Ak hľadáte inšpiráciu na recepty na Gratinované bravčové rebierko, tu sú ďalšie dva recepty:
Recept 1:
**Gratinované bravčové rebierko s cesnakovou omáčkou**
Prísady:
- 4 ks bravčové rebierka
- soľ a korenie na dochutenie
- 2 lyžice olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice múky
- 300 ml mlieka
- 100 g strúhaného tvrdého syra (napr. cheddar alebo parmezán)
- rozmarín na ozdobenie
Postup:
1. Rebierka osolíme a okoreníme podľa chuti.
2. Rebartá opečieme na panvici na olivovom oleji, kým nezískajú zlatú farbu zo všetkých strán. Odložíme na stranu.
3. V hrnci rozpustíme maslo a pridáme pretlačený cesnak. Smažíme, kým cesnak nezačne voňať.
4. Pridáme múku a miešame, kým nevznikne hladká zmes.
5. Postupne prilievame mlieko za stáleho miešania, až kým zmes nezhustne na žiaducu konzistenciu omáčky.
6. Do vzniknutej omáčky pridáme strúhaný syr a miešame, kým sa syr nerozpustí.
7. Opečené rebierka uložíme do pekáča a prelejeme cesnakovou omáčkou.
8. Pekáč dáme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 20-25 minút, kým sa rebierka dobre prehrejú a omáčka sa začne zlatiť.
9. Hotové rebierka ozdobíme čerstvým rozmarínom a podávame s prílohou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!
Recept 2:
**Gratinované bravčové rebierko s horčicovou glazúrou**
Prísady:
- 4 ks bravčové rebierka
- soľ a korenie na dochutenie
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice medu
- 2 lyžičky horčice
- 2 lyžičky worcesterská omáčka
- 1 lyžička čerstvo nasekaného tymianu
- 100 g strúhaného syra (napr. gouda alebo ementál)
Postup:
1. Rebierka osolíme a okoreníme podľa chuti.
2. Na panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme rebierka, až kým nezískajú zlatú farbu zo všetkých strán. Odložíme na stranu.
3. V miske si pripravíme glazúru: zmiešame med, horčicu, worcesterskú omáčku a čerstvý tymian.
4. Opečené rebierka položíme do pekáča a povrch potrieme pripravenou glazúrou.
5. Posypeme strúhaným syrom.
6. Pekáč dáme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 20-25 minút, kým sa rebierka dobre prehrejú a syr sa roztopí a získá zlatú farbu.
7. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!
Dúfam, že tieto recepty sú pre vás inšpiráciou a pomôžu k vytvoreniu skvelej grilovanej konzumácie.