Grilované bravčové rebrá s jahodovým džemom

Predstavujeme vám 5 rôznych receptov na grilované bravčové rebrá s jahodovým džemom:

Recept 1: Tradičné grilované bravčové rebrá s jahodovým džemom

Suroviny:

  • 1 kg bravčových rebier
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 200 g jahodového džemu

Príprava:

  1. Rebrá dôkladne umyte a odstráňte prípadné zvyšky kostí.
  2. V miske zmiešajte jahodový džem, soľ a korenie, čím vytvoríte marinádu na rebierka.
  3. Rebrá potrite marinádou zo všetkých strán a nechajte ich odpočívať v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne však cez noc.
  4. Po marinovaní ich položte na gril a grilujte 15-20 minút, občas ich otočte.
  5. Počas grilovania pravidelne potierajte rebierka zvyšnou marinádou, aby sa ich chuť prenikla do mäsa.
  6. Akonáhle sú rebierka hotové, odstráňte ich z grilu a nechajte ich odpočívať, aby sa šťavy v mäse uvoľnili.
  7. Podávajte grilované rebierka s obľúbenou prílohou a jahodovým džemom ako dip, alebo ho môžete pridať priamo na rebierka.

 

Recept 2: Exotické grilované bravčové rebrá s jahodovým džemom

Suroviny:

  • 1 kg bravčových rebier
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 4 lyžice medu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (nakrájané na tenké plátky)
  • 200 g jahodového džemu

Príprava:

  1. Rebrá umyte a osušte.
  2. V miske skombinujte sójovú omáčku, med, olivový olej a cesnak na marinádu na rebierka.
  3. Rebrá ponorte do marinády a nechajte ich marinovať v chladničke aspoň 3 hodiny.
  4. Po marinovaní je opláchnite a osušte.
  5. Prehrejte gril na strednú teplotu.
  6. Rebrá položte na gril a grilujte 15-20 minút, občas ich otáčajte.
  7. Počas grilovania ich pravidelne potierajte marinádou.
  8. Akonáhle sú rebierka hotové, odstráňte ich z grilu a dajte odpočinúť.
  9. Podávajte grilované rebierka s prílohou podľa vlastného výberu a jahodovým džemom ako dip.

 

odstráňte ich z grilu a nechajte ich krátko odpočívať.
  • Servírujte grilované rebierka s prílohou podľa vlastného výberu a jahodovým džemom ako dip.
  •  

    Recept 5: BBQ grilované bravčové rebrá s jahodovým džemom

    Suroviny:

    • 1,2 kg bravčových rebier
    • 3/4 šálky BBQ omáčky
    • 2 lyžice hnedého cukru
    • soľ a korenie podľa chuti
    • 150 g jahodového džemu

    Postup:

    1. Rebrá dôkladne opláchnite a poklepte dosucha papierovými utierkami.
    2. V miske skombinujte BBQ omáčku, hnedý cukor, soľ a korenie a vytvorte marinádu.
    3. Rebrá potrite marinádou a nechajte ich marinovať v chladničke minimálne 3 hodiny.
    4. Po marinovaní grilujte rebrá na strednom ohni približne 30 minút, pravidelne ich otáčajte.
    5. Počas grilovania opäť natrite rebrá marinádou pre bohatšiu chuť.
    6. Keď sú rebrá hotové, odstráňte ich z grilu a nechajte pár minút odpočívať.
    7. Servírujte grilované rebrá s obľúbenou prílohou a jahodovým džemom ako omáčku.

     

    odstráňte ich z grilu a nechajte ich ešte chvíľu odpočívať.
  • Podávajte grilované rebierka s prílohou podľa vlastného vkusu a jahodovým džemom ako dip.
  • Verím, že tieto recepty vám prinesú pôžitok! Ak máte akékoľvek dotazy, neváhajte ich položiť. Dobrú chuť!

     

    Kuracie prsia v tatarke

    Kuracie prsia v tatarke

    Čítať viac »

     

    5)

    Pripravte sa na kulinársky zážitok, aký ste ešte nezažili! Grilované bravčové rebrá s delikátnym jahodovým džemom sú dokonalým spojením sladkých a slaných chutí. Tieto rebrá sú opečené do zlatista, mäkké a šťavnaté, s osobitnou chuťou, ktorú nadobudnú vďaka jahodovému džemu a aromatickým koreninám. Poďte sa so mnou vydať na cestu plnú pôžitkov a lákavých vôní!

    Ingrediencie

    Na rebrá:

    • 1,5 kg bravčových rebier
    • 2 lyžice olivového oleja
    • 4 strúčiky cesnaku, prelisované
    • 2 lyžičky papriky (sladkej alebo údenej)
    • 1 lyžička sušeného tymiánu
    • 1 lyžička sušeného rozmarínu
    • 1 lyžička čierneho korenia
    • 1 lyžička morskej soli
    • 1/2 lyžičky štipľavej papriky (podľa chuti)
    • 1/2 šálky jablkového octu

    Na jahodový džem:

    • 300 g čerstvých jahôd, umytých a nakrájaných
    • 100 g cukru
    • 1 lyžica citrónovej šťavy
    • 1/2 lyžičky škorice (podľa chuti)
    • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

    Príprava

    Krok 1: Príprava rebier

    1. Marináda: V mise zmiešajte olivový olej, prelisovaný cesnak, papriku, tymián, rozmarín, čierne korenie, morskú soľ a štipľavú papriku. Vznikne voňavá marináda, ktorou dôkladne natrite bravčové rebrá. Nezabudnite ani na oblasti medzi kosťami.

      Plnka v srnčom chrbáte

      Plnka v srnčom chrbáte

      Čítať viac »

    2. Marinovanie: Zabalte rebrá do potravinovej fólie a nechajte ich marinovať v chladničke aspoň 4 hodiny, ideálne však cez noc. Čím dlhšie, tým lepšie!

    3. Predgrilovanie: Pred samotným grilovaním pokvapkajte rebrá jablkovým octom, čím sa ich chuť prenesie na vyššiu úroveň.

    Krok 2: Príprava jahodového džemu

    1. Varíme jahody: Na strednom ohni v hrnci zmiešajte nakrájané jahody, cukor, citrónovú šťavu a škoricu. Zamiešajte, aby sa všetko dobre spojilo a nechajte zmes variť približne 10-15 minút, kým jahody zmäknú a zmes sa začne zahusťovať.

    2. Mixovanie: Po uvarení džemu ho môžete buď rozmixovať na hladké pyre, alebo nechať v džeme malé kúsky jahôd, ak máte radi textúru. Napokon pridajte vanilkový extrakt.

    3. Chladenie: Nechajte džem vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho uložte do chladničky.

    Krok 3: Grilovanie rebier

    1. Grilovanie: Na grile predohrejte teplotu na strednú úroveň. Položte rebrá na gril a grilujte ich približne 4-5 minút z každej strany, potom znížte teplotu a zakryte gril, aby sa rebrá rovnomerne prepiekli. Počas grilovania pravidelne natierajte rebrá jahodovým džemom, čím vytvoríte vynikajúcu glazúru.

    2. Kontrola hotovosti: Rebrá sú hotové, keď sú pekne opálené a mäso sa oddeluje od kostí. Celkový čas grilovania by mal byť približne 30-40 minút, v závislosti od hrúbky rebier.

    Servírovanie

    Keď sú rebrá hotové, podávajte ich na veľkom tanieri s troškou jahodového džemu vedľa. Doplňte tanier čerstvým šalátom z rukoly a jemne na kyslo marinovanými uhorkami, ktoré skvele kontrastujú so sladkým džemom.

    Záver

    Tieto grilované bravčové rebrá s jahodovým džemom určite očaria vašich blízkych a priateľov pri akýchkoľvek oslavách alebo letných grilovačkách. Ich pozoruhodná kombinácia chutí vás presvedčí, že sladko-slané sú jedným z najlepších spojení v kuchyni. Prajem dobrú chuť!

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    15 Komentárov

    1. Avatar of Rzipser Rzipser píše:

      Skvelý recept, veľmi sa teším, až vyskúšam!

    2. Avatar of Alojz71 Alojz71 píše:

      Neviem sa dočkať, kým si vyskúšam tento exotický recept!

    3. Avatar of Bibiana52 Bibiana52 píše:

      Vyskúšala som prvý recept a bol úžasný! Určite vyskúšam aj ostatné.

    4. Avatar of Butvinova Jaromir Butvinova Jaromir píše:

      Tieto recepty sú skvelé, nemôžem sa dočkať, kedy ich vyskúšam!

    5. Avatar of Blahoslav23 Blahoslav23 píše:

      Skvelý článok, ďakujem za nápady na grilovanie!

    6. Avatar of Baca Marta Baca Marta píše:

      Recepty vyzerajú skvele, určite ich vyskúšam tento víkend.

    7. Avatar of Silvester Holubova Silvester Holubova píše:

      Tieto recepty sú skvelé! Už teraz cítim tú chuť!

    8. Avatar of Fabian Dusana Fabian Dusana píše:

      Tieto grilované rebierka vyzerajú úžasne! Už sa neviem dočkať, kedy ich vyskúšam.

    9. Avatar of Dominik Konecna Dominik Konecna píše:

      Vážne úžasné recepty! Určite vyskúšam tento víkend.

    10. Avatar of Pavuk Bronislava Pavuk Bronislava píše:

      Jahodový džem k bravčovému mäsu? To znie neuveriteľne, ale skvelo!

    11. Avatar of Stanislav68 Stanislav68 píše:

      Ďakujem za tipy, už sa teším na grilovanie!

    12. Avatar of Michaela Hric Michaela Hric píše:

      Neviem sa dočkať, kým si vyskúšam tento recept. Vyzerá super!

    13. Avatar of Hhlavacek Hhlavacek píše:

      Grilované rebrá s jahodovým džemom? To musí byť božské! Už si idem pripraviť suroviny.

    14. Avatar of Zradicova Zradicova píše:

      Nechápem, prečo som o tejto kombinácii ešte nikdy nepočula. Určite to skúsim!

    15. Avatar of Frederik94 Frederik94 píše:

      Tieto recepty vyzerajú fantasticky. Som zvedavý na výsledok!