Grilované kuracie prsia v marináde

Na grilované kuracie prsia v marináde potrebujeme nasledovné ingrediencie:

– 4 kusy kuracích pŕs
– soľ a korenie
– 4 strúčiky cesnaku
– 1 citrón
– 4 lyžice olivového oleja
– 2 lyžice medu
– 1 lyžička mletej papriky
– 1 lyžička sušeného oregana

 

Grilované kuracie prsia v marináde

Postup:

1. Kuracie prsia umyjeme a dôkladne osušíme kuchynským papierom.

2. V miske zmiešame olivový olej, med, mletú papriku, sušený oregano, pretlačený cesnak a šťavu z citróna. Pridáme soľ a korenie podľa chuti.

3. Kuracie prsia vložíme do zipsovej tašky a nalejeme na ne marinádu. Dobre premiešame, aby sa mäso poriadne prekrylo marinádou. Uzavrieme tašku a necháme odpočívať v chladničke aspoň 1 hodinu, ideálne však cez noc.

4. Po odpočinku mäso vyberieme z chladničky a necháme ho zohriať na izbovú teplotu.

5. Na rozohriatej grilovej panvici alebo grile opečieme kuracie prsia z oboch strán, až kým nie sú zlatisto hnedé a dobre prepečené.

6. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu alebo s čerstvou zeleninovou šalátom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *