Recept 1: Frankfurtská polievka s paradajkou a ryžou
Táto frankfurtská polievka je dokonalou kombináciou paradajok a ryže, ktorá je obohatená o kúsky Frankfurtských párkov. Toto jedlo poskytuje výživné a zdravé ingrediencie, ktoré vám dodajú potrebnú energiu a zároveň zahrejú v studenom počasí.
Ingrediencie:
- 5 ks frankfurtských párkov, nakrájaných na menšie kúsky
- 400 g paradajok z konzervy, drvených
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
- 3 strúčiky cesnaku, nakrájané na malé kúsky
- 2 lyžice oleja
- 1/2 šálky ryže
- 1.5L vývaru
- soľ, korenie a petržlenová vňať
Postup:
1. V hrnci na strednom ohni zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Nakrájané Frankfurtské párky pridajte do hrnca s cibuľou a cesnakom a orestujte ich.
2. Potom pridajte paradajky z konzervy (v ich šťave) a nechajte varou asi 5 minút.
3. Nakoniec pridajte ryžu do hrnca so zmesou párkov a paradajok a vývar.
4. Nechajte variť na strednom ohni asi 20-30 minút, kým sa ryža neuvára.
5. Počas varu polievky dochuťte soľou, korením a podávajte s petržlenovou vňaťou.
Recept 2: Frankfurtská polievka recept
Táto frankfurtská polievka je skutočne jednoduchá a rýchla. Je skvelým spôsobom ako pripraviť večeru v priebehu niekoľkých minút. Chutná kombinácia Frankfurtských párkov, špenátu a cestovín bude určite zaujímavá pre vaše chute.
Ingrediencie:
- 500g Frankfurtských párkov, nakrájaných na menšie kúsky
- 500g mrazeného špenátu
- 500g cestovín
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
- 3 strúčiky cesnaku, nakrájané na malé kúsky
- 2L vývaru
- soľ, korenie a petržlenová vňať na ochutenie
Postup:
1. V hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich, kým nezdobia zlatistú farbu.
2. Potom pridajte Frankfurtské párky do hrnca s orestovanou zeleninou a nechajte ich orestovať ešte asi 5 minút.
3. Pridajte mrazený špenát a dajte ho variť asi 5-7 minút. Uistite sa, že sa špenát dobre rozmrazí.
4. Pridajte cestoviny a vývar do hrnca a nechajte varou asi 10-15 minút.
5. Na záver dochuťte soľou, korením a podávajte s petržlenovou vňaťou.
Recept 3: Frankfurtská polievka s kukuricou
Táto frankfurtská polievka s kukuricou je inšpirovaná tradičným receptom. Kombinácia chutí z kukurice, Frankfurtských párkov a aromatických korenín vytvára jedinečnú chuťovú paletu, ktorá patrí k nemeckým špecialitám.
Ingrediencie:
- 500g Frankfurtských párkov, nakrájaných na malé kúsky
- 1 cibuľa, nakrájaná na menšie kúsky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 šálka kukurice z konzervy
- 2 L vývaru
- soľ, korenie a petržlenová vňať na ochutenie
Postup:
1. V hrnci na strednom ohni si rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Počkajte, kým cibuľa zmäkne a zlatistá.
2. Potom pridajte nakrájané Frankfurtské párky a orestujte ich spolu s cibuľou asi 5 minút.
3. Pridajte kukuricu z konzervy do vývaru a nechajte ju variť asi 5 minút.
4. Nakoniec pridajte Frankfurtské párky do vývaru a nechajte varou zhruba 10-15 minút.
5. Do polievky dochuťte soľou, korením a podávajte s petržlenovou vňaťou.
Zhrnutie:
Frankfurtská polievka je jednoduchá, rýchla a všestranná. Môžete ju prispôsobiť podľa svojich chuťových preferencií a pridať svoje obľúbené ingrediencie na rozšírenie chutí. V každom prípade je táto polievka skvelán spôsob, ako rýchlo a ľahko pripraviť chutný obed pre celú rodinu. Skús si uvariť a ochutnať jednu z týchto verzií frankfurtskej polievky a uistite sa, že vám budú chutiť.