Grilované bravčové rebierko

Určite! Tu sú pre vás dva recepty na grilované bravčové rebierka:

Recept 1: Marinované grilované bravčové rebierka

Budete potrebovať:

  • 4 kusy bravčového rebierka
  • 4 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekaného)
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 1 čajová lyžička sušenej horčice
  • 1 čajová lyžička cesnaku v prášku
  • Čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • Soľ na dochutenie

Pokyny:

  1. V malom mixéri skombinujte sójovú omáčku, med, nasekaný cesnak, mletú papriku, sušenú horčicu, cesnak v prášku, čierne korenie a soľ. Vytvorte marinádu.
  2. Umietnite grilovacie rebierka do mäkkej misy a marinádu vylejte na ne. Dobre premiešajte, aby sa marináda rovnomerne rozložila.
  3. Nechajte rebierka marinovať v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne však cez noc, aby sa vytvorila bohatá chuť.
  4. Predtým, než začnete, predhrejte gril na stredné teploty. Rebierka opečte na grile približne 4-5 minút z oboch strán, alebo až dosiahnu vnútornú teplotu 68 °C.
  5. Vyberte rebierka z grilu a nechajte ich chvíľu odpočívať pod pokrievkou. Potom ich nakrájajte na porcie a podávajte s prílohou podľa vašich preferencií.

 

Grilované bravčové rebierko

Recept 2: Kórejské grilované bravčové rebierka

Divina na víne a rozmaríne

Divina na víne a rozmaríne

Čítať viac »

Budete potrebovať:

  • 4 kusy bravčového rebierka
  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 1/4 šálky hnedého cukru
  • 2 polievkové lyžice sezamového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekaného)
  • 1 čajová lyžička mletej horčice
  • 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
  • 1 čajová lyžička sušeného zázvoru v prášku
  • Soľ na dochutenie

Pokyny:

  1. V miske zmiešajte sójovú omáčku, hnedý cukor, sezamový olej, nasekaný cesnak, horčicu, červenú papriku, práškový zázvor a soľ. Týmto spôsobom pripravia marinádu.
  2. Umietnite grilovacie rebierka do mäkkej misy a nalejte na ne marinádu. Dobre premiešajte, aby sa zmes rovnomerne rozložila na povrchu rebierok.
  3. Nechajte rebierka marinovať v chladničke minimálne 1 hodinu, no ak máte možnosť, nechajte ich marinovať cez noc pre ešte silnejšiu chuť.
  4. Predhrejte gril na stredné teploty. Rebierka opečte na grile približne 4-5 minút z oboch strán, alebo až dosiahnu vnútornú teplotu 68 °C.
  5. Po grilovaní vyberte rebierka a nechajte ich trochu odpočívať pod pokrievkou. Potom ich nakrájajte na porcie a podávajte s rôznymi prílohami, ako je ryža a zeleninový šalát.

Verím, že si tieto recepty vychutnáte! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa pýtať.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Pali123 píše:

    Tento recept na grilované rebierka vyzerá skvele! Už sa teším, ako ho vyskúšam na grile s rodinou. Sójová omáčka a med znie ako výborná kombinácia. Určite to bude chutiť fantasticky!

  2. Kvetinka88 píše:

    Wow, to sú super recepty! Obidva vyzerajú veľmi chutne a ľahko sa pripravujú. Určite ich vyskúšam tento víkend. Grilovanie je najlepšie s priateľmi a dobrým jedlom!

  3. MiloZabavny píše:

    Skvelé recepty na grilované rebierka! Oba sú inšpiratívne a určite si ich pripravím na rodinný obed. Kórejská verzia ma veľmi zaujala, znie to chutne a zaujímavo!

  4. JankoSuper píše:

    Toto sú presne také recepty, aké hľadám! Milujem grilované jedlo a tieto marinády vyzerajú výborne. Teším sa na skvelú chuť rebierok s mojou rodinkou, určite budú chutiť fantasticky!

  5. LuluKucharka píše:

    To je presne to, čo potrebujem! Grilované rebierka sú obľúbené u nás doma. Určite vyskúšam obidva recepty. Sójová omáčka s medom je perfektný nápad pre extra chuť!

  6. FeroVtipny píše:

    Tieto recepty na grilované rebierka sú bombové! Určite ich pripravím pri najbližšej grilovačke s kamarátmi. Teším sa na tú úžasnú chuť, ktorú marináda dodá mäsku!

  7. ZuzkaFajnotka píše:

    „To sú úžasné nápady na večeru! Oba recepty sú jednoduché a určite aj veľmi chutné. Mám rada marinovanie mäska, takže sa už neviem dočkať, kedy si tieto rebierka upečiem!“

  8. TomikHracik píše:

    „Recepty vyzerajú fantasticky! Vždy som mal rád grilované rebierka, ale tieto marinády sú úplne nové pre mňa. Teším sa, že ich vyskúšam a podelím sa o zážitky s priateľmi.“

  9. !Marcelko! píše:

    „Super inšpirácia pre moju ďalšiu grilovačku! Milujem kombináciu sójovej omáčky a medu v marinádach. Už teraz cítim tú lahodnú chuť vo vzduchu – nemôžem sa dočkať víkendu!“

  10. _EvaVesele_ píše:

    „Toto je presne to, čo som hľadala! Grilovanie má svoje čaro a tieto dva recepty mi spravia radosť nielen mne ale aj celej rodine. Skvelý tip na letnú večeru pri ohni.“