Ganache z bielej čokolády

Ak máte radi bielej čokolády, môžem vám priniesť jeden úžasný recept na lahodnú ganache z bielej čokolády. Tu je, ako na to:

Potrebné suroviny:

  • 200 g bielej čokolády (najlepšie s obsahom kakaa okolo 30%)
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice masla

 

Ganache z bielej čokolády

Postup:

  1. Varte smotanu v hrnci na miernom ohni, kým sa nezačne cítiť teplejšie, ale nehreje sa až do varu.
  2. Odoberajte hrniec zo sporáka a pridajte do neho kúsok bielej čokolády a maslo. Premiešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a získa hladkú konzistenciu.
  3. Nechajte zmes trochu vychladnúť a potom ju dajte do chladničky na minimálne jednu hodinu, aby stuhla a získala hustejšiu konzistenciu.
  4. Počas tejto doby môžete pripraviť napríklad krémovej torty, ktorej dáte ganache na vrch a okraje, alebo ho použite ako náplň do koláčov.

Teraz by ste mali mať dokonalú ganache z bielej čokolády, ktorú môžete použiť ako sladkú a krémovú vrstvu na svoje dezerty. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 200 g bielej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie (minimálne 33 %)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu (voliteľné)
  • Štipka soli (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava čokolády: Bielej čokoláde odstráňte obal a nakrájajte ju na malé kocky. Tým zabezpečíte, že sa čokoláda rovnomerne rozpustí.

  2. Zohriatie smotany: V menšom hrnci alebo v mikrovlnnej rúre zohrejte smotanu na šľahanie, kým nezačne jemne vrieť. Nemusí sa variť, stačí ju zohriať na vysokú teplotu.

  3. Zmiešanie: Hneď ako je smotana horúca, nalejte ju na pripravené kúsky bielej čokolády. Nechajte stáť asi 1-2 minúty, aby sa čokoláda začala taviť.

  4. Miešanie: Pomocou metličky alebo špachtle jemne zamiešajte zmes, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a nevytvorí hladkú emulziu. Ak sa objavia hrudky, môžete zmes opatrne zahriať na nízkej teplote a opäť zamiešať.

  5. Pridanie chutí: Ak používate vanilkový extrakt alebo štipku soli, teraz je ten správny čas, aby ste ich pridali do zmesi a dobre premiešali.

  6. Chladenie: Ganache môžete použiť ihneď na polievanie dezertov alebo nátieranie na torty. Ak chcete ganache zahustiť, nechajte ju vychladnúť pri izbovej teplote alebo ju dajte do chladničky na 1-2 hodiny, kým dosiahne požadovanú konzistenciu.

  7. Podávanie: Pred použitím na torty alebo koláče vám odporúčam nechať ganache na chvíľu pri izbovej teplote, aby sa zmäkla, čo uľahčí aplikáciu.

Tipy:

  • Ganache z bielej čokolády je skvelý na zdobenie, náplne, alebo ako poleva na zdobenie koláčikov a dezertov.
  • Môžete experimentovať s pridaním rôznych chutí, ako sú citrusové kôry, mätový extrakt alebo dokonca likéry.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Kocúrko píše:

    Tento recept na ganache z bielej čokolády vyzerá skvele! Určite ho vyskúšam na mojej nasledujúcej oslave. Milujem bielu čokoládu a toto sa zdá byť perfektné. Ďakujem za zdieľanie tohto úžasného tip!

  2. Jasné slniečko píše:

    Nedávno som objavila tento recept a musím povedať, že je to skutočný poklad! Ganache z bielej čokolády je tak krémová a chutná. Už sa teším, ako ju použijem na tortu. Ďakujem za inšpiráciu!

  3. Cukríček22 píše:

    Wow, tento recept vyzerá jednoducho fantasticky! Určite ho vyskúšam, lebo milujem bielu čokoládu. Dúfam, že mi to víde tak dobre ako vám! Dám vedieť, ako sa podarilo. Skvelý príspevok!

  4. MačkaMia píše:

    Ganache z bielej čokolády? To je presne to, čo potrebujem do svojich dezertov! Vaše inštrukcie sú veľmi jasné a jednoduché na sledovanie. Teším sa na výsledok a verím, že bude úžasný. Ďakujem!

  5. Zelený špagetka píše:

    Tento recept ma úplne nadchol! Biela čokoláda je moja obľúbená a ganache mi vždy pripadala tak luxusne. Určite to vyskúšam cez víkend na rodinnej oslave. Veľké ďakujem za tento úžasný nápad!

  6. Kvetinka123 píše:

    Recept na ganache z bielej čokolády je pre mňa ako splnený sen! Milujem sladkosti a toto vyzerá ako perfektný spôsob, ako si ich pripraviť doma. Veľmi sa teším na jeho prípravu podľa vášho návodu.

  7. Bublinkový sen píše:

    Toto je presne ten recept, ktorý som hľadala! Biela čokoláda je moja slabosť a ganache sa vždy hodí k tortám alebo koláčom. Ďakujem za podrobný návod, určite ho použijem už tento víkend.

  8. _Pohoda_56 píše:

    ‚Wow‘, toto vyzerá skvele! Ganache z bielej čokolády by mohla byť ideálna na moje obľúbené dezerty! Naozaj ocenujem vašu snahu podeliť sa o tento úžasný recept s nami všetkými!

  9. _Radosť_ píše:

    ‚Takto chutná radosť!‘, to si hovorím pri pohľade na tento recept! Biela čokoládová ganache? To bude dokonalé pre mojich priateľov pri pečení torty pre narodeniny. Určite vyskúšam váš návod!

  10. _HravýLíška_ píše:

    ‚Ahojte všetci!‘, po prečítaní článku som dostala chuť na bielu čokoládovú ganache okamžite! Je to skvelý nápad použiť ju do koláčov alebo len tak ako dezert s ovocím. Ďakujem za super tip!‘

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *