Ak hľadáte recept na gulášovú polievku s párkom, mám pre vás ľahký a chutný recept:
Suroviny:
- 500 g bravčového mäsa (plece)
- 2 cibuľe
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 papriky (červená a žltá)
- 2 zemiaky
- 2 paradajky
- 1 pór
- 1 červená paprika
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- ½ lyžičky mletej červenej papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olej na smaženie
- 1 l hovädzieho vývaru
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 bobkový list
- 1 červená konzervovaná paprika
- štipka mletej rasce
Guľášová polievka s párkom
Postup:
- Mäso si nakrájajte na drobné kusy a dochuťte soľou a korením podľa vlastného uváženia.
- Na rozohriatom oleji orestujte mäso spoločne s nakrájanou cibuľou a cesnakom až do zhnednutia.
- Pridajte mletú sladkú a červenú papriku, zamiešajte a orestujte na nízkej teplote asi minútu.
- Do zmesi vložte nakrájanú červenú papriku, na kocky pokrájané zemiaky, paradajky a pór.
- Osolte, okoreňte, dôkladne premiešajte a restujte niekoľko minút, kým sa zelenina nezmäkne.
- Pridajte paradajkový pretlak, bobkový list, konzervovanú papriku a hovädzí vývar.
- Varíme na jemnom ohni asi 1 hodinu, kým mäso nezmäkne a polievka sa dôkladne prevarí.
- Na konci pridajte štipku mletej rasce, zamiešajte a podľa chuti upravte soľou a korením.
Polievka s párkom je pripravená! Môžete ju podávať s kôprom a prípadne s kusmi čerstvého chleba. Prajeme dobrú chuť!
2) Guľášová polievka s párkom
Guľášová polievka s párkom je lahodný a jednoduchý pokrm, ktorý si zamilujete. Tento recept je ideálny na rodinné stretnutia, pretože sa dá pripraviť vo väčších množstvách a nasýti všetkých. Poďme sa teda pozrieť na to, čo bude potrebné na prípravu tejto špeciality.
Ingrediencie na guľášovú polievku
Na prípravu guľášovej polievky s párkom potrebujete nasledujúce suroviny:
- 250 g párku
- 2 stredné zemiaky
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžička papriky
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 liter vody
Postup prípravy
Začneme s prípravou guľášovej polievky. Najprv si vyberte veľký hrniec, do ktorého pridáte olej a nakrájanú cibuľu. Varíme na strednom ohni, kým cibuľa nezmäkne a nezačne zlatnúť. Následne pridajte na kolieska nakrájaný párku a nechajte ho opiecť.
Po niekoľkých minútach do hrnca vložte na kocky nakrájané zemiaky a mrkvu. Rovnako pridajte papriku a korenie. Dobre premiešajte a prikryte hrniec pokrievkou na ďalších 5 minút. Na záver zmes zalejte 1 litrom vody a varte na miernom ohni približne 30 minút.
Po krátkom varení vás obklopí nádherná vôňa, ktorá sa bude šíriť po kuchyni. Vaša guľášová polievka s párkom je hotová! Podávajte ju teplú a vychutnajte si každý dúšok. Bon appétit!