Rozličné variácie grilovania s cesnakom môžu vytvoriť ohromujúce chute. Nasledujúce štyri recepty na grilované cesnakové rebierka ti prinesú diverzitu a excelentný gastronomický zážitok.
Recept 1: Grilované sladké rebierka s cesnakom
Ingrediencie:
- 1 kg sladkých rebierok
- 4 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
- 1/4 šálky medu
- 1/4 šálky sójovej omáčky
- 2 lyžice horčice
- 2 lyžice worchestrovej omáčky
- 1 lyžica olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
Postup:
- V miske spoj rozdrvený cesnak, med, sójovú omáčku, horčicu, worchestrovú omáčku a olivový olej.
- Sladké rebierka dôkladne osol a okoreni čiernym korením.
- Potri rebierka marinádou a nechaj ich odležať v chladničke aspoň 2 hodiny (najlepšie cez noc).
- Zohrej gril na stredne vysokú teplotu.
- Polož rebierka na gril a griluj ich asi 5-7 minút z každej strany, kým nebude mäso dobre upečené a nestane sa zlatohnedým.
- Po grilovaní nechaj rebierka chvíľu odpočívať pod fóliou.
- Podávaj s obľúbenou prílohou a vychutnaj si vynikajúce grilované cesnakové sladké rebierka!
Recept 2: Grilované pikantné rebierka s cesnakom
Ingrediencie:
- 1 kg pikantných rebierok
- 6 strúčikov cesnaku (rozdrvených)
- 1/4 šálky olivového oleja
- 2 lyžice pálenej papriky
- 1 lyžica mletej červenej papriky
- 2 lyžice hnedého cukru
- 1 lyžica soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup:
- V miske zmiešaj rozdrvený cesnak, olivový olej, pálenu papriku, mletú červenú papriku, hnedý cukor, soľ a čierne korenie.
- Očisti pikantné rebierka a nakrájaj ich na jednotlivé kusy.
- Každý kus rebierka dôkladne potri marinádou a nechaj odležať v chladničke minimálne 30 minút.
- Rozohrej gril na stredne vysokú teplotu.
- Polož rebierka na gril a griluj ich asi 10-12 minút z oboch strán, pričom ich pravidelne otáčaj a potieraj marinádou.
- Keď sú rebierka dobre upečené a získajú peknú kôrku, odstráň ich z grilu.
- Ponechaj rebierka niekoľko minút oddychovať pred podávaním a servíruj ich s omáčkou podľa svojich preferencií.
Recept 3: Grilované cesnakovo-medové rebierka
Složky:
- 1 kg rebierok
- 4 strúčiky cesnaku (rozpučené)
- 1/2 šálky medu
- 1/4 šálky sójovej omáčky
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 lyžička himalájskej soli
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
Pokyn:
- V miske skombinuj rozpučený cesnak, med, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, olivový olej, mletú papriku, soľ a čierne korenie.
- Rebierka umy a nakrájaj na porcie.
- Každú porciu rebierok potri marinádou a nechaj odležať v chladničke aspoň 1 hodinu.
- Gril zahrej na stredne vysokú teplotu.
- Umiestni rebierka na gril a griluj ich zhruba 8-10 minút z obidvoch strán, pravidelne ich otáčaj a potieraj marinádou.
- Keď sú rebierka dostatočne prepečené a majú zlatistú kôrku, odstráň ich z grilu.
- Ponechaj rebierka odpočívať pod fóliou približne 5 minút a servíruj ich s prílohou podľa vlastného výberu.
Recept 4: Grilované cesnakovo-korenisté rebierka
Složky:
- 1 kg korenených rebierok
- 6 strúčikov cesnaku (rozpučených)
- 1/4 šálky olivového oleja
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžica soli
- 1 lyžica mletej papriky
- 1/2 lyžičky kajenského korenia (voliteľné)
- 1/2 lyžičky mletej škorice (voliteľné)
Pokyn:
- V miske zmiešaj rozpučený cesnak, olivový olej, cukor, soľ, mletú papriku, kajenské korenie a mletú škoricu (voliteľne).
- Korenené rebierka poriadne osušte a potri marinádou. Nechaj ich odležať v chladničke aspoň 1 hodinu.
- Gril zohrej na stredne vysokú teplotu.
- Polož rebierka na gril a griluj ich približne 8-10 minút z oboch strán, pravidelne ich otáčaj a potieraj marinádou.
- Keď sú rebierka prepečené a majú veniec zlatohnedej kôrky, odstráň ich z grilu.
- Nechaj ich niekoľko minút odpočívať pred podávaním a servíruj s prílohou podľa svojich preferencií.
Verím, že si užiješ tieto recepty na grilované cesnakové rebierka!