Grilovaná bravčová krkovička

Grilovaná bravčová krkovička je skvelá voľba pre tých, ktorí milujú mäso. Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok je vynikajúci. Tu je recept na grilovanú bravčovú krkovičku:

Ingrediencie:

  • 4 kusy bravčovej krkovičky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobno
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice soli
  • 1 polievková lyžica korenia
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 polievková lyžica papriky
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • citrónová šťava na dochutenie

 

Grilovaná bravčová krkovička

Postup:

  1. V malej miske skombinujte soľ, korenie, cukor a papriku.
  2. Mäso dôkladne umyte a osušte.
  3. Povrch mäsa potrite olivovým olejom a natrite zmesou soli a korenia.
  4. Nechajte mäso odpočívať v chladničke minimálne 1 hodinu (alebo počas celej noci pre hlbšiu chuť).
  5. Predhrejte gril na stredne vysokú teplotu.
  6. Položte mäso na gril a grilujte približne 4-5 minút z každej strany, kým nezíska pekne zlatohnedú farbu.
  7. Počas grilovania pravidelne obracajte a potierajte olejom s citrónovou šťavou.
  8. Ako sa mäso dokončuje, nechajte ho chvíľu odpočívať prikryté fóliou.
  9. Nakrájajte na plátky a servírujte so zeleninovým šalátom alebo pečenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

Grilovaná bravčová krkovička - 2

2) Grilovaná bravčová krkovička

Ingrediencie:

Ako nakrájať kapustu?

Ako nakrájať kapustu?

Čítať viac »

  • 4 plátky bravčovej krkovičky (cca 1,5 cm hrubé)
  • 4 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica medu
  • 1 čajová lyžička mletej papriky (sladkej alebo pikantnej, podľa preferencií)
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Citrón na dochutenie (voliteľné)

Postup:

  1. Marináda: V miske spojte olivový olej, pretlačený cesnak, sójovú omáčku, med, mletú papriku, oregano, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky zložky skombinovali.

  2. Marinovanie: Plátky bravčovej krkovičky ponorte do marinády, dôkladne ich ňou potrite a nechajte marinovať v chlade aspoň 1 hodinu, najlepšie cez noc. Tento proces pomôže mäsu získať bohatšiu chuť.

  3. Grilovanie: Pred grilovaním si zohrejte gril na strednú teplotu. Plátky krkovičky položte na gril a grilujte asi 6-8 minút z každej strany, kým nie sú zlatohnedé a dôkladne prepečené. Doba grilovania môže závisieť od hrúbky mäsa a teploty grilu.

  4. Odpočinok: Po grilovaní nechajte plátky krkovičky ešte chvíľu odpočívať (5-10 minút), aby sa šťavy usadili a mäso bolo šťavnatejšie.

  5. Servírovanie: Podávajte s varenými zemiakmi, grilovanou zeleninou alebo čerstvým šalátom. Môžete pokvapkať čerstvým citrónom pre osvieženie chuti.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Miska123 píše:

    Grilovaná bravčová krkovička je skvelý recept! Mám rád, keď je mäso šťavnaté a dobre ochutené. Určite ho vyskúšam počas víkendu. Ďakujem za tip, to bude mňamka!

  2. ZabavnyPanda píše:

    Tento recept na grilovanú krkovičku vyzerá fantasticky! Milujem jednoduché a chutné jedlá. Po prečítaní som sa už na grilovanie tešil. Nech sa páči, idem na to! Dobrú chuť všetkým!

  3. JankoM píše:

    Ďakujem za tento úžasný recept! Bravčová krkovička na grile je moja obľúbená voľba. Určite vyskúšam marinádu s medom, to znie super! Teším sa na skvelý večer s rodinou a chutným jedlom.

  4. KocurKocour píše:

    Wow, tento recept ma nadchol! Grilovanie je moja vášeň a krkovička vyzerá výborne. S pridaním citrónu to bude dokonalé. Už sa neviem dočkať, kedy si pripravím vlastný grill party!

  5. Slnecnica88 píše:

    Toto je presne to, čo potrebujem pre svoje grilovanie s priateľmi! Jednoduchý recept a chutné ingrediencie sú kombinácia snov. Hneď si ho uložím a vyskúšam už tento víkend!

  6. StastnyPes píše:

    Super recept na grilovanú krkovičku! Veľmi ma zaujal postup marinovania. Verím, že výsledok bude skvelý. Ďakujem za inšpiráciu a určite sa o svoje skúsenosti podelím s kamarátmi!

  7. KreativneRuky píše:

    Tento recept je proste úžasný! Grilovaná bravčová krkovička mi vždy spraví radosť. Kombinácia cesnaku a olivového oleja znie veľmi lákavo. Teším sa na výsledok po grilovaní s rodinou!

  8. _MiniFrog_ píše:

    „Grilovačka“ takto krásne napísaná určite osloví mnohých z nás! Rád varím pre svojich priateľov a toto je presne tá inšpirácia, ktorú som hľadal. Nezabudnem pridať citrónovú šťavu pre extra chuť.

  9. _ZelenyListok_ píše:

    „Tento recept sa mi veľmi páči! Grilovanie milujem a bravčová krkovička je vždy skvelou voľbou. Po týchto radách si pripravím chutný obed hneď zajtra! Prajem veľa šťastia všetkým pri grilovaní.“