Guláš s hovädzím mäsom a paprikou

Guláš s hovädzím mäsom a paprikou:

Ingrediencie:

  • 500 g hovädzieho mäsa (plece alebo hovädzieho stehna), nakrájaného na kúsky
  • 2 veľké cibule, nasekané
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 papriky (červená a zelená), nakrájané na pásiky
  • 2 lyžice sladkej mletej papriky
  • 1 lyžička korenia červeného korenia
  • 1/2 lyžičky karí korenia (voliteľné)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 pohár hovädzieho vývaru (alebo voda)
  • 2 lyžice oleja na smaženie

 

Guláš s hovädzím mäsom a paprikou

Postup:

  1. Na hrnci si zohrejte olej a orestujte nasekanú cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a sklovité.
  2. Pridajte hovädzie mäso a orestujte, kým mäso nezmení farbu a zľahka sa opečie z vonkajšej strany.
  3. Pridajte sladkú mletú papriku, koreniny červeného korenia, karí (ak používate) a soľ. Dobre premiešajte, aby sa korenie spojilo s mäsom a cibuľou.
  4. Pridajte nakrájané papriky a paradajkový pretlak. Premiešajte a nechajte dusiť pár minút.
  5. Zalejte hovädzí vývarom alebo vodou, a nechajte guláš dusiť na nízkom ohni približne 1,5 až 2 hodiny, kým sa mäso nezmäkčí a omáčka sa zredukuje.
  6. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  7. Servírujte guláš s hovädzím mäsom a paprikou s knedľami, knedličkami, zemiakovou kašou alebo chlebom.

Tento klasický recept na hovädzí guláš je plný bohatých a hlbokých chutí. Je ideálny pre chladné dni, keď potrebujete niečo, čo vás zahreje a zasýti. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *