Guláš s hovädzím mäsom a paprikou

Guláš s hovädzím mäsom a paprikou:

Ingrediencie:

  • 500 g hovädzieho mäsa (plece alebo stehno), rozkrojeného na kúsky
  • 2 veľké cibuľe, nakrájané na drobno
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 2 papriky (červená a zelená), rozrezané na pásiky
  • 2 lyžice sladkej papriky v prášku
  • 1 lyžička červeného korenia
  • 1/2 lyžičky karí korenia (nepovinné)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 pohár hovädzieho vývaru (alebo vody)
  • 2 lyžice oleja na smaženie

 

Hovädzí guláš s paprikou

Postup:

Polievka z kaprích hláv

Polievka z kaprích hláv

Čítať viac »

  1. V hrnci rozohrejte olej a pridajte nasekanú cibuľu spolu s cesnakom, a restujte ich, kým nezmäknú a nezosklovatejú.
  2. Vložte hovädzie mäso a opekajte ho, kým nezmení farbu a nezíska ľahkú zlatistú kôrku.
  3. Začnite pridávať sladkú papriku, červené korenie, karí (ak ho používate) a soľ. Dobre premiešajte, aby sa korenie dôkladne zapracovalo do zmesi.
  4. Pridajte nakrájané papriky a paradajkový pretlak, premiešajte a nechajte všetko dusit nekoliko minút.
  5. Zalejte to hovädzím vývarom alebo vodou a nechajte guláš pomaly variť na nízkom plameni asi 1,5 až 2 hodiny, kým mäso nezmäkne a omáčka sa nezredukuje.
  6. Dochutite soľou a čiernym korením podľa vlastných preferencií.
  7. Servírujte guláš s hovädzím mäsom a paprikou spolu s knedľami, knedličkami, zemiakovou kašou alebo chlebom.

Tento tradičný recept na hovädzí guláš je plný bohatých a intenzívnych chutí. Skvele sa hodí na chladné dni, keď máte chuť na niečo výnimočné, čo vás zahreje a zasýti. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *