathia
Francúzska polievka Carpathia je jedinečné jedlo, ktoré ohromí vaše zmysly svojou chuťou a vôňou. Príprava je jednoduchá a málo časovo náročná. V tomto blogovom príspevku sa dozviete, ako ju pripraviť pohodlne vo vašej kuchyni.
Potrebné súroviny
Aby ste si pripravili túto lahodnú polievku, budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 300 g bravčového mäsa
- 100 g mrkvy
- 100 g zeleru
- 2 zemiaky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 liter vývaru (kuracieho alebo zeleninového)
- 1 lyžicu olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvý tymián na ozdobenie
Príprava polievky
1. Na začiatku umyte a nakrájajte všetky suroviny – mrkvu, zeler, zemiaky a cibuľu. Bravčové mäso sa nakrájajte na malé kocky.
2. Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Opekajte ju do zlatistej farby, potom pridajte bravčové mäso. Opracujte, kým sa mäso nezmení na zlatohnedé.
3. Pridajte zvyšné nakrájané zeleniny, cesnak a všetko dôkladne premiešajte. Po niekoľkých minútach zalejte suroviny vývarom a priveďte k varu.
4. Znížte teplotu a varte polievku asi 30 minút, alebo kým nie sú zeleniny dostatočne mäkké. Na konci dochuťte soľou a korením.
5. Podávajte teplé, ozdobené čerstvým tymiánom. Táto polievka je ideálna na chladné dni a určite vás zahreje.