Grilovaná krkovička v pivnej marináde

 

Čo potrebujeme:

– 1 kg krkovičky (svinové mäso)
– 500 ml piva
– 4 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice medu
– 1 lyžica horčice
– soľ, mleté čierne korenie, paprika, olej na grilovanie

 

Grilovaná krkovička v pivnej marináde

Pokyny:

1. Mäso dôkladne očistíme od šliach a nakrájame na rovnaké porcie.
2. V miske skombinujeme pivo, nastrúhaný cesnak, med, horčicu, soľ, korenie a papriku.
3. Kúsky krkovičky ponoríme do marinády a necháme aspoň hodinu odpočívať v chladničke.
4. Následne mäso vyberieme z marinády a necháme odkvapkať.
5. Na rozohriatom grile ho opékame z oboch strán dozlatista a podľa chuti dochucujeme soľou a korením.
6. Servírujeme s prílohou podľa vlastného uváženia.

Prajem príjemný apetít!

 

Kuracie prsia s kokosovým mliekom

Kuracie prsia s kokosovým mliekom

Čítať viac »

Grilovaná krkovička v pivnej marináde - 2

2) Grilovaná krkovička v pivnej marináde

Potrebné ingrediencie:

  • 1 kg krkovičky (plátky)
  • 330 ml piva (najlepšie svetlého)
  • 4 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 2 lyžice medu
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička papriky (sladkej alebo pálivej podľa preferencií)
  • Soľ a čierne korenie podľa potreby
  • Čerstvé bylinky (napr. rozmarín alebo tymián) na dochucovanie (voliteľne)

Príprava:

  1. Výroba marinády: V miske skombinujte pivo, cesnak, med, sójovú omáčku, horčicu, olivový olej, papriku, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešajte, aby ste zabezpečili, že sa všetky suroviny dobre spoja.
  2. Marinovanie mäsa: Krkovičku umyte a osušte papierovou utierkou. Potom ju vložte do plastového sáčku alebo misky a zalejte pripravenou marinádou. Dbajte na to, aby bola krkovička dôkladne obalená marinádou. Uzavrite sáčok alebo prikryte misku a nechajte marinovať v chladničke minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc.
  3. Grilovanie: Pred grilovaním vyberte krkovičku z chladničky a nechajte ju chvíľu ohriať na izbovú teplotu (približne 30 minút). Gril rozohrejte na strednú teplotu. Krkovičku vytiahnite z marinády (môžete si ponechať trochu marinády na potieranie počas grilovania) a položte ju na gril.
  4. Grilovanie: Grilujte krkovičku približne 6-8 minút z každej strany, alebo kým vnútorná teplota nedosiahne 70°C. Počas grilovania ju môžete potierať zvyškami marinády na zvýraznenie chuti.
  5. Servírovanie: Po ugrilovaní nechajte krkovičku odpočívať 5-10 minút pred krájaním. Podávať ju môžete s grilovanou zeleninou, zemiakovým šalátom alebo čerstvým chlebom.
  6. Užite si to: Grilovaná krkovička v pivnej marináde je výborné jedlo na letné grilovačky a oslavy. Prajem príjemné maškrtenie!

Prajem dobrú chuť!

Grilovaná krkovička v marináde z piva predstavuje vynikajúcu voľbu pre letné barbecue. Tu je recept, ktorý by ste mali vyskúšať:

**Potrebné suroviny:**
– 4 kusy krkovičky
– 1 plechovka piva
– 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
– 2 lyžice medu
– 2 lyžice horčice
– 2 lyžice sójovej omáčky
– čerstvo mleté čierne korenie
– soľ podľa chuti

**Pokyny:**
1. Do misky zmiešajte pivo, med, horčicu, sójovú omáčku, nasekaný cesnak, čierne korenie a soľ. Týmto pripravíte marinádu na krkovičku.
2. Krkovičky vložte do veľkej misky alebo do uzatvárateľného plastového vrecka a zalejte ich marinádou. Uistite sa, že sú všetky kusy dôkladne pokryté.
3. Nechajte krkovičky marinovať v chladničke minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc. Toto umožní mäsu absorbovať všetky chute.
4. Predhrejte gril na strednú teplotu a opláchnite krkovičky studenou vodou.
5. Uložte krkovičky na gril a grilujte ich približne 5-7 minút z každej strany, alebo až do momentu, keď budú dobre prepečené.
6. Po grilovaní odložte krkovičky z grilu a nechajte ich odpočívať niekoľko minút. Potom ich nakrájajte na tenké plátky a podávajte ešte teplé.

Hotové grilované krkovičky v pivnej marináde sa skvele hodia s rôznymi prílohami, ako sú zemiakový šalát, špargľa alebo dusená zelenina. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. Mickey123 píše:

    Grilovaná krkovička znie fantasticky! Nikdy by som si nemyslel, že pivo môže tak vylepšiť chuť mäsa. Určite to vyskúšam na našej rodinnej grilovačke. Dúfam, že to bude chutiť všetkým!

  2. CukrikovaDusa píše:

    Wow, toto je presne to, čo hľadám! Grilovaná krkovička s pivom a cesnakom? To musí byť lahôdka. Už sa neviem dočkať, kedy to pripravím. Veľká vďaka za skvelý recept!

  3. JankoM píše:

    Tento recept vyzerá úžasne! Krkovička na grile je pre mňa niečo ako sviatok. Mám rád med a horčicu, takže kombinácia s pivom ma naozaj nadchla. Určite skúsim aj s bylinkami.

  4. MartaL píše:

    Pripravujem grilovanie každý víkend a tento recept mi veľmi pomôže! Pivná marináda znie super a verím, že mäsko bude šťavnaté. Už sa teším na túto delikatesu!

  5. DandyCat88 píše:

    Skvelý tip! Milujem grilované jedlo a kombinácia piva s krkovičkou ma veľmi láka. Vždy som sa bál marinovať mäso, ale podľa vášho postupu to vyzerá jednoducho. Ďakujem za inšpiráciu!

  6. Kvetinka2020 píše:

    Wow, tento recept sa mi páči! Grilovanie je moje obľúbené hobby a táto marináda vyzerá tak chutne. Urobím ju tento víkend pre rodinu a verím, že ich ohromím.

  7. PohodovyChalan píše:

    ‚Grilovaná krkovička v pivnej marináde‘ – to znie ako niečo z reštaurácie! Naozaj sa teším na prípravu tejto pochúťky doma. Dúfam, že všetci budú nadšení!

  8. _Srdiecko_123_ píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ – to je presne to, čo potrebujem počuť po takom úžasnom recepte! Grilovanie je moja vášeň a chcem si pripraviť túto krkovičku pre priateľov už čoskoro.

  9. _CervenaRuzicka_7_ píše:

    ‚Skvelý recept!‘ Tento spôsob grilovania mäsa ma veľmi oslovuje. Pivná marináda? To som ešte neskúsila a už teraz viem, že to musí byť fantastické!

  10. @Bubko24 píše:

    ‚Vynikajúca kombinácia!‘ Tento recept ma nadchol už pri prvých riadkoch. Krkovica na grile so skvelou marinádou určite urobí dojem na každého hosta.

  11. Janko123 píše:

    Tento recept na grilovanú krkovičku je skvelý! Pivo a med vytvárajú fantastickú marinádu. Určite to vyskúšam na víkendovej grilovačke. Určite to bude hit medzi priateľmi, mám rád jednoduché a chutné recepty!

  12. Kocurik89 píše:

    Wow, tento recept vyzerá úžasne! Milujem krkovičku a kombinácia s pivom znie skvele. Pripravím to na rodinnej oslave, určite sa všetci potešia. Ďakujem za tipy na marinádu, sú super!

  13. PetrikSvetlonos píše:

    Perfektný recept! Mám rád grilovanie a tento spôsob prípravy krkovičky ma zaujal. Čoskoro ho vyskúšam, verím, že bude chutiť famózne. Určite pridám aj bylinky na dochutenie!

  14. MiriamkaZeleninka píše:

    Tento recept je presne to, čo potrebujem! Krkovička s pivom? To znie výborne! Teším sa na grilovačku s rodinou. Určite pridám aj nejakú zeleninu ako prílohu. Dúfam, že sa všetkým bude páčiť!

  15. Bubko39 píše:

    Skvelý nápad na grilovanie! Krkovička v pivnej marináde znie lákavo a určite to okorení naše letné večere. Už sa teším, ako si pochutnáme s priateľmi! Tento recept si ukladám!

  16. ZuzanaKucharka píše:

    Milujem jednoduché a chutné jedlá ako je táto krkovička! Pivná marináda? To musím skúsiť! Dobrý nápad pre letné grilovačky, teším sa už teraz na výsledok. Ďakujem za inšpiráciu!

  17. TomikGriluje píše:

    ! Super recept na krkovičku! Grilovanie je moja vášeň a táto marináda má potenciál byť dokonalá. Verím, že mäsko bude šťavnaté a plné chuti. Už mám chuť vyskúšať to hneď zajtra!

  18. _Radoslav_21_ píše:

    ! Tento recept vyzerá veľmi chutne! Kombinácia piva a medu ma veľmi zaujala. Na letných večerných oslavách by mohol byť skutočne hitom! Ďakujem za inspiráciu k vareniu doma.

  19. __Kika__Cook__ píše:

    ! Toto je presne to jedlo, ktoré hľadám pre svoje víkendové grilovanie s rodinou. Pivná marináda? Genius nápad! Teším sa na tú chuť a atmosféru pri stole s blízkymi.

  20. _FilipinoFun_ píše:

    Parádny recept na grilovanú krkovičku! Znie veľmi chutne a jednoducho sa pripravuje. V lete si takéto jedlo užívame najviac, určite ho vyskúšame pri ďalšej oslave alebo pikniku!