Grilované cesnakové rebierka

Rozličné variácie grilovania s cesnakom môžu vytvoriť ohromujúce chute. Nasledujúce štyri recepty na grilované cesnakové rebierka ti prinesú diverzitu a excelentný gastronomický zážitok.

Recept 1: Grilované sladké rebierka s cesnakom

Ingrediencie:

  • 1 kg sladkých rebierok
  • 4 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • 1/4 šálky medu
  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice worchestrovej omáčky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie

Postup:

  1. V miske spoj rozdrvený cesnak, med, sójovú omáčku, horčicu, worchestrovú omáčku a olivový olej.
  2. Sladké rebierka dôkladne osol a okoreni čiernym korením.
  3. Potri rebierka marinádou a nechaj ich odležať v chladničke aspoň 2 hodiny (najlepšie cez noc).
  4. Zohrej gril na stredne vysokú teplotu.
  5. Polož rebierka na gril a griluj ich asi 5-7 minút z každej strany, kým nebude mäso dobre upečené a nestane sa zlatohnedým.
  6. Po grilovaní nechaj rebierka chvíľu odpočívať pod fóliou.
  7. Podávaj s obľúbenou prílohou a vychutnaj si vynikajúce grilované cesnakové sladké rebierka!

Recept 2: Grilované pikantné rebierka s cesnakom

Ingrediencie:

  • 1 kg pikantných rebierok
  • 6 strúčikov cesnaku (rozdrvených)
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 2 lyžice pálenej papriky
  • 1 lyžica mletej červenej papriky
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžička čierneho korenia

Postup:

  1. V miske zmiešaj rozdrvený cesnak, olivový olej, pálenu papriku, mletú červenú papriku, hnedý cukor, soľ a čierne korenie.
  2. Očisti pikantné rebierka a nakrájaj ich na jednotlivé kusy.
  3. Každý kus rebierka dôkladne potri marinádou a nechaj odležať v chladničke minimálne 30 minút.
  4. Rozohrej gril na stredne vysokú teplotu.
  5. Polož rebierka na gril a griluj ich asi 10-12 minút z oboch strán, pričom ich pravidelne otáčaj a potieraj marinádou.
  6. Keď sú rebierka dobre upečené a získajú peknú kôrku, odstráň ich z grilu.
  7. Ponechaj rebierka niekoľko minút oddychovať pred podávaním a servíruj ich s omáčkou podľa svojich preferencií.

Recept 3: Grilované cesnakovo-medové rebierka

Složky:

Polievka z fazuľových strukov na kyslo

Polievka z fazuľových strukov na kyslo

Čítať viac »

  • 1 kg rebierok
  • 4 strúčiky cesnaku (rozpučené)
  • 1/2 šálky medu
  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička himalájskej soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia

Pokyn:

  1. V miske skombinuj rozpučený cesnak, med, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, olivový olej, mletú papriku, soľ a čierne korenie.
  2. Rebierka umy a nakrájaj na porcie.
  3. Každú porciu rebierok potri marinádou a nechaj odležať v chladničke aspoň 1 hodinu.
  4. Gril zahrej na stredne vysokú teplotu.
  5. Umiestni rebierka na gril a griluj ich zhruba 8-10 minút z obidvoch strán, pravidelne ich otáčaj a potieraj marinádou.
  6. Keď sú rebierka dostatočne prepečené a majú zlatistú kôrku, odstráň ich z grilu.
  7. Ponechaj rebierka odpočívať pod fóliou približne 5 minút a servíruj ich s prílohou podľa vlastného výberu.

Recept 4: Grilované cesnakovo-korenisté rebierka

Složky:

  • 1 kg korenených rebierok
  • 6 strúčikov cesnaku (rozpučených)
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžica mletej papriky
  • 1/2 lyžičky kajenského korenia (voliteľné)
  • 1/2 lyžičky mletej škorice (voliteľné)

Pokyn:

  1. V miske zmiešaj rozpučený cesnak, olivový olej, cukor, soľ, mletú papriku, kajenské korenie a mletú škoricu (voliteľne).
  2. Korenené rebierka poriadne osušte a potri marinádou. Nechaj ich odležať v chladničke aspoň 1 hodinu.
  3. Gril zohrej na stredne vysokú teplotu.
  4. Polož rebierka na gril a griluj ich približne 8-10 minút z oboch strán, pravidelne ich otáčaj a potieraj marinádou.
  5. Keď sú rebierka prepečené a majú veniec zlatohnedej kôrky, odstráň ich z grilu.
  6. Nechaj ich niekoľko minút odpočívať pred podávaním a servíruj s prílohou podľa svojich preferencií.

Verím, že si užiješ tieto recepty na grilované cesnakové rebierka!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Cukríček123 píše:

    Tieto recepty na grilované rebierka vyzerajú fantasticky! Milujem cesnak a med, určite vyskúšam to medové. Vďaka za tipy, už sa teším na grilovačku s rodinou!

  2. JankoHráč píše:

    Super recepty! Mám rád pikantné jedlá a plánujem vyskúšať tie pikantné rebierka. Zdá sa mi to ako skvelý spôsob, ako si vychutnať večeru s priateľmi. Určite to bude hit!

  3. KocúrKryšpín píše:

    Wow, tieto grilované rebierka sú úžasné! Každý recept má svoje čaro. Hlavne ten s olivovým olejom a cesnakom vyzerá tak chutne! Už sa teším na víkendové grilovanie!

  4. PeťkoSvetlý píše:

    Toto je presne to, čo potrebujem na letnú grilovačku! Milujem kombináciu cesnaku a medu. Určite skúsim aj ostatné recepty. Ďakujem za inšpiráciu, veľmi sa na to teším!

  5. SlnečnéJasné píše:

    Recepty sú skvelé a veľmi jednoduché! Mám rád grilovanie a tieto cesnakové rebierka sú presne to, čo potrebujem pre dokonalú večeru s priateľmi. Ďakujem za zdieľanie týchto chutných tipov!

  6. MikiZábavný píše:

    Grilované rebierka znie super! Neviem sa dočkať, kedy ich vyskúšam. Kombinácia cesnaku s rôznymi príchuťami je úžasná! To bude skvelé jedlo pre celú rodinu!

  7. Bublinka99 píše:

    „Cesnakové“ je moje obľúbené slovo v kuchyni! Tieto recepty ma inšpirujú. Už som si zapísal všetky suroviny a nemôžem sa dočkať toho úžasného grilovania so všetkými chuťami.

  8. _FrogStar_ píše:

    „Mmm, grilované rebierka? To milujem! Tento článok ma nadchol a určite vyskúšam tie sladké aj pikantné verzie. S rodinou to bude perfektná grilovačka plná chutí!

  9. $PandaFun$ píše:

    „Skvelé tipy na varenie! Grilovanie je mojou vášňou a tieto recepty sú niečo, čo musím mať vo svojej kuchyni. Cítim už tú vôňu z grilu! Teším sa na nové kulinárske zážitky.

  10. #VeselýKuchár# píše:

    „Tento článok ma úplne dostal! Grilované rebierka so cesnakom znejú fantasticky. Určite ich pripravím počas víkendu, aby som potešil rodinu aj priateľov svojimi kulinárskymi schopnosťami.“