Francúzske zemiaky s klobásou

Často sa nudíma  vysmýšľam kadejaké recepty, ale ak nemám čo navaroť tak francúzske zemiaky s klobásou je to jediné čo mi vždy napadne. Nemusím sa pri tomto recepte trápiť a zaroveň je to jednoduchosť, ktorá stále chutí. A keďže je tam klobáska, tak o miluje aj manžel. Niekedy to nahradím klobasou alebo len tak mäsom.

Vyskúúšajte aj tento môj recept: Francúzske zemiaky trochu inak. Môj orginálny recept z roku 2021, ale stále vynikajúci.

 

Francúzske zemiaky s klobásou

Francúzske zemiaky - najlepší recept / Francouzské brambory │Zuzana Machová

Recept na francúzske zemiaky s klobásou je jednoduchý a chutný. Tu je popis, ako pripraviť tento lahodný jedlo:

Prísady:

  • 4 veľké zemiaky
  • 4 klobásy
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Zemiaky dobre umyte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na malé kúsky.
  3. V panvici zohrejte olivový olej a opekajte cibuľu a cesnak, kým sa nezlúčia.
  4. Pridajte zemiaky a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  5. Opekajte zemiaky, občas ich obracajte, až kým nebudú zlatisté a mäkké.
  6. Zatiaľčo sa zemiaky opekať, opražte klobásy na inej panvici a nakrájajte ich na plátky.
  7. Keď sú zemiaky hotové, pridajte k nim klobásu a premiešajte.
  8. Podávajte na tanieroch a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

 

2)

Francúzske zemiaky s klobásou sú obľúbeným jedlom pre svoju chutnosť a jednoduchú prípravu. Tento lahodný pokrm kombinuje jemnú chuť zemiakov s výraznou klobásou, čo vytvára dokonalé jedlo na každú príležitosť. Bez ohľadu na to, či ho pripravujete na večeru pre rodinu alebo na oslavu s priateľmi, určite zabodujete!

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Aby ste si pripravili francúzske zemiaky s klobásou, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 kg zemiakov
  • 300 g klobásy (najlepšie čerstvej alebo údenej)
  • 1 cibuľa
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie
  • strúhaný syr na posypanie (voliteľné)

Postup prípravy francúzskych zemiakov s klobásou

1. Zemiaky umyte a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno. Klobásu nakrájajte na kolečka.

2. Na panvici zahrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezmäkne, potom pridajte klobásu a opekajte do zlatista.

3. Do zapekacej mise uložte vrstvu zemiakov, na ňu rozložte zmes klobásy a cibule. Pokračujte v striedaní vrstiev, kým neminiete ingrediencie.

4. Na vrch nalejte smotanu a podľa chuti posypte soľou a korením. Môžete pridať aj strúhaný syr.

5. V predhriatej rúre pečte na 180 °C asi 40 minút, alebo kým nie sú zemiaky mäkké a zlatisté.

Francúzske zemiaky s klobásou sú hotové! Podávajte ich teplé a vychutnajte si túto chutnú kombináciu v pohodlí vášho domova.

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Ijakubova píše:

    Mňam! Môžem sa tešiť, že na obed bude niečo chutné!

  2. Rlukacova píše:

    Vyzeralo to dobre, tak som to hneď vyskúšala. Veľmi dobré!

  3. Senkova Andrea píše:

    Takéto jednoduché recepty sú super, vždy sa hodia!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *