Francúzske zemiaky s klobásou

Často sa nudím a vymýšľam rôzne recepty, no ak nemám čo pripraviť, francúzske zemiaky s klobásou sú jediné, na čo mi vždy príde na um. Pri tomto pokrme sa nemusel trápiť, a jeho jednoduchá príprava je vždy chuťovo uspokojivá. A keďže sa tam nachádza klobáska, manžel to tiež miluje. Niekedy klobásu nahradím iným mäsom alebo ju úplne vynechám.

Určite vyskúšajte aj tento môj recept: Francúzske zemiaky v trochu odlišnej verzii. Môj originálny recept z roka 2021 je stále vynikajúci.

 

Francúzske zemiaky s klobásou

Francúzske zemiaky - najlepší recept / Francouzské brambory │Zuzana Machová

Recept na francúzske zemiaky s klobásou sa vyznačuje jednoduchosťou a výbornou chuťou. Tu je návod, ako si pripraviť toto lahodné jedlo:

Ingrediencie:

  • 4 veľké zemiaky
  • 4 klobásy
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na garnírovanie

Postup:

  1. Dôkladne umyte zemiaky a nakrájajte ich na tenké plátky.
  2. Olúpte cibuľu a cesnak a nasekajte na malé kúsky.
  3. Na panvici zohrejte olivový olej a opekajte cibuľu s cesnakom, kým sa nezlúčia.
  4. Pridajte zemiaky a dochuťte soľou a korením podľa vlastného vkusu.
  5. Opekajte zemiaky, občas ich prevracajte, až kým nebudú zlatisté a mäkké.
  6. Keď sa zemiaky opiekajú, na inej panvici opražte klobásy a nakrájajte ich na kolieska.
  7. Až sú zemiaky hotové, pridajte klobásu a všetko dobre premiešajte.
  8. Podávajte na tanieroch a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Francúzske zemiaky s klobásou-2

2) Francúzske zemiaky s klobásou

Francúzske zemiaky s klobásou sú obľúbenou pochúťkou pre svoju lahodnosť a jednoduchú prípravu. Tento skvostný pokrm spája jemnú chuť zemiakov s výraznou klobásou, čo vytvára dokonalú kombináciu pre akúkoľvek príležitosť. Či už ho pripravujete na rodinnú večeru alebo na oslavu s priateľmi, určite s ním zabodujete!

Ingrediencie potrebné na prípravu

Aby ste si pripravili francúzske zemiaky s klobásou, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

Ako pripraviť mangold?

Ako pripraviť mangold?

Čítať viac »

  • 1 kg zemiakov
  • 300 g klobásy (najlepšie čerstvej alebo údenej)
  • 1 cibuľa
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie
  • strúhaný syr na posypanie (voliteľné)

Postup pri príprave francúzskych zemiakov s klobásou

1. Zemiaky dôkladne umyte a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak nasekajte na drobno. Klobásu nakrájajte na kolečka.

2. Na panvici zahrejte olej a pridajte cibuľu s cesnakom. Smažte až do zmäknutia cibule, potom pridajte klobásu a opražte do zlatista.

3. Do zapekacej misy uložte vrstvu zemiakov, na ňu rozložte túto zmes klobásy a cibule. Pokračujte v striedaní vrstiev, kým nespotrebujete všetky ingrediencie.

4. Na vrchnú vrstvu nalejte smotanu a podľa chuti dosolte a okoreňte. Takisto môžete pridať aj strúhaný syr.

5. V predhriatej rúre pečte na 180 °C približne 40 minút, alebo až kým nie sú zemiaky úplne mäkké a zlatisté.

Francúzske zemiaky s klobásou sú hotové! Podávajte ich teplé a užívajte si túto lahodnú kombináciu v pohodlí vášho domova.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Ijakubova píše:

    Mňam! Môžem sa tešiť, že na obed bude niečo chutné!

  2. Rlukacova píše:

    Vyzeralo to dobre, tak som to hneď vyskúšala. Veľmi dobré!

  3. Senkova Andrea píše:

    Takéto jednoduché recepty sú super, vždy sa hodia!