Ganache z bielej čokolády

Ak máte radi bielej čokolády, môžem vám priniesť jeden úžasný recept na lahodnú ganache z bielej čokolády. Tu je, ako na to:

Potrebné suroviny:

  • 200 g bielej čokolády (najlepšie s obsahom kakaa okolo 30%)
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice masla

 

Ganache z bielej čokolády

Postup:

  1. Varte smotanu v hrnci na miernom ohni, kým sa nezačne cítiť teplejšie, ale nehreje sa až do varu.
  2. Odoberajte hrniec zo sporáka a pridajte do neho kúsok bielej čokolády a maslo. Premiešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a získa hladkú konzistenciu.
  3. Nechajte zmes trochu vychladnúť a potom ju dajte do chladničky na minimálne jednu hodinu, aby stuhla a získala hustejšiu konzistenciu.
  4. Počas tejto doby môžete pripraviť napríklad krémovej torty, ktorej dáte ganache na vrch a okraje, alebo ho použite ako náplň do koláčov.

Teraz by ste mali mať dokonalú ganache z bielej čokolády, ktorú môžete použiť ako sladkú a krémovú vrstvu na svoje dezerty. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *