Frankfurtská polievka recept

Recept 1: Frankfurtská polievka s paradajkou a ryžou

Táto frankfurtská polievka je dokonalou kombináciou paradajok a ryže, ktorá je obohatená o kúsky Frankfurtských párkov. Toto jedlo poskytuje výživné a zdravé ingrediencie, ktoré vám dodajú potrebnú energiu a zároveň zahrejú v studenom počasí.

Ingrediencie:

  • 5 ks frankfurtských párkov, nakrájaných na menšie kúsky
  • 400 g paradajok z konzervy, drvených
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájané na malé kúsky
  • 2 lyžice  oleja
  • 1/2 šálky ryže
  • 1.5L vývaru
  • soľ, korenie a petržlenová vňať

 

Postup:
1. V hrnci na strednom ohni zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Nakrájané Frankfurtské párky pridajte do hrnca s cibuľou a cesnakom a orestujte ich.

2. Potom pridajte paradajky z konzervy (v ich šťave) a nechajte varou asi 5 minút.

3. Nakoniec pridajte ryžu do hrnca so zmesou párkov a paradajok a vývar.

4. Nechajte variť na strednom ohni asi 20-30 minút, kým sa ryža neuvára.

5. Počas varu polievky dochuťte soľou, korením a podávajte s petržlenovou vňaťou.

 

Frankfurtská polievka recept

Recept 2: Frankfurtská polievka recept

Táto frankfurtská polievka je skutočne jednoduchá a rýchla. Je skvelým spôsobom ako pripraviť večeru v priebehu niekoľkých minút. Chutná kombinácia Frankfurtských párkov, špenátu a cestovín bude určite zaujímavá pre vaše chute.

Ingrediencie:

  • 500g Frankfurtských párkov, nakrájaných na menšie kúsky
  • 500g mrazeného špenátu
  • 500g cestovín
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájané na malé kúsky
  • 2L vývaru
  • soľ, korenie a petržlenová vňať na ochutenie

Postup:
1. V hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich, kým nezdobia zlatistú farbu.

2. Potom pridajte Frankfurtské párky do hrnca s orestovanou zeleninou a nechajte ich orestovať ešte asi 5 minút.

3. Pridajte mrazený špenát a dajte ho variť asi 5-7 minút. Uistite sa, že sa špenát dobre rozmrazí.

4. Pridajte cestoviny a vývar do hrnca a nechajte varou asi 10-15 minút.

5. Na záver dochuťte soľou, korením a podávajte s petržlenovou vňaťou.

 

Frankfurtská polievka s kukuricou

Recept 3: Frankfurtská polievka s kukuricou

Táto frankfurtská polievka s kukuricou je inšpirovaná tradičným receptom. Kombinácia chutí z kukurice, Frankfurtských párkov a aromatických korenín vytvára jedinečnú chuťovú paletu, ktorá patrí k nemeckým špecialitám.

Ingrediencie:

  • 500g Frankfurtských párkov, nakrájaných na malé kúsky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na menšie kúsky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 šálka kukurice z konzervy
  • 2 L vývaru
  • soľ, korenie a petržlenová vňať na ochutenie

Postup:
1. V hrnci na strednom ohni si rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Počkajte, kým cibuľa zmäkne a zlatistá.

2. Potom pridajte nakrájané Frankfurtské párky a orestujte ich spolu s cibuľou asi 5 minút.

3. Pridajte kukuricu z konzervy do vývaru a nechajte ju variť asi 5 minút.

4. Nakoniec pridajte Frankfurtské párky do vývaru a nechajte varou zhruba 10-15 minút.

5. Do polievky dochuťte soľou, korením a podávajte s petržlenovou vňaťou.

Zhrnutie:

Frankfurtská polievka je jednoduchá, rýchla a všestranná. Môžete ju prispôsobiť podľa svojich chuťových preferencií a pridať svoje obľúbené ingrediencie na rozšírenie chutí. V každom prípade je táto polievka skvelán spôsob, ako rýchlo a ľahko pripraviť chutný obed pre celú rodinu. Skús si uvariť a ochutnať jednu z týchto verzií frankfurtskej polievky a uistite sa, že vám budú chutiť.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *