Francúzska polievka carpathia

 

Ak máte záujem pridať do svojho pokrmu inšpirovaného Karpátmi francúzsku polievku, skúste Carpathia francúzsku cibuľovú polievku. Tu je postup na prípravu:

Suroviny:

  • 4 veľké cibule, nakrájané na tenké plátky
  • 4 lyžice masla
  • 4 lyžice múky
  • 6 šálok hovädzieho vývaru
  • 1 šálka bieleho vína
  • 1 bageta, nakrájaná na úseky
  • 2 šálky strúhanej Gruyère syra
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie

 

 

Francúzska polievka Carpathia

Príprava:

  1. Na strednom ohni rozpustite maslo v hrnci. Pridajte cibuľu a dusíme ju, až sa stane mäkkou, približne 15 minút.
  2. Vložte múku a miešajte, dokým nebude cibuľa rovnomerne pokrytá.
  3. Postupne pridávajte hovädzí vývar a víno, nechajte zmes vrieť približne 20 minút.
  4. Rúru predohrejte na 180 °C.
  5. Opražte plátky bagety v rúre, kým sa nestanú chrumkavé.
  6. Polievku nalejte do misiek a na vrch posypte strúhaným syrom Gruyère.
  7. Misky položte na plech a pečte, kým sa syr neroztopí a nezískajú zlatohnedú farbu, asi 10 minút.
  8. Podávajte polievku s chrumkavými plátkami bagety.

Verím, že táto verzia francúzskej polievky Carpathia vás nadchne! Bon appétit!

Francúzska polievka carpathia-2

2) Francúzska polievka carpathia

Francúzska polievka Carpathia je jedinečné jedlo, ktoré ohromí vaše zmysly svojou chuťou a vôňou. Príprava je jednoduchá a málo časovo náročná. V tomto blogovom príspevku sa dozviete, ako ju pripraviť pohodlne vo vašej kuchyni.

Pečené zemiakové placky

Pečené zemiakové placky

Čítať viac »

Potrebné súroviny

Aby ste si pripravili túto lahodnú polievku, budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 300 g bravčového mäsa
  • 100 g mrkvy
  • 100 g zeleru
  • 2 zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 liter vývaru (kuracieho alebo zeleninového)
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvý tymián na ozdobenie

Príprava polievky

1. Na začiatku umyte a nakrájajte všetky suroviny – mrkvu, zeler, zemiaky a cibuľu. Bravčové mäso sa nakrájajte na malé kocky.

2. Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Opekajte ju do zlatistej farby, potom pridajte bravčové mäso. Opracujte, kým sa mäso nezmení na zlatohnedé.

3. Pridajte zvyšné nakrájané zeleniny, cesnak a všetko dôkladne premiešajte. Po niekoľkých minútach zalejte suroviny vývarom a priveďte k varu.

4. Znížte teplotu a varte polievku asi 30 minút, alebo kým nie sú zeleniny dostatočne mäkké. Na konci dochuťte soľou a korením.

5. Podávajte teplé, ozdobené čerstvým tymiánom. Táto polievka je ideálna na chladné dni a určite vás zahreje.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

12 Komentárov

  1. Filip02 píše:

    Francúzska cibuľová polievka Carpathia je skutočne úžasná, už sa teším a vyskúšam si ju pripraviť doma podľa tvojho receptu.

  2. Jaromir Sobotkova píše:

    Už dnes večer ju skúsim uvariť. Určite bude chuti.

  3. Csobotkova píše:

    Mňam mňam, táto francúzska polievka carpathia vyzerá naozaj dobre, určite si ju čoskoro vyskúšam.

  4. Kocúrik123 píše:

    Wow, táto francúzska polievka vyzerá naozaj skvele! Určite ju vyskúšam. Mám rád jednoduché recepty, ktoré môžem pripraviť doma. Dúfam, že bude chutiť mojej rodine. Ďakujem za zdieľanie!

  5. JasnýNápad píše:

    Polievka s bravčovým mäsom a zeleninou? To je presne to, čo potrebujem na zimu! Skvelý recept, určite si ho uložím. Teším sa na tú vôňu v kuchyni. Dobrú chuť všetkým, čo to vyskúšajú!

  6. PohodovýMilan píše:

    Tento recept na francúzsku polievku Carpathia vyzerá úžasne! Mám rád kombináciu cibule a syra. Myslím si, že to bude perfektné jedlo na víkend s rodinou. Už sa teším na varenie!

  7. ZeleninovýGuru píše:

    Francúzska polievka s bagetou a syrom? To je sen! Tento recept je presne to, čo hľadám. Určite ho vyskúšam tento týždeň a pozvem aj priateľov. Ďakujem za skvelý tip!

  8. Marta99 píše:

    Tento recept na francúzsku polievku Carpathia vyzerá fantasticky! Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam. Milujem varenie a táto polievka určite osloví celú rodinu. Ďakujem za zdieľanie tohto úžasného receptu!

  9. Kocurik23 píše:

    Wow, táto francúzska polievka vyzerá veľmi chutne! Mám rád kombináciu cibule a syra. Som si istý, že to bude skvelé jedlo na víkend. Určite sa podelím s priateľmi o tento recept. Ďakujem!

  10. HravýJanko píše:

    Tak toto je presne to, čo som potreboval! Francúzska polievka Carpathia znie ako dokonalé jedlo na zahriatie v chladných dňoch. Nemôžem sa dočkať, kedy ju pripravím a poteším svoju rodinu. Skvelý recept!

  11. RadoslavAhoj píše:

    Tento recept ma veľmi zaujal! Mám rád polievky a táto francúzska verzia s karpatami znie neuveriteľne chutne. Určite vyskúšam a prajem všetkým dobrú chuť! Dík za inšpiráciu.

  12. Srdiecko_777 píše:

    Konečne som našla perfektný recept na polievku pre moju rodinu! Francúzska polievka Carpathia vyzerá úžasne a je jednoduchá na prípravu. Už sa teším na tú vôňu v kuchyni, keď ju budem variť!