Ak chcete pripraviť varenú čokoládovú polevu, budete potrebovať tieto ingrediencie:
- 100 gramov horké čokolády
- 3 polievkové lyžice mlieka
- 3 polievkové lyžice cukru
- 1 lyžičku masla
Postup:
- Najskôr rozpustite horkú čokoládu vo vodnom kúpeli alebo vo vyhrievacej miske nad hrncom s vriacou vodou.
- Pridajte mlieko a cukor do rozpustenej čokolády a zmes miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.
- Následne pridajte lyžičku masla do zmesi a dôkladne premiešajte, kým poleva nezjemnie a nebude hladká.
- Hotovú čokoládovú polevu použite ihneď na zdobenie dezertov alebo tort.
Varená čokoláda – poleva
Toto je základný recept na varenú čokoládovú polevu. Môžete experimentovať s prídavkom rôznych prísad, ako je vanilkový extrakt alebo karamel, pre pridanie ďalších chutí.