Frankfurtská polievka so zeleninou

Frankfurtská polievka so zeleninou je dokonalou voľbou pre všetkých, ktorí hľadajú sýtu a chutnú polievku, ktorá je zároveň aj zdravá. Táto polievka je plná farieb a chutí, základom je vývar a do neho sú pridané rôzne druhy zeleniny ako paradajky, zemiaky alebo mrkva. Ak chcete vyskúšať tento recept, nasledujúce sú tri verzie, aby ste sa mohli rozhodnúť, ktorá vám bude vyhovovať najviac.

 

Prvý recept som pripravila takto:

Ingrediencie:

  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 ks mrkvy
  • 2 ks zemiakov
  • 2 ks paradajky paradajok
  • 1 červená paprika (na plátky)
  • 1 zelená paprika
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 pohár vývaru
  • 4 poháre vody
  • 8 – 10 frankfurtských klobás
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlenová vňaťka

Príprava:

1. Očistite a nakrájajte zeleninu na malé kocky, alebo pásiky. Cibuľu nakrájajte na jemno.

2. Rozohrejte olej v hrnci a pridajte cibuľu a cesnak. Dobre orestujte ich do zlatista.

3. Pridajte mrkvu, zemiaky, paradajky a papriky a orestujte ich asi 10 minút.

4. Pridajte vývar, vodu, soľ a korenie a nechajte zmes variť asi 20 minút.

5. Odstráňte klobásy z klobásovnicou a nakrájajte ich na kolieska.

6. Pridajte klobásy do polievky a varíte ďalších 5 minút kým sa klobása neohreje.

7. Podávajte s petržlenovou vňaťou.

 

Frankfurtská polievka so zelninou
Frankfurtská polievka so zelninou

Recept 2: Frankfurtská polievka so zeleninou

Ingrediencie:

  • 2 cibule
  • 3 mrkvy
  • 3 zemiaky
  • 2 paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica soli
  • 1 lyžička korenia
  • 1 pohár vývaru
  • 4 – 5 pohárov vody
  • 8 -10 frankfurtských klobás
  • petrželka

Príprava:

1. Očistite a nakrájajte zeleninu na malé kocky. Cibuľu nakrájajte na jemno a cesnak jemne posekajte.

2. Rozohrejte olivový olej vo väčšom hrnci na strednej teplote a orestujete cibuľu a cesnak do zlatista.

3. Pridajte paradajky, mrkvu a zemiaky a orestujte ich asi 10 minút.

4. Pridajte vývar, vodu, soľ a korenie a nechajte zmes variť 30-35 minút, kým sa zelenina nezmäkne.

5. Odstráňte klobásy z klobásovnicou a nakrájajte ich na kolieska.

6. Pridajte klobásy na posledných 5 minút a varíte, kým sa klobása neohreje.

7. Polievku ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte horúcu.

 

 

Recept 3: Frankfurtská polievka so zeleninou

Ingrediencie:

  • 1 cibuľa
  • 3 mrkvy
  • 4 zemiaky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 pohár šošovice / fazule (možno aj zmrazené)
  • 1 lyžička mletého korenia
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžica oleja
  • 4 frankfurtských klobás
  • Petržlenová vňať na ozdobu

Príprava:

1. Orezanú zeleninu opečieme na oleji v hrnci do zlatista.

2. Pridáme šošovicu alebo fazuľu, korenie, papriku, soľ a zalijeme vodou.

3. Necháme všetko variť, kým zelenina nebude mäkká a šošovica alebo fazuľa zmäknutá.

4. Odstráňte klobásy z klobásovnicou a nakrájajte na drobné kúsky.

5. Pridajte klobásy do polievky a varíme spolu ešte 10-15 minút.

6. Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

 

Frankfurtská polievka so zeleninou je zdravá a chutná polievka, ktorá môže byť dokonalým obedom alebo večerou. Každá verzia tohoto receptu poskytuje inú kombináciu zeleniny a prísad, takže si môžete vybrať najlepšiu pre váš vkus. Medzitým, táto polievka je dokonalou voľbou pre tých, ktorí hľadajú zdravú, chutnú a sýtu alternatívu pre bežné polievky s ryžou alebo cestovinami. Tak prečo si ju nevyskúšať?

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *